keskiviikko 14. joulukuuta 2016

165. Joulukalenterin 12. luukku - Mielipide hevosten rääkkäyksestä?

Mielipide ihmisistä jonka mielestä ratsastus ei ole urheilua?
Kaikilla on omat mielipiteet, ne pitää vain hyväksyä. Riippuuhan tämä mielipide ja käsitys myös siitä oletko tavoitteellinen kisaratsastaja vai ratsastatko vain käyntiä maastossa. Ihmisillä on eri käsityksiä eri lajeista, jos ei ratsastuksesta tiedä saattaa hyvinkin heitellä voimakkaita mielipiteitä harrastuksestasi.
Aika turhaa oikeastaan kertoa voimakkaita mielipiteitä toisten harrastuksista. Itse olen oppinut olla välittämättä muitten mielipiteistä ja vain jatkaa omaa juttuaan.


Mielipide talvesta?
Talvi olisi todella kivaa aikaa jos ei olisi niin järkyttävän kylmää ja pimeää... Näin ratsastuksen kannalta huonoin mahdollinen aika, maneesittomille. Jos ei olisi niin kylmä ja löytyisi maneesi, talvi olisi oikeasti ihan kiva vuodenaika!


Mielipide joulusta?
Pienempänä joulu oli ehkä tärkeämpi juttu, sai lahjoja ja vaikka mitä, nyt se ei ehkä niinkään ole yhtä tärkeä. En pidä joulua mitenkään erikoisena tapahtumana, toki saa viettää aikaa läheisten kanssa ja syödä hyvää ruokaa mutta joulu ei vaan ole mitenkään "iskenyt" minuun. Yksi syy varmaan että olen syntynyt aivan ennen joulua ja tietenkin hyvin monet lahjoista tullut joululahjojen seassa joulupaperissa eikä se ole oikein tuntunut joululta tai syntymäpäivältä, kauhean sekava selitys...


Mielipide tallikiusaamisesta?
Tallikiusaaminen ei ole missään tapauksessa oikein! Ketään ei saa kiusata yhdestäkään syystä. Yleensä kiusauksen kohteeksi joutuvat erikoisemmat tai kokenemattomammat ratsastajat joita helposti pystytään pilkata. Hevospiireissä kiusaaminen ei ainakaan minun kokemusten perusteella tapahdu kasvotusten mutta sosiaalisissa medioissa tai selän takana puhuminen on vieläkin yleisempää. Minun ikäiset kokeneemmat ratsastajat helposti kommentoi tai pilkkaa nuorempien ja kokenemattomampien ratsastusta. Aivan sama mistä aiheesta kiusaaminen tapahtuu on se väärin, harrastuksestaan pitäisi pystyä nauttia ja tehdä sitä aivan täysillä!

Mielipide kaatosateessa ratsastamisesta?
Kokemuksesta ei mitenkään hauskaa tai kivaa.. varsinkaan jos kaatosade yllättää. Ei mitenkään mahdottomuus, jos pitää ratsastaa ponit menen vaikka kaatosateessa. Ratsastuksesta saa kuitenkin irti jotain vaikka sataisi.


Mielipide kisaamisesta?
Itse en niinkään ole mikään aktiivinen kisaaja, monta kertaa on ollut tarkoitus yrittää mutta se on tainnut jäädä pahasti. Tykkään/jään enemmän vääntämään koulua itsenäisesti treenimielessä ja vasta sitten kun kaikki oikeasti on loppuun hiottua, sitten vasta voidaan miettiä kisaamista. Jos vaikka ensi vuonna yritettäisi käydä useammin kisoissa?

Mielipide hevosten rääkkäyksestä?
Hevosten rääkkäys on täysin väärin. Aivan sama mitä hevonen on sinulle tehnyt ei sitä saa satuttaa tai rääkätä. Jos et pysty käsittelemään hevostasi hyvin niin suosittelen sen pois myymistä molempien osapuolien kannalta.


Mielipide siitä että 3 vuotiailla/alle 3 vuotiailla ratsastetaan?
Aivan hevoskohtaista. Hevoset kehittyvät eri tahtiin esimerkiksi rodusta riippuen. Jollain hevosilla pystyy aloittaa ratsun ura jopa kaksi vuotiaana, jollain myöhemmin kolmevuotiaana tai vielä vanhempana.

Mielipide hevosista jotka eivät asu yhtään tallissa?
Petterin tallilla suurin osa hevosista ei asu tallissa ja hyvin ne pärjäävät pihatossa! Jopa talvisin pärjäävät ihan hyvin ulkona paksun turkin avulla. Pahimmilla pakkasilla myös loimet auttaa paljon. Klipatuille hevosille ei ehkä mikään paras paikka mutta jos loimia laittaa oikein rankemmalla kädellä


Mielipide muovisista kuolaimista?
Hevoskohtaista tämäkin, jollain hevosilla toimii jollain ei. Muovikuolaimessa mun mielestä se etu ettei se ole niin "kovasta" materiaalista mitä esim rauta olisi. Ajattelen niin että jos hevosen suusta ottaa jostain syystä enemmän kiinni niin se ei tuo yhtä paljon harmia mitä esimerkiksi täysin kiinteän metallikuolaimen kanssa.

Mielipide klippaamisesta?
Riippu hevosesta, jos hevosella on paksu karva talvella/kesällä ja sillä meinataan treenata kovaa niin kannattaahan sillon klipata hevonen.  Turha klippaaminen ei ehkä kannata, mutta jos hevonen oikeasti tarvitsee ohkaisemman karvan esimerkiksi kovan ja jatkuvan treenaamisen takia, kannattaa hevonen ehdottomasti klipata.


Mielipide siitä että pojat/miehet ratsastaa?
Oikeastaan todella kivaa nähdä että kaikkien sukupuolien edustajat ratsastavat/pystyvät ratsastamaan. Tietysti suomessa suurin osa ratsastajista ovat tyttöjä tai naisia, mutta on niitä poikia ja miehiäkin jotka ratsastavat. Ratsastava poika hyvin luultavasti kerää paljon huomiota itselleen, muistan ratsastuskouluaikoina nähneeni yhteensä neljä poikaa tai miestä ratsastamassa säännöllisesti. Suomen tilanne ratsastuksen suhteen on ehkä vähän haastava pojille, valtaosa ratsastajista suomessa kuitenkin ovat naisia, eikä miehenä/poikana olekkaan niin helppoa aloittaa ratsastus.


Mielipide Petterin tallista?
Petterin talli, Annan talli, millä nimellä kutsuukaan on mielestäni super kiva talli! Siellä on kerta kaikkiaan paljon eri tyyppisiä, korkuisia ja luonteisia, tasoisia poneja sekä hevosia. Jokainen varmaan löytää sieltä hevosen itselleen. Eri kokoisten hevosten takia myös monet ovat pystyneet jatkamaan harrastustaan vaikka olisi kasvaneet liian pitkäksi pienimmille poneille. Usein myös kisaaminen saattaa jäädä pienemmillä talleilla mutta ei, melkein kaikki halukkaat ovat päässeet kisaamaan. Lisäksi meillä on aivan mahtava porukka siellä. Eteenkin tallin pikkujouluissa tuli huomattua kuinka hyvä yhteishenki meillä oli, kaikki tulivat hyvin toimeen kaikkien kanssa!


Mielipide Falabellat?
Falabelloistakaan ei löydy mitään muuta kokemusta kun joskus hevosmessuilla on tullut tavattua kokonainen lauma mustavalkoisia Falabelloja! Hurmaavan söpöjä ne kyllä ovat mutta mihin käyttötarkoitukseen niitä menee? Valjakkohevosiksi ovat käsittääkseni liian pieniä eikä ratsastajalla olisi asiaakaan niin siron ponin selkään..


Mielipide lukiosta?
Lukiota en ole vielä käynnyt, enkä varmaan käy lukiota. En mitenkään tule saamaan järjestettyä elämääni niin että ehtisin postaamaan säännöllisesti blogiin, ratsastamaan kolme tai neljä kertaa viikossa ja sen jälkeen vielä pitäisi hoitaa kaikki läksyt.. Ei, ei vaan tule onnistumaan. Yölläkin pitäisi ehtiä nukkumaan ainakin välillä..


Mielipide bloggaamisesta?
Todella hauskaa mutta aikaa vievää puuhaa. Eteenkin koulussa jaksojen viimeisinä viikkoina on todella raskasta yrittää opiskella kokeisiin, tehdä kaikki palautustehtävät ja samalla vielä kirjoittaa aktiivisesti blogiin. Haluaisin sanoa että blogi on opettanut minulle paljon enemmän mitä on viennyt. Suomenkieleni on parantunut melko paljon kahden vuoden aikana, mikä on myös näkynyt koulussa, arvosanoissa.  Tiettt bloggaaminen vie myös aikaa, aina ei voi lähteä kavereitten matkaan vaikka haluisikin jos on postaus kirjoitettavana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti