perjantai 2. joulukuuta 2016

154. Joulukalenterin 2. luukku - 10 faktaa Petteristä


Matkan varrella olette luultavasti saannut lukea hyvin paljon Petterin kanssa puuhasteluista, ehkä olette oppineet joitain juttuja Petteristä? Mutta tiedättekö ehkä erikoisemmat ja salaperäisimmät faktat Petteristä? Se selviääkin tässä Joulukalenterin luukussa!


1. Petteri syntyi 17.5.2006, eli se on tällä hetkellä 10-vuotias. Sen sijaan ette luultavasti tienneet että Petteri syntyi aikoja sitten kaksoisena. Petterin kaksoisveli oli kuitenkin sen verran Petteriä heikompi että menehtyi jo hyvin aikaisin varsana.

2. Petteri on risteytysponi, sen sijaan ette ehkä tienneet että Petteri on risteytys Welshistä ja hyvin luultavasti Arabista.


3. Lisäksi Petterin hassu nimi, Hurja Petteri, liittyy sen alkuaikoihin varsana. Petteri oli aina se hurjin ja villein tapaus "varsalaumasta". Vaikka Petteri olikin kaksoinen ja oli itsekkin heikossa kunnossa jaksoi se silti riehua. Petterin jalatkaan ei ollut vielä "täyteen" mittaan kehittynyt tai ylipäätäänsä asettunut kunnolla, minulle verrattiin Petterin jalkoja poron tai kauriin jalkoihin.

4. Vaikka Petteri ei ole mitenkään erikoinen poni, on se käynnyt esittäytymässä esimerkiksi Tampereen hevosmessuilla.


5. Petteri on syntynyt samalla pienellä yksityistallilla missä se tälläkin hetkellä asuu. Välissä se myytiin osaavalle hevostenkasvattajalle koulutukseen ja sisäänratsastukseen missä se on oppinut suurimman osan ratsun uralle kuuluvista jutuista.

6. Sattumalta Petteri myytiin myöhemmin takaisin pienelle yksityiselle tallille, missä se on asustellut suunnilleen parisen vuotta!7. Petterille on myös opetellut sisäänratsastuksen ja koulutuksen kesken temppuja. Suurin osa tempuista on jäännyt jonnekkin matkan varrelle.. Edelleen se osaa käskystä kävellä/kääntyä kierroksen ympärin. Kumarrus onnistuu myös edelleen, loput temput onkin unohtunut. Pienellä harjoittelulla ja kertauksella, ,saattaisi se jopa muistella jo opittuja temppuja!

8. Minun lisäksi Petterillä käy useita lapsia jotka ratsastaa sillä tunteja Annan opetuksessa. Petteri on muuttunut varsa-ajoilta ja onkin nykyään lapsille luottoratsu! Lisäksi aina vapaina päivinä vuokrailevat Petteriä myös uusin tulokas Katariina, sekä tällä hetkellä Petteriä pisimpään vuokrannut Heidi! Muistakaa myös käydä kurkkaamassa Heidin blogi, sieltä löytyy lisää kuulumisia Petteristä!


9. Petteri ei ehkä ole mikään esteratsu, vaikka kisapostauksia lukiessa voisi niin luulla. Petterillä ei ole edelleenkään hypätty hirveästi. Pieniä esteitä sillon tällön. Toisaalta Petteri on parit kerrat hypännyt korkeampia esteitä. Kouluratsastuksessa Petteri onkin osaavampi!

10. Petteri on lisäksi kengätön sekä asuu vuoden ympärin pihatossa kolmen muun ponikaverin kanssa! Siksi Petteri kasvattaa talveksi todella paksun ja pehmeän turkin.


2 kommenttia:

 1. Hauskoja faktoja! Osan olin saanut jo selville aikaisemmin blogista, mutta mukana oli myös ihan uutta tietoa! :)

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin kukkaamassa blogiasi :)

   Poista