perjantai 18. marraskuuta 2016

148. Rohkaistunut ruusukehai 13.11

Iso kiitos kuvista Inalle, Heidille, Katrille ja Danielalle!

Otsikosta voikin jo päätellä postauksen aiheen, jälleen kerran postaus onnistuneista kisoista! Mainitsinkin aikaisemmissa postauksissa että olimme lähtemässä Soukkaan estekisoihin 13.11. Soukkaan pääsi tällä kertaa lähtemään Texas ja Petteri ratsastajineen.
Petterillä kisasi myös Heidi. Hypättiin molemmat 60cm luokka, arvosteluna Clear round. Heidille ja Petterille tuli yksi harmittava ohimeno ensimmäiselle esteelle, loppurata menikin todella hyvin! Enemmän Heidin kisapäivästä ja radasta voittekin käydä lukemassa sen postauksesta! Texasillakaan ei mennyt niin putkeen radat, vaikka sillä hypättiinkin vain ristikkoluokka. Toisella ratsastajalla Texas tiputti kaksi puomia ja ensimmäisen ratsastajan kanssa Texas tiputti harmittavasti yhden puomin, aivan syyttä. Kellään ei oikein mennyt kisapäivä hyvin, minunkin radalla ensimmäiseltä esteeltä meinasi tippua puomi. Selvitettiin Petterin kanssa rata puhtaasti, harmittavasti ainoaana puhtaan radan saanneena meidän porukasta. Pyydän vielä anteeksi muokkaamattomista maneesikuvista, en saannut niitä mitenkään muokattua hyvin ja  siinä kohtaa luovutin...Heidi hoiti aamulla Petterin niin minun ei tarvinnut tulla tallille ennen lähtöä. Minä hoidin sen sijaan ponin kisojen jälkeen. Äiti heitti minut Soukkaan suunnilleen vähän vaille kahtatoista. Ponit eivät olleet ehtineet tulla vielä sillon. Kun ponit tulivat Soukkaan kävimme laittamassa niille heinät autoon. Käytiin katsomassa lähtölistat ja hakemassa poneille vettä. Jossain vaiheessa letitin myös Texasin harjaan jonkin näköisen ranskalaisen letin ja otsatukkaan tein sykerön.
Meidän luokka oli aivan viimeisenä, ponit sai siis syödä rauhassa autossa ennen varustamista ja rataa. Pikkuhiljaa aloitettiin ponien varustaminen. Laitettiin suitset autossa ja otettiin ponit ulos autosta. Satulaa laittaessa huomattiin että oltiin otettu aivan liian pieni huopa Petterille.. Huovaksi oli valikoitunut upouusi turkoosi-lila satulahuopa, mutta Texasin kokoisena.. Loppupeleissä se ei edes ollut niin pieni, radan aikana se irtosi melkein puoliksi ja jouduimme laittamaan sen uudestaan ennen Heidin rataa.. Sellaista sattuu :D

Siellä se huopa lepattaa...

Petterí vaikutti alkuun tosi stressaantuneelta ja jännittyneeltä. Se ei yhtään meinannut seisoa paikallaan varustaessa. Muutenkin se oli todella hätänen. Käytiin kävellyttämässä se maastakäsin kentällä, Texasin seurassa. Anna tuli pian pitelemään poneja sillä välin kun me suunnattiin maneesiin kävelemään rataa. Rata muistutti todella paljon rataa mikä oli Gobbackassa. Radassa oli kuitenkin miltei puolet vähemmän esteitä. Gobbackassa oli 13 estettä mukaanlaskien uusinta ja Soukassa oli vain seitsemän estettä. Rata koostui aikalailla "kahdeksikoista" ja oli helposti muistettavana.Radankävelyn jälkeen saatiin ponit takaisin ja hyppäsin selkään. Kävelin kentällä alkukäyntejä varmaan 15 minuuttia, koko ensimmäisen verryttelyryhmän aikana. Petteri oli todella ärsyttävä käynnissä. Se tikitti puoliksi ravissa kenttää ympärin hirnuen Texasin perään, eikä yhtään keskittynyt olennaiseen. Taivuttelin sitä vähän molempiin suuntiin ennen maneesiin menoa verryttelemään. Oikeastaan se että Petteri käveli noin reippaasti taisi oikeasti auttaa. Petteri ei ollut maneesissa enään yhtään jännittynyt tai jäykkä niin kuin se yleensä maneesissa jää.
Maneesissa taivuttelin vielä vähän käynnissä odotellessa kaikkien ratsukoiden saapumista. Käyntityöskentelyn jälkeen siirryin ravaamaan. Petteri oli tosi energinen mikä teki asiasta vähän haastaavaa, sillä maneesi oli täynnä esteitä ja ratsukoita.


Ravissa verkkailtiin ympyröillä ja volteilla. Valehtelematta Petteri ei ole ikinä ollut noin hyvä ratsastaa kisoissa, eikä todellakaan maneesikisoissa! Gobbackassahan se oli vielä tosi jäykkä ja jännittynyt koko alkuradan.
Ravaamisen jälkeen siirryttiin laukkaamaan. Laukkasin ympyröitä ja yritin herätellä sitä laukkaamalla sitä eteenpäin pitkillä sivuilla. Laukassa Petteri oli tosi hyvin kuulolla! Hypättiin kaksi kertaa verryttely este vasempaan suuntaan. Petteri oli super innoissaan, jäin ehkä siitä syystä pidättämään sitä liikaa ettei alkaisi tulla kieltoja, niin kuin viime Soukan kisoissa kävi..
Ensimmäinen hyppy meni hyvin, alastulo ei niinkään. Petteriltä meinasi lähteä tasapaino mun ratsastuksen takia. Ratsastin esteelle vähän lyhyeillä ohjilla ja samalla ratsastin vähän liikaa eteen.


Toiselle hypylle tuli tosi huono paikka, en tällä kertaa ratsastanut tarpeaksi eteen esteelle. Hyppäsin esteen vielä kerran parantaakseni paikan esteelle. Taas tuli hyvä hyppy ja päästiin vaihtamaan suunta. Ratsastin hetken laukkaa ympyrällä. Hyppäsin verryttelyesteen kerran ristikkona ja myöhemmin vielä korkeaampana pystynä. Molemmat hypyt meni super hyvin. Ravattiin vielä vähän ja päästiin aloittamaan luokka! Ristikkoluokka ja 60cm oli molemmat "samassa luokassa", ensiksi loput ristikkoluokkalaiset hyppäsi radan tämän jälkeen olikin meidän luokan vuoro. Olimme Petterin kanssa toiset lähtijät luokassa. Onneksi ei jouduttu odottelemaan pitkään paikallaan, Petterillä meinasi vähän mennä hermo odotteluun...Meidät kuullutttiin pian radalle. Tervehdys, lähtömerkki ja lähdin suoraan laukkaamaan esteelle saadakseeni hyvän laukan ennen ensimmäistä estettä. Kohtalokas ensimmäinen este.. en saannut ratsastettua huomautuksista huolimatta Petteriä hyvässä laukassa esteelle ja heti meinasi tulla puomit mukaan.. Onneksi ei tullut! Ponikin oli niin hyvä sillon! Toinen ja kolmas este oli linjalla. Ensimmäinen ristikko oli saksan värisissä puomeissa niin kuin okserikin. Olin aivan varma että toiselle esteelle tulisi kielto tai ohimeno, sen verran paljon se lähti viemään toiselle esteelle. Kolmannelle esteelle sain Petterin taas korjattua niin että päästiin kolmoselle suoralla hevosella, hyvässä laukassa, hyvään paikkaan!


Neljännelle esteelle tein vähän huonon tien, mutta sinänsä se ei haitannut. Petteri oli kyttäillyt tuota estettä verkassa ja väistellyt sitä niin en yhtään ollut varma minkälainen hyppy tähän tulee vai meneekö ohi. Otin kiinni Petteriä tosi paljon ennen sitä estettä niin että pääsisin ratsastamaan sitä enemmän niin että menisimme siitäkin yli. Autettiin Petteriä pienillä ääniavuilla ja yli päästiin! Viides este oli pitkän matkan päässä suoralla oleva puna-sini-valkoinen pysty. Tein vähän liiankin ison tien sille esteelle saadakseni laukkaa korjattua ennen estettä.  Sujuva hyppy, minä jäin vähän jälkeen hypyssä mutta se ei haitannut Petteriä! Kuudes este oli iso, pinkki ristikko. Petteri tuntui kaarteen läpi vähän epävarmalta, otin sitä siksi kiinni ja ratsastin vasta aivan ennen estettä sitä eteen. Siihenkin hyvä hyppy ja sujuvasti seuraavalle esteelle. Seuraava este oli radan viimeinen este.Viimeiselle, seitsemännelle esteelle tuli myös sujuva hyppy ja olimme puhtaasti maalissa. Tyytyväinen poni ja onnellinen ratsastaja maalissa, vihreä ruusuke suitsissa!

2 kommenttia: