torstai 1. joulukuuta 2016

153. Joulukalenterin 1. luukku - Petterin oudot tavat

Tänäkin vuonna blogiin ilmestyy Joulukalenteri! Kaikkien aikojen kolmas joulukalenteri, täällä minun blogissani! Ensimmäinen kalenteri oli todella sekava, olin juuri aloittanut blogin kirjoittamisen. Viime vuoden kalenteriin yritin panostaa vieläkin enemmän, en ehkä täysin onnistunut, mutta yritetään tällä kertaa vielä paremmin!


Huutaminen
Ei riitä normaali höriseminen tai hirnuminen, niin kuin kaikki muut hevoset tekevät. Sen sijaan hysteerinen huutaminen, höriseminen, ja vinkuminen ovat aivan Petterin erikoisalaa! Kisapaikalla, kotona, ratsastaessa, hevosautossa, tilanteesta riippuen. Kisapaikoilla eteenkin ei tule olemaan yhtäkään henkilöä, joka ei olisi kuullut Petterin huuteluja.. Pysymme tiiviisti huomion kohteena.
Yksin jäädessään tarhaan, kentälle tai laitumelle, aloittaa Petteri hyvin kuuluvan huutelun. Kisapaikoilla se on aivan pahimmillaan.. Verryttelyalueella on todella mukavaa huudella kavereitten perään, eteenkin maneesissa kesken suorituksen.
Jos haluat menettää kuulosi, kannattaa lähteä meidän mukaan vähänkään pidemmille kisamatkoille!Jatkuva "tylsistyminen"
Tallista kentälle taluttaminen, laitumelta talliin taluttaessa, tallin pihassa, kaikkialla! Kaikkea pitää maistaa tai muuten vaan tunkea suuhun.. Takkien avaaminen, harjojen syöminen, hanskojen riisuminen, vetosolmujen avaaminen. 
Petterin tylsistyessä kaikki kelpaa syötäväksi! Taluttaessa ja ratsastaessa pitää jatkuvasti yrittää päästä kentän laidalle syömään tai vaikkapa pureskelemaan aidan tolppaa.. Hoitaessa harjojen varastelu ja pureskelu sekä raippojen heittely ovat Petterin lempi aktiviteettiä! 
En ymmärrä mikä on niin vaikeaa, ympärillä on yleensä ainakin toinen hevonen tai poni jonka kanssa voisi sosialisoida, mutta ei, ei kelpaa Petterille!  
Meille kun on aina sanottu että "kaikkea ruokaa pitää maistaa edes vähän, kenties jopa tykästyy siihen" Mutta Petteri ei ole vissiin ymmärtänyt että tämä koski vain ruokia, ei raippoja, takkeja tai harjoja...


Liiallinen hamuilu
Muut hevoset kerjäisi rapsutuksia ja herkkuja mutta Petteri ei ole tätäkään tainnut ymmärtää.. 
Ratsastajan vaatteitten hamuilu ja nuoleminen, kenties päällä puskeminen. Hoitaessa erityisesti Petteri kerjää (jo saannutta) huomioa. Parhaat kikat huomion herättämiseen on turvan änkeminen naamaan tai olkapään päälle painaminen, niin ettei ratsastaja varmaankaan pääse liikkumaan minnekkään pois huomion antamisesta! Toinen suosikkijuttu on hiusten syöminen tai huulilla vaatteitten tarrojen availu. Helppoa ja hauskaa! Haluaisin sanoa ettei Petteriltä löydy toista puolta aivoista, mutta ehkä sillä on se tallella, pienempänä veriona. Sehän kuitenkin osaa jo nostaa raipat maasta ja heitellä niitä tallin pihaan, avaa takit ha tarrat, riisua ratsastajan hanskat, kerjätä huomiota ja ehkä se pari temppuakin on oppinut! Olennaiset asiat taitaakin olla vähän puutteellisia välillä..

Täydellinen esimerkki..

Turha pysähteleminen

Ratsastaessa jos Petterille ei keksi tehtävää tai sitä ei muista ratsastaa saattaa se testailla ratsastajaa pysähtelemällä useasti, eteenkin laukassa. Liikaa energiaa kertyessä ponille saattaa se innostua, vähän liikaa ja pomppia vaikka mitä omituisia loikkia ja pukkeja. Ei toisaalta mitenkään yleistä Petterille, mutta talvella on yleensä hieman vaikeaa ratsastaa ravin lisäyksiä ilman mitään turhia loikkia..Ämpärien kaataminen

Yleensä kesällä juotan Petterin hyväuskoisesti ennen ja jälkeen ratsastuksen. Petteri ei yleensä haluaa juoda ämpäristä niin että kannattelee sitä sille sopivalla korkeudella. Ämpäri saa siksi olla maassa juomisen ajan. Kaikki vesiastiat mihin Petteri pääsee käsiksi pitää ensin nostella hampailla ja heilutella niitä, jospa vaikka vedet lentäisi sieltä pois. Mutta jos tämä ei toimi voi ämpärin kaataa todella hyvin etujalan avulla! 
Laitumen vedetkin aina välillä tuuppaavat kaatuilemaan... Tarhan vesiastiaa se ei sentään pysty kaataa sitten millään, Onneksi!


Pipon repiminen päästä

Talvisin aika yleistä puuhaa hoitaessa... Ensin pitää painaa turpa olkapäähän kiinni ettei pääse mihinkään suuntaan liikkumaan, lisäksi pitää vielä varastaa pipo päästä ja heittää se johonkin mukavaan paikkaan mistä on sitten kiva käydä noutamassa hiekkainen ja luminen pipo.. Hyvin ärsyttävää mutta samalla aika huvittavaa..

2 kommenttia:

  1. Ku oon ollu Soukan kisoissa katsojana oon huomannu ton Petterin kiljumisen������

    VastaaPoista