perjantai 6. tammikuuta 2017

172. Vuosi 2016

 
Olipa pitkä aika viime postauksesta! Joulukalenterin aikana hyvät ideat loppuivat, näin loppua kohden. Mutta nyt olen taas takaisin! Uusi vuosi, uudet tuulet. Niin kuin varmaan huomasittekin blogin ulkoasu sekä nimi on vaihtunut. Vanha nimi, tyyli tai muutenkaan ulkoasu ei tuntunut enään yhtään omalta, siksi motivaatioki hiipui vähitellen blogin puolella.
Tänään vuorossa tietysti pieni kooste vuodesta 2016, kuvien muodossa.Tammikuussa pääsin ratsastamaan todella monipuolisesti hevosilla sekä ponilla. Pääsin ratsastamaan useamman kerran Petralla maastossa sekä pellolla sekä myös parii otteeseen Texasilla kentällä. Kentän ollessa hyvässä kunnossa pääsin menemään myös Kentillä! Petterillä jatkui myös ratsastukset normaaliin tapaan, keskiviikkoisin sekä sunnuntaisin. Petterillä ratsastukset menivät todella hyvin oikeastaan koko kuukauden. Lumisen sään takia Petterikin oli tosi energinen ja kiva kentällä sekä maastossa! Ehdittiin myös hypätä kerran vaikka olikin talvi.


Ratsastukset jatkuivat edelleen Petterin sekä kerran Petralla pellolla. Kentillä pääsin myös menemään pariin otteeseen kevyeesti hölkkäillen. Petterin ratsastukset vähän kärsivät kelien takia. Miltei koko alkukuukauden mentiin pellolla tai maastossa. Loppukuu menikin aika samanlailla mutta välillä jopa joutui jättää vuokrauksen kokonaan väliin.


Maaliskuussa Petterin tallim kenttä olikin jo melkein kokonaan kunnossa eikä ollut montaa kertaa että olisi pitänyt ratsastaa muualla kuin kentällä, mikä vaikutti positiivisesti minun treenaamisen motivaatioon. Petterillä mentiin muuten koulua, tehtiin paljon avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä.
Kentillä pääsin myös menemään pariin otteeseen!


Huhtikuussa päästiin taas kentän ollessa kunnossa hyppäämään pariin kertaan! Huhtikuussa en tainnutkaan mennä muilla hevosilla kuin Petterillä. Huhtikuussa tuli paljon takapakkeja Petterin kanssa. Mikään ei oikein sujunut, Petteri ei ollut yhtään hereillä sekä oli aika laiskalla tuulella. Tämän johdosta menin aika paljon ilman satulaa, sillon Petteri oli oikeastaan tosi kiva, vaikka se oli useasti jäykkä sekä tahmea.


Toukokuussa pääsimme ensimmäisiin kisoihimme Petterin kanssa. Kisat oli Soukassa ja hypättiin pelkkä ristikko luokka. Petterillä oli tietysti päällä erittäin erikoinen ja hankala päivä, mutta siitä huolimatta selvisimme radasta puhtaasti. Treenit jatkui muuten aivan normaaliin tapaan koulussa sekä esteillä. Myöhemmin kuukaudessa päästiin toisiin estekisoihin hyppäämään 40cm luokka puhtaasti Rauhalan tallilla.


Kesäuussa jatkui kisaputki Snettanssin tallilla. Sillon en vielä tiennytkään että tuolla kentällä tulisin vielä viettämään useaita tunteja epäonnistumisien ja onnistumisien parissa. Kispissa päästiin hyppäämään meidän ensimmäinen vähän korkeampi luokka, eli 50-60cm luokka. Hypättiin samoissa kisoissa myös ristikkoluokka alle ja sen jälkeen vielä korkeampi luokka. Ristikosta tuli puhdas rata vaikka poni oli aivan katastrooffi radalla. Korkeammassa luokassa meni rata paljon paremmin mutta emme päässeet uusintaan harmittavan turhan ohimenon/kiellon takia. Hypättiin myös enemmän nyt kun kenttäkin oli kunnossa! Kesäkuussa kävin myös hevosrippikoulun Ypäjällä.


Heinäkuussa ei päästy kisaamaan Petterin kanssa. Sen sijaan hypättiin edelleen vähän enemmän mitää yleensä. Myös koulutreenit jatkuivat onnistumisien parissa! Petteri oli muistaakseni todella hyvä ja kehityimme paljon eteenkin avotaivutuksissa ja laukan nostoissa. Kävimme myös Palmun ratsutallilla hyppäämässä. Sarja liittyen ratsastuskouluihin päättyi aika lyhyeen Rebeckan blogin "lopettaessa".


Elokuussa pääsin tutustumaan ihanan sympaattiseen Nina-poniin joka asui kesälaitumella Petterin tallilla. Ninalla ehdin mennä kerran ilman satulaa ennen kuin hänet myytiin eteenpäin. Nina oli niin mun tyylinen poni, vaikka olikin vähän liian pieni minulle. Sitkeä tamma joka ei antanut mitään ilmaiseksi, mutta kuitenkin osasi todella hyvin kaikki perusjutut pienellä muistuttelulla! Se saattoi jekutella ratsastajaa pysähtelemällä sekä hypähtelemällä kun hänen mielestä oli liian tylsää. Kentillä pääsin myös menemään ja Petterilläkin jatkui treenit normaalisti!


Syyskuussa pääsin edellen menemään Kentillä pariin otteeseen. Tutustuin myös ihanaan Kosti-ruunaan, (Omasta mielestään hän olisi kyllä ori edelleen.. :D). Kostin kanssa päästiin aloittamaan treenit koulupuolella, eikä tosiaankaan onnistunut aluksi mikään.


 Tuttuun tapaan lokakuussa oli HIHS:in vuoro! Tänä vuonna kävin vain torstaina katsomassa mutta silti nähtiin super hienoja ratsukoita sekä nähtiin myös parit kansinväliset ratsastajat expoalueella! Petterin kanssa päästiin myös kisaamaan Gobbackassa halloween-aiheisissa pukuratsastuskisoissa. Hypättiin 40cm pitkän estetauon jälkeen ja sijoituttiin jopa viidensiksi vaikka rata oli Petterille tosi haastava "erikoisesteitten" sekä pienien teiden takia!


Marraskuussa päästiin taas kisaamaan esteillä! Käytiin Soukan tallilla hyppäämässä taas uusi luokka meille, eli pelkkä 60cm. Meidän porukalla oli tosi huono tuuri kisoissa, mutta napattiin Petterin kanssa kuitenkin puhdas rata ja ruusuke 60cm luokasta! Kostin kanssa päästiin myös hyppäämään ensimmäistä kertaa.


 Niin kuin nimestäkin huomaa blogissa alkoi taas kaiken stressin takana oleva onnistunut Joulukalenteri! Myös jouluisia kuvia tuli otettua sekä Kostin että Petterin kanssa vähän liiankin monta kertaa... Joulukuussa myös Petterin tallilla pidettiin super kivat pikkujoulut koko tallin porukalle! 

Tällä kertaa oli tälläinen vuosi, tapasin monia uusia hevosystäviä sekä myös ihmisystäviä! Miten 2016 vuosi meni teillä muilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti