maanantai 17. heinäkuuta 2017

191. Uusia hevoskuvioita!


Pitkästä aikaa ratsastuspostausta, vielä uusien kuvien ja uuden hevos kaverin kera! Viime viikolla mun hevosuvioihin tuli melkoisen paljon muutoksi. Vielä en voi tai saa kertoa kaikista muutoksista, mutta keskitytään siihen mistä saan kertoa! Tosiaan viime viikolla pääsin kokeilemaan tällaista 19-vuotiasta “Disko” tammaa. Disko asuu samalla tallilla missä Kosti asustelee, mikä helpottaa mun arkea, näin ajankäytön suhteen. Diskoa alan ratsastamaan suunnilleen 1-2 kertaa viikkoon, silloin kun Diskon muut ratsastajat ei ehdi ratsastamaan sitä. Mutta nyt postauksen aiheeseen, nimittäin lauantain ratsastukseen Diskon kanssa. Kuvista iso kiitos vielä Katariinalle!
Kun kentälle oltiin päästy turvallisesti päästiin kiertämään (kyttäämään) kentän jokaista kulmaa ja suoraa pitkin ohjin. Ihanan positiivinen tekstin aloitus taas minulta.. Alkukäynnit vain vahvisti mun mietteet energisestä Diskosta, sellaista vauhtia se kipitti menemään. Tällä kerralla kentän toisella puolella oli estetunti, niinpä pysyttiin kentän toisella puolella. Kun oltiin kävelty tarpeeksi pitkään aloitettiin käynnissä työskentely. Aloitin tällä kertaa oikeassa kierroksessa. Vaadin Diskolta melko reipasta käyntiä, kun se kerran noin helposti oli saatavissa. Huiman kolmen ratsastuksen perusteella en ole vielä oikein saanut ratsastettua Diskoa tarpeeksi teräväksi pohkeelle. Tämä “tehtävä” auttoi kyllä paljon, mutta ei edelleenkään tarpeeksi. Tosin kolmen kerran jälkeen on täysin turha juttu haaveilla minkäänlaisesta täydellisyydestä.Ratsastin jokaiseen kulmaan pienet, ehkä kymmenen metrin voltit. Voltilta lähdin ratsastamaan pitkälle sivulle pientä väistöä sisälle päin ja sieltä takaisin uralle asettaen valmiiksi seuraavalle voltille. Lyhyitten sivujen keskelle tein pysähdykset, välillä myös parin askeleen peruutuksen.


Tällä kertaa väistöt onnistui todella hyvin, jäin ehkä vähän liikaa kiinni suuhun mikä johti ajoittaiseen rentouden kadottamiseen totaalisesti. Pysähdykset ei menneet niinkään hyvin, näin jälkeenpäin mietittyä oli ehkä ihan hyvä että se jopa jäi vähän hitaaksi väistöissä, ponista tuli paljon kuuliaisempi kun se joutui pysähtymään ennen kulmaan tulevaa volttia. Näin väistöstä tullut hitaus auttoi minua saamaan taivutuksen ja asetuksen kunnolla läpi ympyrän ajaksi. Tähän mennessä oli oikeastaan mennyt ihan siedettävästi ja siirryttiin verkkaamaan ravissa.
 
.


Yllätys, yllätys ravissa verkkaaminen tapahtui taas pääty-ympyröillä. Lyhyeille sivuille tuli isot pääty-ympyrät ja pitkille sivuille loivat kiemuraurat tai vaihtoehtoisesti minimsalinen väistö. Verkkasin aluksi aivan normaalisti ympyröillä asettaen sisään. Disko lähti pikkuhiljaa pyöristymään edestä mutta myös takasia saatiin aktivoitumaan. Tehtävässä ei oikeastaan tapahtunut mitään ihmeellistä, meni kohtuullisen hyvin. Muutettiin tehtävää vielä vähän. Ympyröillä aloin asettaa sisän ja ulos. Toisessa päädyssä ulos ja toisessa sisään. Kunhan Disko tajusi tehtävän idean, eikä lähtenyt vastustelemaan asetuksissa ulospäin löydettiin paljon tasaisempaa muotoa ja ennen kaikkea asetukset meni niin paljon paremmin läpi!Ulkona oli super kuuma ja kuivaa mikä aiheutti tasaisin väliajoin yskää joka vähän häiritsi ratsastusta, otettiin useat välikäynnit siitä syystä. Pikaisen verryttelyn jälkeen siirryttiin takaisin uralle. Ratsastin loivaa kiemurauraa ravissa, ennen kulmaa pysähdys ja laukan nosto. Tällä kertaa päätin tehdä pelkkiä nostoja, eli periaatteessa en laukannut tällä kerralla. Aloitin oikeassa kierroksessa, joka on ollut tähän mennessä helpompi meille. Nostot on tullut tosi vinosti eteenkin kulmissa, siksi tää tehtävä oli meille hyvää harjoitusta! Laukannostot kuitenkin onnistui tällä kertaa tosi hyvin niin kauan kun muistin käyttää erityisen elkeitä apuja...

.


Tällä kertaa pelkät nostot riitti laukkaamiseksi ja jatkettiin loput ajasta ravissa ja käynnissä. Yritin aktivoida mun sisäpohjetta sekä ulko apuja ratsastamalla keskiympyrällä sekä avoja että sulkuja vuorotellen ehkä viiden askeleen pätkissä. Jos pätkä onnistui hyvin saatoin jatkaa sitä pidempäänkin. En tiedä johtuiko se Diskosta vai mun ratsastuksesta koska se väkisin lähti liioittelemaan taivutusta. Viimeisenä muttei vähäisimpänä ravattiin pitkin ohjin, parit ympyrät ja viimeisenä vielä loppukäynnit.
 

Tähän mennessä on jo mennyt yllättävän hyvin, toivottavasti jatkuisi näin hyvin! Tällä viikolla pääsen tutustumaan tammaan vielä paremmin, normaalista poiketen ratsastan Diskon neljään kertaan, maanantaina, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tavalliseen tapaan ratsastan myös Petterin keskiviikkona.

4 kommenttia:

 1. Jee kiva postaus ja ihania kuvia :) !

  VastaaPoista
 2. jeejee, kiva että pitkästä aikaa ratsastuspostaus! Tsemppiä Diskon kanssa ja ala tekee nyt sit enemmän postauksii täst uudest kaverista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Yritys on kyllä nyt kova, seraavat 5h kirjotellaan postauksia autossa ;)

   Poista