tiistai 6. joulukuuta 2016

159. Joulukalenterin 6. luukku - DIY: Hevoselle toisenkorvan tonttulakkiOletko ajatellut ottaa jouluisia kuvia rakkaitten hevostesi kanssa, mutta sinulta puuttuu hevosille sopivat tonttulakit? Ei hätää, tässä luukussa saattekin selville miten pystytte itse tekemään pienellä budjeetilla tonttulakin hevosellesi!

Kuvituskuvassa Hööksin oma malli tonttulakista. Hintaa tällä 13.30.

Tarvitset:
Punaista fleece kangasta
Valkoista "pörrö" kangasta
Sakset 
Punaista sekä valkoista lankaa
Nuppineuloja
Halutessa timantteja/glitterinauhaa
Pörröinen pallo/tupsu
Ompelukone


Aloitetaan piirtämällä paperille tonttulakin osat. Pidemmät sivut tulee olla n. 23cm ja lyhyeemmät sivut ovat n. 16cm.


Laitetaan nuppineuloilla kiinni mallit kankaaseen ja leikataan noin 1cm paperin ympäriltä mallin muotoisesti, näin kankaisiin jää saumanvaraa.


Kiinnitetään kankaan palojen pitkät sivut yhteen nuppineuloilla nurinpäin. Ommellaan palat yhteen reunasta sik-sakilla ja sen sisäpuolelta ommellaan vielä normaalilla, suoralla saumalla.


Käännetään lakki takaisin oikein päin ja luonnostellaan etukappaleeseen ympyrä joka on n. 8×8cm. Leikataan ympyrä niin että siihen jää reikä hevosen korvalle. Seuraavaksi mitataan koko työn alareuna ja sen pituuden mukaan leikataan sopiva pala valkoisesta kankaasta.


Tonttulakki pysyy edelleen oikeen päin mutta valkoinen kangas laitetaan nuppineuloilla kiinni kuvan mukaisesti, niin että pörröinen sivu jää toista kangasta vasten.


Ommellaan normaalilla saumalla kiinni pörröinen osa itse tonttulakkiin.


Käännetään valkoinen kangas niin että  pörröinen puoli tulee esiin tällä tavalla. Etukappaleen alareunassa, keskellä on edelleen avonainen. Nämä ommellaan varovasti yhteen parhaaksi näkemälläsi tavalla.


Taitetaan valkoinen kangas sisäänpäin lakkiin niin että pörröinen kangas on nyt molemmilla puolilla, nurjalla ja oikealla puolella. Kuvan mukaisesti kiinnitetään pörrökankaan toinen reuna pörrökankaan ensimmäiseen reunan kankaaseen,  mikä jäi sauman yläpuolelle. Ommellaan pörrökankaam ensimmäinen reuna ja toinen reuna yhteen, niin että sauma jää lakin sisäpuolelle kuvan mukaisesti.


Lopuksi ommellaan vielä tupsu/pallo kiinni tonttulakin yläosaan. Viimeisenä voi vielä lisätä timantteja tai glitterinauhoja tonttulakkiin, itse en niitä tällä kertaa lisännyt.
Näin meillä on täysin käyttökelpoinen tonttulakki hevoselle! Ohje on ehkä hieman epäselvä, jos jäi kysyttävää ohjeesta kommentoikaa alas niin yritän auttaa parhaani mukaan!

2 kommenttia:

  1. Vitsi kuinka kiva ohje! Täytyy kyllä kokeilla tällä ohjeella jokukerta;)

    http://kohtaunelmissa.blogspot.com

    VastaaPoista