keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

193. Nelikaarista


Maanantaina ratsastin jälleen Diskon. Sunnuntaiksi olin jo suunnitellut tehtäviä minulle ja Sepolle, mutta koska ulkona oli niin kuuma ja ötökät häiritsi, emme päässeet toteuttamaan niitä, vaan tyydyimme kevyempään ratsastukseen. Kun kerrankin olin suunnitellut tuntini niin hyvin, en tietenkään voinut heittää kaikkea hukkaan noin vaan. Diskon kanssa tehtiin mulle tuttua nelikaaristehtävää sekä verryttelyssä hyödynnettiin avotaivutuksia sekä väistöjä. Viime kerralla Diskon yskä vähän häiritsi liikutusta, mutta nyt se oli jo huomattavasti parempi!
Aloitettiin verryttelemällä käynnissä kolmikaarisella, joka kentän koon takia muuttui nelikaariseksi käynnin ajaksi. Kaarteisiin ratsastin voltit, volteilla asetin huolellisesti sisälle, suorilla ratsastin minimaalisen 2+2 askeleen väistön. Ratsastin siis väistöä pois nelikaariselta ja siitä takaisin. Ideana oli että väistöt auttaisi voltille tuloa, kun asetus oli jo valmiiksi väistöstä. Diskon kanssa mulla on ollut ongelmana se, että se mielellään haluaa puskea sisälle lapa edellä, mutta tämä tehtävä toimi todella hyvin sitä ajatellen. Tosin näin vähäisten ratsastus kertojen jälkeen en ole edelleenkään varma onko näin, vai ratsastanko Diskoa niin ymmärtämättä.. Wau, kuulostipa taas tyhmältä. Noh, onneksi sunnuntaina päästään koulutunnille, toivottavasti saadaan hyviä, uusia vinkkejä tulevaisuuteen!
Disko oli alusta lähtien yllättävän rento, vaikka kentän kulmassa olevaa rantatuolia oli pakko kytätä jokaisella kierroksella, ettei se vaan hyökkää kimppuun! Diskolla on jotenkin niin kiva käynti, energinen ja tahdikas, joten innostuin vielä ratsastamaan toista tehtävää käynnissä. Tehtiin samaa tehtävää mitä tehtiin Sepon kanssa sunnuntaina. Kulmiin tutut kymmenen metrin voltit, pitkälle sivulle avotaivutusta puolikas sivu, toinen puolikas sulkutaivutusta. Sepon jälkeen tuntui melkein liian helpolta, tehdä Diskolla samaa tehtävää. Takaset oli niin helposti aktivoitavissa, kun vaan muisti miten ne parhaiten aktivoidaan, just tällä hevosella. Sulkutaivutukset on aina ollut mulle aina vaikeampia kuin esimerkiksi avotaivutukset, niin oli tänäänkin. Disko pelasti vähän liian useasti mun virheet, kun taas samassa tehtävässä esimerkiksi Seppo ei olisi noin vaan pelastanut mun virheitä.Vihdoin pääsimme työskentelemään raviin. Ravissa aloitin tekemällä samoja tehtäviä, kuin käynnissä. Ravissa molemmat tehtävät meni paremmin, niin kuin ennenkin olen maininnut, osaan itse ratsastaa ravia paremmin, mikä varmaan vaikutti tähänkin tehtävään. Tehtävää en sittenkään halunnut muokata vielä, tehtiin edelleen kolmikaarisen sijasta nelikaarista, nostaen tehtävän vaikeutta vähän. Väistöt nelikaarisella meni enemmän kuin hyvin! Sain Diskon super hyvin kuulolle, lähinnä keskittymään itse tehtävään, eikä ympärillä tapahtuvaan hälinään. Voltit kaarissa ei mennyt niinkään hyvin, tosin johtuen mun ratsastuksesta. Kerta, kerralta lavat edellä lähdettiin valumaan pois voltilta, en vaan yksinkertaisesti osaa edelleenkään pitää tasaista tuntumaa ulkoa. Tämän takia saatan välillä ratsastaa raippa ulko kädessä, silloin mun tavallaan täytyy pitää käsi paikallaan, jos en käytä raippaa juuri silloin.


