keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

200. Kuvauspäivän ratsastus


Viime postauksessa väitin, etten kirjoittaisi tästä ratsastuksesta yhtään mitään. Yllätys, yllätys toisin kävi! Vaikka en tehnyt mitään niin kummaa, ratsastus meni todella hyvin, niin kuin edellisten ja tämän postauksen kuvista voi päätellä. Diskolla on mennyt kerta kerralta paremmin, olen jo odottanut suuria alamäkiä mutta sellaisia ei ole edelleenkään ollut, tähänkään päivään saakka.


Aloitettiin Diskon kanssa käynnissä. Tehtiin tietysti tuttuja sik-sak väistöjä. Ei, en edelleenkään ole unohtanut joka kertaisia kymmenen metrin voltteja kulmiin, vaikka pikkuhiljaa varmaan toivotte että olisin tehnyt näin. Väistöt meni jälleen todella hyvin! Niin kuin aikaisemminkin olen maininnut, että Disko on tosi herkkä ratsastaa, eteenkin väistöissä mihin en todellakaan ole tottunut. En todellakaan ole tottunut siihen että väistö avut menevät noin helposti läpi. Ensimmäisillä yrityksillä takaosa lähti tuttuun tapaan liian paljon etuosan edelle. Tällä kertaa en kuitenkaan ollut yhtä paljon suussa kiinni, kun esimerkiksi viime kerroilla, mikä on tietysti todella hyvä juttu! Kymmenen metrin voltit alkaa jo pikkuhiljaa sujumaan, kai minä kohta voin lopettaa niiden tekemisen kunnialla. Edelleen Disko jää paljon pohkeen taakse, en kuitenkaan usko että se on jatkossa ongelma, kunhan opin kunnolla miten Disko toimii ja päästään ratsastamaan vaativampia tehtäviä.  Ratsastin tehtävää molempiin suuntiin.

Käynti työskentelyn jälkeen päästiin vihdoin ravaamaan. Ravissa halusin taas heti löytää sitä eteenpäin pyrkimystä, vasta sen jälkeen pyytäisin sitä kulkemaan oikein päin, muodossa mitä kaikkea sitä onkaan. Ravattiin alussa uraa pitkin puolipitkiin ohjin. Disko sai periaatteessa ravata aivan miten haluaa uralla, niin kauan kun se kuunteli mun pohjetta. Diskon kanssa tämä on toiminut todella hyvin, kyttääminen vähenee ja eteenpäinpyrkimys lisääntyy. Seuraavan päivän tunnilla tehtiin opettajan kanssa samaa “tehtävää”, jotain olen vissiin tehnyt oikein! Tehtiin vielä vähän tempon muutoksia puoli pitkin ohjin uraa pitkin. Tempon muutoksissa ei ollut mitään ongelmaa, Disko kuunteli todella hyvin mun istuntaa. Pian otin ohjat käsiini, ratsastin päätyihin suuret pääty-ympyrät. Pitkille sivuille ratsastin loivat kiemuraurat. Ratsastin huomattavasti pienemmillä avuilla, vaikka Disko olikin vähän pohkeen takana. Muuten sain todella kuvasti pyöreyttä ja ryhtiä Diskoon!Niin kuin olen varmaan jokaisessa ratsastus postauksessa maininnut, osaan ratsastaa ravia niin paljon paremmin, kuin mitä käyntiä. Näkyi myös selkeästi tänään, vaikka en ratsastanut samaa tehtävääkään. Rentous myös pysyi yllä paremmin kuin käynnissä. Käynnissä ja samoin laukassa jään todella paljon kädellä kiinni, tänään kuitenkin meni paljon paremmin mun käsien osalta! Loivilla kiemuraurilla sain ensimmäistä kertaa paljon parempaa tuntumaa ja tasaisempaa tuntumaa Diskoon. Alkuun ratsastin liian jyrkästi loivaa kiemurauraa, mutta loppua kohden sain ratsastettua täydellisen loivan, loivan kiemurauran.

Koska loivat kiemuraurat ja pääty-ympyrät menivät sen verran hyvin ravissa, päätin vaihtaa tehtävää väistöihin. Ratsastin kulmaan kymmenen metrin voltin, minkä jälkeen käännyin keskihalkaisijalle ja väistin takaisin uralle. Saman tehtävän tein toiseenkin päätyyn. Väistöt meni hyvin, mutta ei tosiaankaan läheskään täydellisesti. Disko väisti alussa todella hyvin, kunnes itse aloitin säätämisen ratsastaessa. Disko oli tänään erityisen reipas, käynnin hitaudesta huolimatta. Ehkä kolmen väistön jälkeen, aloin jäämään liikaa kiinni suuhun, en tiedä miksi koin ilmeisesti että voisin koota, tai ratsastaa vähän hitaampaa ravia. Voltit ei myöskään menneet mitenkään hyvin. Olisi vissiin pitänyt pysyä edellisessä tehtävässä. Multa oli vissiin jäänyt taas ulkoavut kokonaan talliin, niin vahvasti me lähdettiin pois päin kymmenen metrin voltilta.Disko sai kävellä hyvin ansaitut väli käynnit, ennen laukkaamista. Laukassa aloitin ratsastamalla keskiympyrällä laukkaa pyörivämmäksi ja eteenpäinpyrkivämmäksi, samoin sain itsekkin istua kebyeemmässä istunnassa ja korjata mun jalan ja lantion järkyttävää asentoa paremmaksi. Kun oltiin hetken aikaa ratsastettu laukkaa keskiympyrällä, korjattu mun istuntaa sitäkin enemmän aloitin ratsastamalla päätyihin isot pääty-ympyrät. Puolet pääty-ympyrästä eteen ja toinen puolikas kootumpaa laukkaa. Pitkille sivuille ratsastin loivaa kiemurauraa. Tavoitteena oli että laukassa ei tulisi rikkoja mutta ei myöskään vaihtoja, laukka pitäisi pysyä samana koko kaarteen läpi. Disko oli valmiiksi niin hyvin kuulolla ettei se ollut meille ongelma, vaikka mun ratsastuksessa oli niin paljon puutteita, ettei sormetkaan riitä laskemaan niitä.. Unohdin ulkoavut, unohdin ulkopohkeen, unohdin rentouttaa olkapäät, unohdin istua lantion päälle, ei edessä, ei takana eikä sivulla.. Kuitenkin vaihtoja ja rikkoja tuli yhteensä vain kaksi, tosin se oli täysin hevosen ansiota!

Disko oli yllättävän hyvä ratsastaa, vaikka ukkonen jyrisi, välillä satoi, kentän lähettyvillä lapsia huusi, Disko kuitenkin kuunteli mua niin hyvin, etten vain pystynyt lopettamaan ratsastusta vielä. Ratsastin vielä hetken kolmikaarista ravissa. Kaarteisiin saatoin välillä ratsastaa ympyröitä tai jopa avotaivutusta. Vasta kun minusta tuntui että hevonen oli täysin avuilla jatkettiin kolmikaarista. En tiedä, mitä kolmikaarisesta voisin kommentoida, yllättävän hyvin myös tämä tehtävä meni! Viimeinen kolmikaarinen meni lähes täydellisesti! Koin tämän hyväksi hyväksi hetkeksi lopettaa varsinainen tuuppailu siihen. Ratsastettiin loppu ravit kierrellen kenttää oudoin kuvioin puolipitkällä ohjalla. Viimeisenä tietty pitkät loppukäynnit, osittain tiellä!
 
Tällaisista ratsastuksista jää niin motivoitunut olo! Kaikki onnistui niin hyvin, vaikka itse olin taas aivan hukassa mun istunnan kanssa, tosin ilman Diskon tapaista hevosta en kylläkään olisi selvinnyt tästäkään ratsastuksesta. Motivaatio ratsastukseen nousi entisestään, kotiin tullessani suunnittelin jo seuraavat viidet ratsastukset! Uudet kuvatkin auttoivat motivaation nousua vieläkin enemmän!


2 kommenttia:

 1. uii, teillä näytti sujuvan ihan super hyvin!!
  ja tuo on kyllä totta, että tuollaisista ratsastuksista jää tosi motivoitunut olo. itsellä on silleen, että varsinkin jos edellinen ratsastus on mennyt ihan penkin alle, jää niin hyvä ja motivoitunut olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin on todellakin totta! Mulla onneksi ehkä viimeisen kuukauden aikana mennyt kaikki ratsastukset todella hyvin, en tiedä miten se on mahdollista :D Kiitos kommentista!

   Poista