lauantai 12. marraskuuta 2016

145. Raviväistöjä 10.11


Kostilla kävin myös ratsastamassa torstaina. Kosti oli todella kivalla päällä, se oli sopivan energinen mutta herkkä. Kostilla jatkettiin istunta harjoituksilla, niin kuin myös keskiviikkona Petterillä tehtiin. Paljon laukan nostoja, väistöjä, kokoaamisia ja siirtymisiä. Ravityöskentelyä mahtui taas mukaan enemmän kuin laki sallii.. Ratsastin myös jotain kontrolliharjoituksia, sunnuntain kisoja ajatellen, vaikka menenkin niihin Petterillä. Ei muuten tullut kylmä ratsastaessa, vaikka mittari hipoi -10 astetta, eiköhän se ole sitten niin että tarpeaksi tehokkaasti kun ratsastaa ei tule kylmä sitten millään?


Kostilla kävelin alkukäynnit maastakäsin sekä selästä tällä kertaa. Käveltiin aika pitkään ennen kuin aloitimme työskentelyn käynnissä. Käynnissä ratsastin pienen voltin joka kulmaan siirtäen takaosaa vähän ulospäin. Kosti tuli  todella hyvin kuulolle eteenkin volteilla. Pitkillä sivuilla ratsastin avotaivutuksia sekä lyhyeille sivuille ratsastin pysähdysen tai pysähdyksen ja peruutuksen. Pysähdykset eikä peruutuksetkaan sujunut mitenkän kiitettävästi ainakaan. Kosti nyki todella paljon päätä ja protestoi pidätteitä vastaan. Yritin ratsastaa kierros kierrokselta kevyeemmillä avuilla, Kosti ei kyllä tehnyt siitä mitenkään helppoa hommaa minulle, päin vastoin.Avotaivutukset menivät aivan superhyvin vaikka itse olisin halunnut enemmän rentoutta ja liikkuvuutta niihin. Tuntui siltä että matelisimme maata pitkin eteenpäin väistössä. Pikkuhiljaa saatiin ratsastettua Kostia vähän enemmän eteenpäin pyrkiväksi. Samalla takaosakin alkoi tulla vähän enemmän mukaan, selkää kuitenkin olisin halunnut vielä "pyöreäämmäksi".
Käyntiverryttelyjä ratsastin yllättävän pitkäänkin. Ratsastin molempiin suuntiin vielä parit hyvät väistönpätkät. Käyntiverryttelyihin olin todella tyytyväinen alku-ongelmista huolimatta!


Jatkettiin ratsastamista ravissa. Ratsastin pääty-ympyröitä ja pieniä askeleen pidennyksiä diagonaalilla. Ratsastin Kostia vähän pidemmässä ravissa ja muodossa ympyröillä, mitä yleensä. Ravissa Kosti alkoi kompuroimaan todella paljon epätasaisen, lumisen pohjan takia. Lisäyksissä luonnollisesti lyhensin ohjia aika paljonkin. Lisäykset menivät aivan super hyvin! Kosti pysyi jotenkin paketissa ja saatiin pidennettyä ravia just kivasti, vaikka aikalailla verryttelyraveissa vielä olimmekin.
Verkkasin vielä vähän kolmikaarisella saadakseni mun ratsastusta ja istuntaa edes vähän tasaisemmaksi molempiin suuntiin. Kosti vertyi entisestään, mun istunnan parantumisesta ei sitten kommentoidakkaan..Laukkaa ratsastin taas uralla pyörivyyden kannalta, jonka jälkeen siirryin keskiympyrälle laukkaamaan vähän molempiin suuntiin. Kosti kuumui aluksi tosi paljon mutta pienentäessä ja suurentaessa ympyrää ja siirtäen takaosaa vähän ulospäin ympyrältä, aina välillä, niin se palasi hyvin kuulolle. Kosti oli oikeastaan todella hyvä laukassa sen jälkeen että se oikeasti sai jotain tekemistä, muuta kuin ympyrällä pyörimistä..


Kosti sai välissä kävellä hetken välikäynnit. Välikäyntien jälkeen ratsastettiin samankaltaista väistötehtävää, mitä Petterilläkin keskiviikkona ratsastin. Keskihalkaisijalta väistöä uralle käynnissä. Väistön jälkeen, uralle palatessa nostetaan laukka. Laukasta siirryin takaisin raviin ja lähdin pitkän sivun kulmasta väistättämään ravissa kohti keskihalkaisijaa. Keskihalkaisijalle palatessa suoristus ja takaisin väistätys uralle. Kosti oli siinäkin aivan super hyvä! Väistöissä eteenkin ravissa sai kunnolla käyttää ulkojalkaa ja sisäohjaa ettei se "kaatuisi" aivan väistösuuntaan päin. Takaosaakin saatiin kivasti mukaan, välillä vähän liikaakin ja takaosa lähti "ohittamaan" etuosaa väistöissä.
Laukkakin sujui ihan kivasti, raviin siirtymiset oli välillä pienoinen ongelma, malttia olisimme tarvinneet enemmän ratsastukseen.Ratsastin vielä vasemmassakin kierroksessa samaa tehtävää. Vasemmassa kierroksessa tehtävä meni huomattavan paljon surkeammin. Kosti ei yhtään jaksanut pysyä kuulolla, lähinnä laahusti väistöt ja laukat läpi. En saannut takaosaa tai selkääkää yhtä hyvin mukaan kun oikeassa kierroksessa.


Parantelin laukkaa ja laukan nostoja vielä hetken keskiympyrällä. Laukassa ratsastin myös takaosaa ulospäin ympyrältä. Kosti rentoutui lopuksi todella hyvin, vaikka laukka ei ehkä ole Kostin parhaita puolia. Laukkassa pääsin ratsastamaan hyvin myös jalalla, yleensä joutuu enemmän miltei pidättämään kun ratsastamaan. Nostoissa Kosti jäi tosi etupainoiseksi eikä saatu alussa taas yhtään takaosaa alle.


Ravattiin kolmikaarisella ja kahdeksikolla loppuraveja. Lähdettiin lopuksi kävelemään loppukäynnit pitkästä aikaa tielle!

2 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän ihanan näköinen tämä voikko poni! Alkoi kauheasti tehdä mieki ratsastamaan kentälle, meillä kun ei ole kenttää kotona... :)
  http://tallintarinoita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petteri kiittelee! :) Käyn kurkkaamassa sun blogia!

   Poista