torstai 19. tammikuuta 2017

176. Petterin ja ponikaverien aamujooga


Muistattehan, valitan aina siitä kuinka jäykkä ja kankea Petteri on. Petterin askel ei oikein meinaa venyä tarpeaksi sekä kaula/niska on aivan jumissa melko usein. Mutta nyt asiaan löytyy ratkaisu! Petteri on vissiin kyllästynyt mun jatkuviin valituksiin siitä kuinka vaikeaa on ratsastaa jäykkää ja kankeeta ponia.. Petteri on nimittäin keksinyt ratkaisun, se on aloittanut aamujoogaamisen! Eikä siinä vielä kaikki, Petteri on myös opettanut ponikavereilleen miten joogataan mestarin tapaan!
Päätettiin Petterin kanssa auttaa tietä muitakin jäykkien hevostenne kanssa, jakamalla Petterin ja ponikaverien perinteisen aamujooga-rutiinin!Kaulan venytys:
Aloitetaan helpommasta päästä.. Jotta muut liikkeet ei reväytä lihaksi kannattaa aloittaa kaula-ulkokylki venytysellä. Venyttää pikkuhiljaa kaulaa enemmän ja enemmän,  samanlailla kuin Texas kuvissa. Ratsastaessa asetukset toimii todella hyvin tämän liikkeen jälkeen!


Kissan kaulavenytys:
Jatketaan kaula-kylki teemalla. Tämä liike kaulan ja kylkien lisäksi venyttää etujalkoja! Jalan ja kaulan jänteet, nivelet ja lihakset venyvät uskomattoman hyvin juuri tässä liikkeessä.


Istumakyykky:
Helppo ja hyvä liike! Jalkojen nivelet, lavat ja jänteet venyvät todella hyvin tässä asennossa. Myös kylki vertyy tässä hyvin.


Niskan venytys:
Tärkeä venytys, myötääminen, asetukset, taivuttelut, kaikki lähtee niskasta! Jos niska on jumissa ei kyllä ponikaan oloe muuta kuin jäykkä.


Takajalan venytys:
Aukaisee lonkan syvempiä jumeja, venyttää myös jalkojen ja lonkan niveliä. Helpottaa askeleen pidennyksiä!Leijona:
Venyttää hyvin etujalkoja ja vatsaa. Korjaaa myös ryhtiä hyvin!


Ponin pyllistys:
Venyttää selkää, eteenkin ristiselkää!


Kylkien venytys:
Rentouttaa selän ja venyttää kylkiä, kannattaa myös suunnata etujalka eteen suorassa linjassa kaulan mukana, niin paljon kuin menee.


Virtahevon hiekkakylpy:
Lopuksi vielä paras osio joogaa, selän syvärentouttaminen!
Petteri vielä muistuttelee muita hevostovereitaan ettei todellakaan saa venytellä liikoja, ratsastajallekkin saa mielellään olla paljon hommaa edessä, hihi!

4 kommenttia:

 1. Hauska postaus ja kivoja kuvia:'D❤

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja kiva postaus! :) Liityin lukijaksikin sun blogiin!

  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käyn kurkkaamassa sun blogia pian!

   Poista