tiistai 17. tammikuuta 2017

174. 10 vinkkiä: Miten kasvattaa Instagram-tiliään?

(laatu paranee avaamalla kuvan)

Blogin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät vinkit ovat aina olleet hyvin korkealla toivottujen postausten listaa. En kuitenkaan ole muistanut toteuttaa niitä. Ehdottakaa vaikka kommentteihin muita sosiaalisia medioita mistä voisin kirjoitella vinkkejä teille!


1. Pidä käyttäjäsi "yhtenäisenä".
Yritä julkaista saman teeman kuvia, esimerkiksi julkaise pelkästään eläinkuvia, maalauskuvia, hevoskuvia tai vaikkapa muotikuvia. Saman teeman ja aiheen kuvat tuovat enemmän katselioita, seuraajia sekä käyttäjällesi. Pidä myös väri ja mahdolliset filtterit samanlaisina, näin kokonaisuus näyttää paljon paremmalta!


2. Mieti kuvien "lajittelua" sekä yksinkertaisuutta.
Jos julkaiset esimerkiksi hevoskuvia tai koirakuvia, yritä silti julkaista niitä monipuolisesti. Esimerkiksi kaksi peräkkäistä kuvaa hevosesta joka katsoo samaan suntaan ei ehkä toimi, kun taas eri suuntiin katsovat toimii. Myös kannattaa miettiä että aina ei ehkä pelkät muotokuvat toimi vaihtelua esimerkiksi ratsastus, laidun ja muotokuvien välillä toimii mainiosti jos noudattaa myös ensimmäistä vinkkiä!


3. Hyvän laatuiset kuvat
Kaiken A ja Å, hyvän laatuiset kuvat. Kukaan ei haluaa katsoa heilahtaneita,
nopeasti napattuja huonon laatuisia puhelinkuvia. Jos vain on mahdollisuus kannattaa ehdottomasti postata kunnollisella kameralla otettuja kuvia tai todella hyvän laatuisella puhelimen kameralla otettuja kuvia.


4. Hyvä kuvanmuokkaus sekä kuvanmuokkausohjelmat.
Hyvän kuvan julkaisuun tarvitaan vielä kuvan muokkaus. Yleensä puhelimiin löytyy monia todella hyviä muokkausohjelmia. Itse tykkään käyttää VSCO ja Afterlight nimisiä sovelluksia, jotka molemmat taitaa olla ilmaisia. Yleensä säädän siellä kontrastia, kirkkautta, tarkkuutta ja sävyä sinisemmäksi. Tarkempi postaus tästä aiheesta on tulossa!


5. Näkyvyys
Millon kannattaa julkaista kuvat? - sitä kannattaa näkyvyyden kannalta miettiä todella paljon. Parhaat ajat kuvien julkaisemiseen ovat aamulla melko aikaisin ja siitä eteenpäin ehkä neljään saakka. Illalla, eteenkin myöhään illalla ei kannata julkaista kuvia, eteenkään jos sinulla on paljon nuorempia seuraajia jotka ei ehkä siinä vaiheessa ole enään hereillä.


6. Mieti bioa ja profiilikuvaa.
Bio sekä profiilikuva kertoo paljon sinusta. Hallitsetko oikein kirjoittamisen sekä näkeekö siitä että olet nähnyt vaivaa niitten eteen. Bio ja profiilikuva kertoo jo paljon sinun kuvista ja tyylistä. Ehkä paras tapa siis saada huomiota jos olet yksityinen käyttäjä!


7. Mieti kuvien teemaa.
Kesällä ei ehkä kannata julkaista talvisia kuvia ja samoin talvella ei kannata julkaista kesäkuvia. Ihmisiä, seuraajia kiinnostaa yleensä ajankohtaiset asiat. Toki pari kesäistä niin sanottua "tb" kuvaa on okei julkaista!


8. Hashtagit
Jos haluaat vieläkin enemmän näkyvyyttä hashtagit saattavat olla hyvä vaihtoehto. Muista kuitenkin ettei niitä tarvitse laittaa kahtakymmentä jokaiseen kuvaan. Liika hashtagien käyttö on todella ärsyttävää monien mielestä. 1-5 hashtagia on mielestäni juuri sopiva määrä. Itse en käytä niitä juurikaan yhtään, välillä saatan hashtagata hevosen nimen tai vanhaan kuvaan tietysti kaikille tuttu tb, eli throwback.


9. Älä julkaise liikaa kuvia.
Älä yritä väkisin julkaista kuvia, jos ei tunnu sopivalta julkaista kuva, niin sitä ei todellakaan julkaista. Yleensä kuvateksti ja kuvan muokkaus jää aika alhaiselle tasolle jos väkisin julkaisee kuvia vaikka pelkän feedin takia, eli kuvien kokonaisuuden takia.


10. Älä tavoittele tiettyjä seuraajamääriä.
Hyvin usein kuulen ja kommentoidaan kuinka olen saannut niin paljon seuraajia, paljon ja paljon, reilu 3000. Se että yrittää kokoajan tavoitella suuria seuraajamääriä yleensä ärsyttää tilisi seuraajia. Jos jokaisessa kuvassa tai biossasi lukee  " Yritetään saada 1000 seuraajaa täyteen tänään", "Kiitos 100 seuraajasta!"  tai jotain vastaavanlaista vie sinulta paljon seuraajia pois. Tuntuu siltä että julkaisisit kuvia pelkkien seuraajien takia. Kuvia julkaistaan sen takia että se on kivaa, ei siksi että kilpailet kaverisi kanssa kumpi julkaisee enemmän kuvia sekä saa enemmän tykkäyksiä minuutin sisällä. Toivottavasti joku sai ideastani kiinni :D

Avain seuraajamäärien kasvuun on yllä mainitut asiat, sekä se että olet oma itsesi ja pystyt tuottamaan sinun näköistä sisältöä!


+Pidä julkaisut monipuolisina.
Arvonnat, tietovisat, kuvakisat, videot, kiinnostaa seuraajia erityisen paljon. Luonnollisesti myös sillon seuraajamäärät kasvavat! Älä kuitenkaan koko ajan järjestä niitä, pidä niitä esimerkiksi kerran kuukaudessa vaikka tietyn määrän seuraajia kertyessä.


8 kommenttia:

 1. Hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja. Kiinnitän itse huomiota samoihin asioihin, kun selaan muiden käyttäjiä. :)

  VastaaPoista
 2. Vau, hyvä postaus! Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 3. Afterlight maksullinen

  VastaaPoista
 4. Kivan oloinen blogi sulla! Pikkuisen häiritsee omaa silmääni vähän sekava ulkoasu. Myöskin kuvat on melko ylimuokattuja. Pienenä vinkkauksena vain!:)

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, vihdoin sain vaihdettua kivemman ulkoasun! Samoin kuvien muokkaaminen rauhoittunut edes vähän, kiun löysin oikeat sovellukset käyttöön!

   Poista