Voltteja yritin vielä korjata siirtymällä käyntiin joka toisen voltin ajaksi, välillä tuli tosi kivoja pätkiä, kun taas välillä ratsuni huomio herpaantui tutun ketun astellessa liian lähelle itseään ja otettiin parit ilmavammat väistön askeleet… Viimeisellä kerralla nelikaaristehtävä meni täysin nappiin ja Disko ansaitsi pienet välikäynnit, ennen tehtävän vaihtoa. Välikäyntien jälkeen tehtiin samaa tehtävää, mitä käynnissä myös. Kulmiin tutut viholliset, eli kymmenen metrin voltit, pitkälle sivulle avotaivutusta puolikas sivu, toinen puolikas sulkutaivutusta. Tämä tehtävä oli edellistä tehtävää huomattavan paljon vaikeampi, eteenkn sulkutaivutukset tuottivat meille ongelmia. Alkuun en saannut sulkutaivutuksissa asetusta läpi, mutta heti kun sain takaosan “poikitus” katosi. Vaikka ei missään vaiheessa tullut sellaista tunnetta että, “Wau, nyt oikeasti onnistuu!” alettiin pikkuhiljaa saamaan takaosaa hyvin alle. Pohkeet taisivat mennä vähän hapoille sulkutaivutusten myötä, en tosin myönnä mitään, ainakaan  julkisesti..Tällä kertaa kävikin niin päin, että ne tuskalliset kymmenen metrin voltit onnistuivat, kun taas avotaivutukset ei onnistuneet mitenkään, puhumattakaan sulkutaivutuksista… Ratsastajan voimat kävivät sen verran vähiin sulkutaivutusten jälkeen, että käveltiin vielä yhdet välikäynnit. Välikäyntien jälkeen aloitettiin laukkaaminen. Jätettiin kunnialla pois sulkutaivutukset laukasta, sen sijaan tehtiin koko pitkät sivut avotaivutusta. Samoin kymmenen metrin voltit vaihtuivat suurempiin pääty-ympyröihin. Ettei kaikki olisi niin helppoa, ratsastettiin laukkaa eteen puolikkaalla ympyrällä ja toisella puolikkaalla ratsastettiin kootumpaa laukkaa. Pääty-ympyröillä ei oikeastaan ollut mitään ongelmaa, sain asetuksen ja taivutuksen kivasti läpi. Avotaivutuksissakaan ei muistaakseni tainnut olla mitään kummempia ongelmia.

Käveltiin välissä hetken, jonka jälkeen ravattiin loppu ravit pidemmin ohjin kahdeksikolla. Olen niin ylpeä Diskosta (meistä), kai minäkin olen jotain oikein tehnyt… Disko ei kuitenkaan ole aina helpoimmasta päästä ratsastaa. Yhden käden sormet kattavat meidän yhteiset ratsastuskerrat, mutta jo tässä vaiheessa on alkanut löytyä yhteinen sävel!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ja hyvä ku vihdoi on alkanu tulee näitä ratsastuspostauksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos! Katsotaan nyt kauan tämäkin kirjoittamisen motivaatio pysyy yllä..

   Poista
 2. Tosi hyvin kirjotettu postaus ja ihania kuvia!😍 Tykkään sun kirjotustyylistä :D

  tahtaimessatulevaisuus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon!Kävin liittymässä ;)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja tykkään tosi paljon sun kirjoitustyylistä ja siitä, kun analysoit niin hyvin näitä postauksia! Disko kuulostaa muutenkin tosi kivalta hevoselta :)

  kavioidentahdissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Onpas kivan näköinen heppa! Ja ihana huopa! :D Täytyykin jäädä seurailemaan tätä blogia, sulla on tosi hyviä kuvia ja ihana ulkoasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disko (ja huopa) on kieltämättä ihania! KIva että tykkäsit, ja kiitos kommentista :)

   Poista