torstai 17. marraskuuta 2016

147. Epätoivossa ratsastamista 12.11


Kostilla jatkettiin koulutreenejä lauantainakin. Kosti oli todella energinen ja meinasi lähteä juoksemaan alta. Välillä kaikki neljä jalkaa ei meinannut pysyä maassa sitten millään..
Jäi vähän haikea fiilis siitä ratsastusesta, vaikka pätkittäin menikin hyvin. Lauantain ratsastus oli kuitenkin viimeinen ratsastus ennen kisoja Petterin kanssa. Olimme menossa Soukkaan kisoihin hyppäämään meidän ensimmäinen täysi 60cm luokka. Kisat meni todella hyvin mun ja Petterin osalta!


Kostin kanssa käytiin kävelemässä alkukäynnit maastossa. Kentälle palatessa käveltiin hetken vielä ja aloitettiin pian käynnissä työskentely. Ratsastin paljon voltteja kulmiin ja tehtiin pieniä väistöjä. Taivuttelin vielä Kostia molempiin suuntiin avoilla ja suluilla. Kosti oli tosi jännittynyt alkuun, se ei meinannut yhtään rentoutua. Yritin ratsastaa vähän pidemmällä ohjalla ja ratsastaa kevyeemmin pohkeilla mutta sekään ei auttanut. Pätkittäin se alkoi rentoutua, mutta se oli kuitenkin siinä välissä aina jännittynyt ja todella jäykkä. Kentällä tai lähipiirissäkään ei tapahtunut mitään erikoista, mitä nyt katsoin, en ymmärrä mistä se olisi noin paljon jännittynyt.. Jännittyneisyyden takia Kosti oli alkuun todella huonosti avuilla, liikkui lisäksi todella huonosti ja hitaasti.Siirryttiin ravaamaan pääty-ympyrälle. Yritin ravissa työstää sitä rennommaksi pysymällä melko pitkään ympyrällä. Kosti ei vaan millään meinannut rentoutua ja päästää minua ratsastamaan sitä kunnolla läpi. Yritin taivutella Kostia ympyröillä sisään ja ulos vuorotellen jos se lähtisi siitä rentoutumaan. Pikkuhiljaa se lähti rentoutumaan mutta se tuntui kuitenkin vielä jännittyneeltä eiä liikkunut mitenkään vielä hyvin. Takaosaa saatiin jo alle pienissä pätkissä mutta ei todellakaan tarpeeksi. Ympyrällä pyöriminen sai riittää ja siirryin ratsastamaan Kostia kolmikariselle.

 
Kolmikaarisella sain hyvin tasapainoitettua mun istuntaa ja ratsastusta. Ratsastin ilman jalustimia kolmikaarisella. Kosti rentoutui paljon paremmin kolmikaarisella ja takaosaakin saatiin enemmän alle. Kolmikaarinen vaihtui pian nelikaariseksi. Lisäsin kolmikaariselle pysähyksiä, peruutuksia ja siirtymisiä aina sopiviin kohtiin. Alkutuntiin verrattuna Kosti tuli paljon paremmin kuulolle ja muuttui super paljon rennommaksi! Pysähdykset kuitenkin menivät taas todella huonosti. Jäin liikaa ohjaan kiinni, myötäykset tuli liian hitaasti ja rentous katosi heti. Yritin heti korjata Kostia rennommasi, meni aikalailla samanlailla kun alkutunnista noitten epäonnistuneitten pysähdysten jälkeen.
 Voi luoja että ärsytti! Kaiken työn jälkeen laitettiin taas pöytä sileeksi ja aloitettiin alusta.. Kosti oli ilmeisemmin todella herkällä ja jännittyneellä tuulella, joka kostautui vielä enemmän mun huonon ratsastuksen ansiosta. Epätoivossa siirryttiin laukkaamaan keskiympyrälle.
Aluksi nostin taas laukkoja parin askeleen väleillä. Itse nostolla ei ollut niinkään väliä, mun istunnalla oli suurempi merkitys. Huonolla istunnalla ei saa hyvää laukkaakaan. Nostoissa Kosti alkoi taas rentoutua huomattavan paljon paremmin. Nostot parani ja parani, kerta kerralta päästiin laukkaamaan pidempiä, hyviä pätkiä!Alkutunnin jännittämisestä ei kyllä ollut enään merkkiäkään Kostissa. Jatkettiin ratsastamista nelikaarisella tehden laukan nostoja ja vaihtoja käynnin kautta kaarteissa. Itse nostot meni todella hyvin, niin kauan kun minä en lähtenyt mukaan istunnalla laukkaan, heti kun vahingossa muutin istuntaa Kostikin siitä innostui eikä laukka ollutkaan enään rentoa ja tahdikasta.
Vaihdot menikin todella vaihtelevasti. Välillä käyntiin siirtymiset oli todella hankalia. Jouduin ottamaan pidätteitä vähän reilummalla kädellä, siinä tietysti taas rentous katkesi.. Vaihdot ja nostot menivät ihan kelpaavasti, kunnes kentältä lähti muut ratsukot.


Ratsukoiden lähtiessä meillä oli koko kenttä omassa käytössä, mikä olisi sen parempaa! Kosti taisi innostua siitä vähän liikaa ja esitteli minulle vaihtojen jälkeen parit laukkaspurtit maustettuna pukeilla ja ihmeellisillä loikilla.. Voitte varmaan kerran arvata ärsyttikö kun ei muutenkaan ollut mennyt putkeen ratsastus. Nostin vielä lopuksi parit laukat uralla ja kokeiltiin onneamme parin laukan vaihdon suhteen. Ensimmäiset vaihdot meni huonosti. Heti kun uskaltauduin ottamaan sitä enemmän kiinni edestä se ryhdistäytyi taas ja tuli parit kivat vaihdot ja laukan nostot.Ratsastin loppuraveja kahdeksikolla ja lähdimme taas kävelemään loppukäynnit maastoon!
Ratsastuksen jälkeen oli niin haikeat fiilikset että ei ole mitään rajaa. Toisaalta aina ei voi mennä hyvin,  ei tosiaankaan mennyt tänään hyvin.
Petterillä olimme myös menossa ensimmäisiin koulukisoihin 19.11, mutta en pääse kisoihinkaan sillä tällä hetkellä olen kuumeessa, puolikuntoisena kotona. Olisi ollut niin kiva lähteä kisoihin, ja vielä koko poniporukan kanssa. Petterillä menee niihin koulukisoihin Heidi ja Taika, jos vain ehdin ja pääsen ajattelin käydä katsomassa niitten radat lauantaina!

2 kommenttia: