perjantai 21. huhtikuuta 2017

188. Kuvanmuokkausohjelmat puhelimeen

Viimeaikoina olen tykästynyt erityisen paljon kuvien muokkaamiseen puhelimella. Puhelimella kuvien muokkaaminen on todella helppoa ja nopeaa. Myös kuvien muokkaus sovellukset ovat jo sellaista tasoa että niillä pystyy hyvin muokkaamaan ammattimaisen näköisiä kuvia. Useasti myös sovellukset on ilmaisia tai vajaan euron hintaisia. Ajattelin että tässä postauksessa suosittelisin paria kuvanmuokkausohjelmaa mistä olen itse pitänyt.Aloitetaan mun henkilökohtaisesta suosikista, eli VSCO. VSCO:lla on melko helppo muokata kuvia, niin että myös laatu pysyy ennallaan. Tämä kuvanmuokkausohjelma ei ehkä ole helpoimmasta päästä käyttää, mutta kun oppii käyttämään VSCO:ta uskon sen olevan hyödyksi. Olen jopa muokannut joitain blogiin tulevia kuvia VSCO:lla enkä ole huomannut oikeastaan mitään eroa koneella muokattuihin kuviin. Suosittelen VSCO:ta niille jotka ei vielä ole valmiita ostamaan esimerkiksi Lightroomia koneelle, mutta haluaa muokata kuvia laadukkaasti.

+Ilmainen sovellus
- Sovelluksen käytön opetteluun kuluu runsaasti aikaa
+ Runsaasti muokkaus vaihtoehtoja
- Kuvista ei pysty esimerkiksi poistamaan asioitaSeuraavaksi otetaan käsittelyyn PicsArt. Voisin väittää sitä kehittyneemmäksi VSCO:ksi. PicsArtista löytyy aivan kaikki mitä voit tarvita kuvan muokkaamiseen. PicsArtilla voit esimerkiksi poistaaa kuvasta asioita. Sovelluksesta ei ehkä tule ammattimaista jälkeä, mutta kun sitä oppii käyttämään sen avulla saa kätevästi ja siististi poistettua esimerkiksi sähkölangat jostain hevoskuvasta. Itse käytän PicsArttia ainoastaan asioiden poistamiseen kuvista, Itse en pidä PicsArtin “yleisestä” kuvanmuokkaus toiminnosta. Voisin kuvitella käyttäväni sovellusta joka olisi yhdistelmä VSCO:n hyvästä perus kuvanmuokkauksesta ja sen lisäksi sovelluksesta löytyisi PicsArtin kloonaus ja crop työkalut.  

+ Kuvista voi poistaa asioita
- Huono kuvan "perusmuokkaaminen" (värin lisäys, tarkkuuden säätely, yms.)
- Vaikea käyttääKun puhutaan asioiden poistamisesta, niin voidaankin ottaa puheeksi seuraava sovellus, Snapseed.
Snapseedin käyttö on mielestäni huomattavasti helpompaa kuin esimerkiksi PicsArtin käyttö. Snapseed on ilmainen sovellus millä itse tykkään poistaa asioita kuvista. Paljon helpompi sekä jopa edistyneempi kuin PicsArt. Snapseediä en käytä muuhun kuin asioiden poistamiseen kuvista.
+ Helppo käyttöinen
- Välillä todella hidas
+ Ilmainen sovellus


Afterlight on valitettavasti maksullinen sovellus. Sovellus maksaa 0.72€, eli ei ole mikään maata kaatava summa. Ohjelma on mielestäni jopa parempi kuin VSCO. Sillä tämä on maksullinen niin ymmärrän myös että sen on melkein pakko olla parempi, mutta jos ilmaisista sovelluksista puhutaan on VSCO aivan tarpeeksi hyvä. Muokkausmahdollisuuksia on loputtomasti. Erityisesti pidän siitä että Afterlightilla saa yksitellen säädeltyä kaikkia mahdollisia värejä kuvassa.
+ Loputtomasti muokkausmahdollisuuksia
- Maksullinen sovellus
+ Kuvan värejä voi säätää yksitellen

Kuvakollaasien tekemiseen käytän Instagramin Layouttia. Sovellus on todella helppokäyttöinen mutta myös laatu säilyy kuvissa. Miinuksena sovelluksessa on se että et pysty laittamaan yhteen kollaasiin yhdeksää enempää kuvaa. En hirveän usein tee kuvakollaaseja mutta jo teen käytän siihen Instagramin Layouttia.

+ Ilmainen sovellus
+ Todella helppokäyttöinen
- Vain yhdeksän kuvaa per kollaasi
Photoshop, Lightroom ja Gimp. Kaikille tutut koneelle asennettavat muokkausohjelmat löytyy myös kätevinä puhelinversioina. Sovellukset löytyvät ilmaisina. Sovellukset ovat todella vaikea käyttöiset, mutta kun tarpeeksi opettelee niiden käyttöä esimerkiksi Youtube videoiden avulla.

+ Ilmaiset sovellukset
+ Kaikki mahdolliset toiminnot löytyy
+ Kuvien laatu säilyy, teksti mahdollisuus kuviin.
- Vaikeakäyttöisyys

2 kommenttia: