lauantai 19. marraskuuta 2016

149. Kysymyspostaus osa 7. - Petteri


Tällä kertaa ei ole minkä vain aiheen kysymyspostaus, aiheena tänään kaikki Petteriin liittyvät kysymykset! Jos haluatte muistakin hevosista tälläisen postauksen kommentoikaa alas kenen!

1. Mistä olet ostanut nuo lilat suitset Petterille?
Petterin suitsia en itseasiassa ole ostanut itse, Petterin omistaja on ostanut ne. Ei, en ole edelleenkään saannut selville mistä Anna on ostanut nämä ja kaikki muut kirkkaan väriset suitset jotka löytyvät tallilta. Kannattaa katsoa matkaratsastus liikkeet, siellä yleensä myydään kaiken värisiä suitsia!

2. Minkä rotuinen Petteri on?
Petteri on risteytysponi. Petterissä on ainakin sukupostin tietojen mukaan Welshiä ja luultavasti myös Arabia.

3. Mistä löysit Petterin vuokralle?
Petterin löysin monien ilmoitusten seasta www.hevostalli.net :stä.4. Mitkä asiat on parhaita Petterissä?
Petterissä ehdottomasti yksi parhaista puolista on että se on todella sosiaalinen. Se on aina katsomassa mitä tapahtuu, kerjäämässä rapsutuksia ja rapsuttamassa takaisin, välillä vähän liiankin innokkaasti.. Lisäksi Petteri yrittää aina parhaansa mukaan toimia maastakäsin sekä ratsastaessa. Petteri käyttäytyy myös yleisesti todella hyvin mikä helpottaa todella paljon ratsastusta ja muuta käsittelyä!

5. Kuinka vanha Petteri on?
Petteri on 10 vuotta, 17.5.2006 se on syntynyt.

6. Mitä ajattelit Petteristä kun ensimmäisen kerran näit sen?
Ensimmäinen asia mikä tuli mieleen oli että se näytti todella pieneltä, vaikka se ei loppupeleissä ollutkaan yhtään niin pieni!7. Mikä on paras muistosi Petterin kanssa?
Petterin kanssa ei ole mitään tiettyä hyvää muistoa. Sen sijaan on monia pienempiä tai isompia hetkiä mitkä tulen varmaan muistamaan pitkään. Kaikki kisat, onnistuneet tunnit ja ratsastukset painuvat kyllä mieleen!

8. Missä ja millon Petteri syntyi?
Monet ei varmaan tiedä mutta Petteri syntyi samalla tallilla missä asuu nyt! Petterin omistajan sisko nimittäin kasvattanut Petterin ja sen jälkeen se on pienenä myyty eteenpäin. Siellä Petteri on koulutettu loppuun ratsun uralle ja opetettu temppujakin! Pari vuotta sitten se myytiin takaisin "kotitallilleen", eli  tallille missä Petteri nyt asuu!

9. Onko Petteri sinun omistuksessa?
Petteri EI ole minun omistusessa, Petteri on vuokraponini. 


10. Kauan Petteri on ollut sinulla vuokralla?
Petterin vuokraamisen aloitin 12.7.2015 eli pian tulee täyteen puolitoista vuotta!

11. Korkein este mitä olette hypänneet?
Petterin kanssa ollaan hypätty yksittäisenä 80cm! Ratana suunnilleen 65-75cm.

12. Hyppäättekö Petterin kanssa kuinka usein?
Petterillä en hirveästi hyppää, ehkä pari kertaa kuukaudessa. Huonojen kelien ja huonojen aikataulujen takia kuitenkin on jäännyt vähän taukoa hyppäämisestä. Viimeksi olen Petterillä hypännyt treeneissä kaksi kuukautta sitten, vaikka kisoissa olemmekin käynneet silti!

Ikivanha kuva viimevuoden koulutreeneistä!

13. Aloititko Petterin vuokraamisen vain koska etsit vuokraponia/hevosta, vai aloititko Petterin vuokraamisen koska oikeasti tykkäsit siitä?
En missään nimessä pystyisi kuvitella ratsastavani hevosella lukuisia kertoja kuukaudessa, jos en soitä oikeasti tykkäisi. Niin kuin aikaisemminkin olen sanonut aloitin Petterin vuokraamisen koska se oikeasti tuntui opettavaiselta ja kivalta ponilta, ja niinhän se oli. Aluksi oli paljon vaikeuksia Petterin ratsastuksen suhteen mutta pikkuhiljaa ne ovat kokonaan selätettyjä!

14. Mikä on Petterin säkäkorkeus?
Petteri on tasan 140cm, eli aivan pikkuponin ja ponin rajalla!

15. Mitä luokkia olette kisanneet este sekä koulupuolella?
Petterillä olen kisannut kaikkea ristikoista 60cm. Ollaan hypätty ristikkoluokkia, 40cm, 50-60cm sekä yksi täysi 60cm. Yhteensä olemme käynneet kisoissa kuusi kertaa esteillä, koulupuolella ei edelleenkään kertaakaan..


16. Oletteko hypänneet Petterin kanssa maastoesteitä?
Petterin kanssa en ole hypännyt ikinä maastoesteitä, vaikka maastoesterata löytyisikin parin kilometrin päästä!

17. Huonoimmat puolet Petterissä?
Yksi ärsyttävä tapa mikä Petterillä on, on availla vetosolmut, oikeastaan mitkä vain solmuviritelmät Petteri avaa tylsän koputellen oveen.. Siksi Petteriä ei oikein voi jättää ikinä mihinkään ellei haluaa löytää sitä  syömästä heinää. Lisäksi toinen ärsyttävä puoli Petterissä on että se on aika pieni, jos tästä paljon kasvan en pysty ratsastamaan Petterillä hirveön pitkään.

18. Mitä teet mieluiten Petterin kanssa?
Maastakäsittely on ehdottomasti yksi suosikkijutuistani ja tietysti "temppujen" harjoitteleminen. Viime kodista tullessa Petteri osasi vaikka mitä temppuja mutta ne ovatkin aika ruosteessa tällä hetkellä. Maastakäsittelyä tulee tehtyä aika harvoin, paitsi tietty kesällä. Talvella yleensä mennään ratsastamaan sillon kun on piemeäätä, eikä oikein sellaista voi treenailla pimeydessä.


19. Mistä maasta Petteri on kotoisin?
Petteri on kotoisin Suomesta, Espoosta.

20. Tykkäätkö Petterin kanssa ratsastaa koulua satulalla, koulua ilman satulaa, maastoilla satulalla/satulatta vai hypätä satulalla/satulatta?
Koulutuuppailu ilman satulaa on ehdottomasti lempi tapani ratsastaa Petterillä. Petteristä muuttuu todella herkkä ja kuuliainen ilman satulaa ratsastaessa ja se on yleensä paljon energisempi sillon. Toiselle sijalle pääsisi ehdottomasti hyppääminen satulalla! Petteri on aina niin innoissaan hyppäämisestä ja hyppää nykyään jo melko hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti