keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

185. Bloggaajan käsikirja 3. - Miten keksiä blogille nimi?Jokainen bloggaaja tietää sen tuskan, pitäisi keksiä nimi blogille. Aivan sama onko blogi uusi vai haluatko vain vaihta nimeä, aina se nimen keksiminen on yhtä vaikeeta. Erityisesti hevosbloggaajana on mielestäni todella vaikeaa keksiä vähänkään omaperäisempää nimeä. Tuntuu siltä kuin kaikki nimet olisi samanlaisia, Hepat ja joku, hepat ja tätä, ponit ja sitä, hevosrotu ja joku, hevosten ja jonkun matkassa, jonkun hevoselämää, aivan samantapaisia kaikki! Kokosin teille parit vinkit nimen keksimiseen, eteenkin vähän erikoisemman nimen keksimiseen. Toivottavasti nämä vinkit auttaa teitä keksimään blogille nimen!


Itse en ole perustanut yhtä blogia enempää, sen sijaan olen vaihtanut blogin nimeä kolmesti. Nimi kannattaa valita niin että se sopii sinun tyyliisi, eteenkin kirjoitustyylisi. Lisäksi blogin nimi pitäisi sopia sisällön kanssa. Nimen ei kuitenkaan todellakaan tarvitse kertoa läheskään kaikkea blogistasi, mutta nimi ei myöskään saisi olla “harhaanjohtava”. Se ei välttämättä ole pakollista mutta näin lukijat heti saa käsityksen sun blogista ja sen sisällöstä. Nimi tulee luultavasti myös vaikuttamaan sinuun, bloggaajaan. Todella yleinen tai liian kliseinen nimi voi muuttaa ihmisten mielipidettä sinuun, ihmisenä tai pelkkänä bloggaajana. Lisäksi nimeä miettiessä kannattaa miettiä mitä blogia pelkästään nimeä näkemällä klikkaat itse? Todennäköisesti et klikkaa sitä “joku ja hevoset” vaan klikkaat jotain erikoisempaa, erilaista nimeä muista. Myös kannattaa miettiä silleen että jos kirjoitat hevosteluista mutta lopetat ratsastuksen yhtäkkiä mutta haluat jatkaa esimerkiksi lifestyle blogin parissa, niin sopiiko se “Joku ja Hevoset” siihen?Valmistaudu myös siihen että jos saavutat jonkinlaisen “suosion” sinua luultavasti voidaan kutsua blogin nimityksellä tai muuten blogin nimen yhteydessä julkisilla paikoilla.

Toki blogin nimeen voi myös lisätä oman nimesi, etu-, suku- tai väli nimesi, sillon ainakin välttää väärinkäsityksiä oman nimensä suhteen, aina ei ole itsestäänselvyys minkä niminen olet vaikka se lukisi monessa paikassa..Toinen ongelma blogin nimen kanssa, mitä sitten kun se nimi on jo käytössä kerran tai useasti? Voitko kääntää nimen toiselle kielelle ja käyttää sitä niin? Itse en välttämättä käyttäisi samaa nimeä kuin jonkun toisen blogissa, ellei se ole joku tuttu lausahdus tai esimerkiksi pelkkä yksi sana. Jos esimerkiksi kyseessä on blogi joka ei ole ollut aktiivinen puoleen vuoteen tai yli, mielestäni voit hyvinkin käyttää samaa nimeä. Myös jos kyseessä on pienempi blogi, ehkä 50 lukijan blogi en näe niin suurta ongelmaa käyttää samaa nimeä jos se lausahdus joka toimii nimenä on todella yleinen. Isomman blogin nimeä en kehtaisi mitenkään käyttää, se vie lukijoita pois isolta blogilta. Vaikka se olisi sinulle hyödyksi, saat lisää lukijoita niin en silti suosittele toisen nimen kopioimista.
Blogin nimi ei mielestäni saisi olla vaikea muistettavaksi tai/ja lausuttavaksi. Mieluiten lyhyt ja ytimekäs nimi joka jää mieleen. Henkilökohtaisesti tykkään eniten englanninkielisistä nimistä, myös esimerkiksi espanjaksi kirjoitetut nimet kuulostavat mielestäni todella kivoilta, edellyttäen että se sopii blogin sisältöön. Täysin ainutlaatuista nimeä en usko että löydät, aina sellainen tai samantapainen on jo käytössä.
Nimeä keksiessä ei kannata väkisin yrittää parissa tunnissa keksiä hätäistä “väliaikaista” nimeä, ei vaan onnistu niin. Blogin nimen keksimiseen kuluu varmaan useita päiviä ellei viikoja. Jopa kuukausia voi mennä ennen kuin löytää aivan oman nimensä.Onko teillä muilla vielä jotain vinkkejä nimen keksimiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti