sunnuntai 11. joulukuuta 2016

163. Joulukalenterin 10. luukku - DIY: Helppo ja halpa joululahjaidea

Eilinen luukku jäi julkaisematta muistikortti ongelmien takia... Vihdoin sain muistikortin toimintaan ja saadaan julkaistua eilisen luukku! Eilisestä luukusta löytyy yksi helppo ja todella halpa joululahjaidea, tällä kertaa ihmisille. Yhteensä taisi maksaa huimat viisi euroa ja valmiita tuotteita tuli ainakin kymmenen! Tarvitset: 
Parillinen määrä piparminttutankoja
1 valkosuklaalevy
1 taloussuklaalevy
Halutessa strösseliä tms.


Aloitetaan asettelemalla piparminttutangot kuvan mukaisesti vastakkain piellä välillä toisistaan. Kannattaa asettaa piparminttutangot yhteen niin että värit ovat suunnilleen samanlaisia. Huomasin myös että kannattaa laittaa leivinpaperi lautasen ja piparminttutankojen väliin.


Seuraavaksi laitetaan piparminttutangot uuniin tai mikroon. Tankojen sulamista kannattaa vahtia aivan kokoajan. Tarkoituksena on sulattaa tankoja vähän, että tankojen päädyt saadaan yhdistettyä siististi. Mikron tehot kannattaa laittaa mahdollisimman pienelle, kuitenkin pitää muistaa vahtia niitä kokoajan! Jopa puoli minuuttia saattaa tuhota kaiken..


Päädyt yhtistyy helposti veitsen avulla. Jos niihin jää vielä jotain korjattavaa mikä veitsellä ei onnistu, voi apunaan käyttää liekkiä, millä lämmittää huono kohta ja korjaamalla asian lämmityksen jälkeen. 


 Sulatetaan suklaat erillisissä kulhoissa. Tummaa suklaata kannattaa erityisesti vahtia, minulla se nimittäin kerran alkoi palamaan kun en sekoittanut sitä tarpeaksi usein... hups


Kannattaa pitää leivinpaperia alla tässäkin vaiheessa, itse unohdin sen.. täytin sydämet suklaalla. Kolmannessa sekoitin sekä tumma- ja valkosuklaata hammastikun avulla. Viimeisenä laitetaan sydämet jääkaappiin kovettumaan.


Tälläisiä niistä tuli tällä kertaa! Super helppo, halpa ja ennen kaikkea hyvän makuinen joululahjaidea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti