perjantai 4. elokuuta 2017

203. Ratsastatko enään Kostilla? - Vastaukset 8.0


Mitä toivoisit sinulta, Diskolta/ Kostilta/Petteriltä tulevaisuudessa?
Koko kesä on ollut sellaista säätöä, mun hevoskuvioiden kanssa, etten ole oikeastaan miettinyt mitään tavoitteita meille alkavalle kaudelle. En vielä viime viikollakaan tiennyt, millä hevosilla jatkaisin treenaamista. Tällä hetkellä kuviot ovat vihdoin sen verran selkeät, että voisin keksiä parit tavoitteet meille! Jos puhutaan vähän pidemmästä ajasta, haluaisin päästä kisaamaan heB luokkiin saakka, ainakin Kostin kanssa. Jos saan mahdollisuudet siihen, voisin mielelläni myös Diskon kanssa käydä pyörähtämässä kouluaitojen sisällä! Petterin kanssa meillä ei taida olla enään mitään kummempia tavoitteita, viime tavoitteena oli päästä kisaamaan 70 cm luokkia, mikä onkin jo suoritettu. En myöskään usko, että pääsisimme ikinä hyppäämään 80cm luokkia.Kostin ylläpitäjän lopettaessa, otatko Kostin ylläpitoon?
Ei, Kosti ei ole tulossa minulle ylläpitoon. Ensinnäki tässä elämäntilanteessa mulla ei olisi varaa hevosen ylläpitämiseen, puhumattakaan siitä, ettei mulla olisi aikaa pitää hevosta. Kostin vuokraamista jatkan kuitenkin normaalisti.
 
Disko vai Petteri vai Kosti?
Kaikella järjellä sanoisin että Disko. Tällä hetkellä Disko taitaa olla koulutustasoltaan osaavin, mutta myös sopivin hevonen minulle kooltaan. Ei sillä että Kostissa tai Petterissä olisi mitään vikaa, Disko vaan on eniten mun tyylinen ja Petteri on kuitenkin jo melkoisen pieni mulle.
 

Keitä kaikkia olet vuokrannut/vuokraat nyt?
Tällä hetkellä vuokraan Kostia, Diskoa ja Petteriä, muita hevosia en ole vuokrannut. Monet on myös kysynyt vuokraanko Seppoa, tai pikemminkin miksi en vuokraa Seppoa? Aloitetaan vaikka siitä, etten ymmärrä mistä tämä kysymys on revitty. Olen eteenkin Instagramin puolella kertonut selkeästi, että Seppoa liikutan vain ja ainoastaan silloin, kun sen omistaja on poissa tai vaihtoehtoisesti ratsastan sen kisoihin lähi tallille.
 
Kuinka monta kertaa viikossa käyt ratsastamassa?
Tällä hetkellä ratsastan Kostia 2-3 kertaa viikkoon. Diskoa ratsastan 1-2 kertaa viikkoon ja Petterillä käyn kerran viikkoon. Ratsastan suunnilleen 4-6 kertaa viikossa, jos satun liikuttamaan Sepon, saatan ratsastaa jopa seitsemään kertaan.


Mistä saat motivaatiota ratsastamiseen?
Minulla on useita eri asioita, jotka motivoi muo ratsastamaan. Ehkä suurin motivaation lähde on ne onnistumiset, ne kerrat kun kaikki menee paremmin kuin täydellisesti. Samoin kaikki pienet tavoitteet motivoi minua, vaikka vaan se, että saadaan jalka oikeeseen kohtaan, ainakin minua ne motivoi. Jos asetan itselleni tavoitteen, se muuten toteutuu, mieluiten heti. Välillä minullakin on päiviä, kun en vaan jaksa lähteä tallille ratsastamaan. Jos minulle tulee pidempi ajanjakso, kun minua ei yksinkertaisesti kiinnosta ratsastaminen, pidän mahdollisuuksien mukaan hetken taukoa, kunnes motivaatio palaa.
 
Pystyisitkö elämään ilman hevosia ja ratsastusta?
Varmaan pystyisin, mutta siinä tapauksessa mun pitäisi keksiä joku uusi laji, ratsastuksen tilalle. En jotenkin osaa kuvitella mitä tekisin, jos en kävisi tallilla.

 
Oletko enemmän varusteurheilija vai tuleeko käytännöllisyys ensin?
Vaikea kysymys, haluaisin väittää että käytännöllisyys tulee ensin, mutta haluaisin myös väittää olevani varusteurheilija. Tosin riippuu myös siitä mitä tarkoittaa varuste urheilijalla, taitoa ei korvata varusteilla, ainakaan täällä! Tottakai joo, jos minulla on varaa valita esimerkiksi Freejumpien ja normaalien metalli jalustimien välillä, tottakai valitsisin freejumpit, kivan näköiset, mukavat, helpot puhdistaa… Toki tämäkin riippuu mistä varusteesta on kyse, esimerkiksi en ehkä ostaisi kalliita valkosia koulusuojia, koska ne kuitenkin on parin viikon päästä ruskeat…
 
Onko tämä ensimmäinen blogisi?
Kyllä, tämä on mun ensimmäinen blogi, luultavasti myös viimeinen. En näe mitään syytä, miksi perustaisin uuden blogin.

 
Puhuit aikaisemmin parista hevosesta mitä kävit kokeilemassa, puhuit myös jostain 5-vuotiaasta Suomenhevosesta, minkä piti tulla sinulle vuokralle, mitä sille tapahtui?
Kävin kokeilemassa sitä pariin otteeseen, olisin alkanut ratsastamaan sitä kolmeen kertaan viikkoon, Kostin ja Petterin sijasta. Kaikki oli lähes 110% sovittua, kunnes viimeisen kokeilun jälkeisenä päivänä sain viestin, että Disko saattaisi sittenkin kaipailla vuokraajaa. Tottakai ottaisin mielummin hevosen vuokralle tutulta tallilta, kuin täysin vieraalta, edellyttäen että se kokeilun jälkeen olisi oikea hevonen. Pari viikkoa myöhemmin selvisi myös, ettei Kosti olekaan lähdössä Harjuun useista syistä. Näin ollen, en tosiaankaan tarvinnut enään neljättä hevosta.


Oletko miettinyt omaa hevosta jossain vaiheessa?
Olen useaan otteeseen leikkinyt ajatuksella, tosin aina olen tullut samaan tulokseen, ettei minulla ole varaa siihen tässä elämäntilanteessa. En myöskään usko että jaksaisin joka päivä samaa hevosta, niin karulta kuin se kuulostaakin.. Olen täysin tyytyväinen tähän tilanteeseen!

Oletko koskaan miettinyt, että hakisit hevosalalle opiskelemaan tai töihin?
Yhdessä vaiheessa mietin tätä yhtenä vaihtoehtona, tulin melko pian tulokseen, että tuskin jaksaisin vapaa-ajallani käydä tallilla, jos viettäisin valmiiksi jo koko päivät tallilla töissä? Voin mielellään käydä tallilla, niin kauan kun mitään ei ole “pakko” tehdä. En siis näe hevosalaa ammattina, etenkään Suomessa.


Aiotko kisata Diskolla/ Petterillä/ Kostilla? Jos aiot, niin kellä ja mitä luokkia?
Diskon kanssa meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia lähteä kisaradoille, kunhan eka saadaan yhteistyö toimimaan, voidaan sen jälkeen miettiä jotain pikkukisoja. Petterin kanssa ollaan kisattu jo melko paljon esteillä. Kostin kanssa ollaan käyty yhdet koulukisat, ollaan myös mietitty kisaamista, nyt kun meillä on pian traikku käytössä, tätä voisi alkaa miettimään tosissaan! Tosin pikkukisoja varmaan lähinnä.  

Mikä on ollut mielestäsi kivoin postaus kirjoittaa?
Tykkään kirjoittaa ratsastuspostauksia, eteenkin viimeisin ratsastuspostaus oli mielestäni todella onnistunut! Erikoispostauksista kivoin postaus kirjoittaa on ehkä tämä. Postaus sai eniten näyttökertoja koko ajalta, muutenkin postauksesta tuli hyvin arvostettu!

 
Oletko koskaan miettinyt että palaisit ratsastuskouluun?
En ole miettinyt, ratsastuskoulu ei ehkä ollut se mun juttu. Tällä hetkellä väittäisin että minulla on paljon paremmat mahdollisuudet kehittyä ja kisata ratsastuskoulujen ulkopuolella. Toki jos jostain syystä jäisin hevosettomaksi, silloin se voisi olla listan viimeisimpiä vaihtoehtoja.
 
Millä tavalla päädyit "yhteen" vuokrahevostesi kanssa kanssa?
Meillä ei ole mitään hauskaa tarinaa valitettavasti, Petterin sekä Kostin löysin Hevostalli.net:in kautta. Disko tuli mulle vuokralle, mun opettajan vihjeen avulla.Vuokraatko edelleen Petteriä ja Kostia?
Ehkä koko postauksen kysytyin kysymys, tällä hetkellä vuokraan Petteriä! Kostin kanssa jatketaan myös normaalisti treenejä, vaikka välissä olikin pieni saikku, ja muutakin säätöä.
 
 
Miten olet päätynyt blogimaailmaan?
Tähänkään kysymykseen ei löydy mitään hauskempaa vastausta. Olin pitkään jo lukenut suurempien hevosbloggaajien blogeja, yhtäkkiä todella monet mun tutuista perustivat blogeja. Koko homma vaikutti kivalta ajanvietteeltä, lopuksi Essin blogin myötä uskaltauduin perustamaan oman blogini!
 
Missä lukiossa/amiksessa aloitat kesän jälkeen?
Alunperin tarkoituksena oli mennä lukioon. Tosin suunnitelmat muuttuivat pian pienehkön säädön jälkeen, lähdenkin opiskelemaan mediaa Omniaan, saa nähdä mitä siitäkin tulee..
 

8 kommenttia:

 1. Hyvin vastasit näihin kysymyksiin! Haha, meitsi mainittu ;)

  VastaaPoista
 2. Hyviä ja ennenkaikkea selkeitä vastauksia, ihanaa! :) Super kivoja noi kuvat on kyllä kans. ;)

  VastaaPoista
 3. Kivasti vastattu kaikkiin kysymyksiin! :)

  VastaaPoista
 4. Todella kivoja vastauksia, niin myös kysymyksiäkin! Hyvä postaus!

  VastaaPoista