perjantai 28. lokakuuta 2016

139. Mielipiteeni aloittelijoista?


Mielipide meksikolaisista suitsista?
Itse en ole hirveästi ratsastanut meksikolaisilla suitsilla. Mielestäni ne kuitenkin ovat aivan samanlaiset kuin "normaalitkin" käyttää. Suuremmalla käytöllä saattaisi huomata eroja. Joillekkin hevosille meksikolaiset suitset näyttävät paremmilta kuin "normaalit", itse en keksi muita syitä käyttää meksikolaisia. Kommentoikaa mielellään alas, jos tiedätte jotain kunnollisia syitä käyttää meksikolaisia suitsia!

Mielipide ravureista?
Hevosia niin kuin muutkin. Itseltäni ei löydy hirveästi kokemusta ravureista, enemmänkin tuttujeni ravureista ratsuksi projekteista. Hyvin tempperamenttisiä ja innokkaita hevosia ymmärtääkseni.


Mielipide liian pitkistä ratsastajista?
Kieltämättä ei se hirveän kivalta ja hienolta näytä, enemmänkin karsealta, aivan sama onko se SM-tason hevonen/poni vai ratsastuskoulun omistama hevonen/poni. Parin senttimetrin "ylipituus" on vielä mielestäni hyväksyttävää, mutta kun tämä lähtee nousemaan yli viiden tai kymmenen senttimetrin verran, on kyllä vaihdettava isompaan hevoseen tai poniin. Hevosellekkaan ei ole kiva kantaa liian pitkää tai painavaa ratsastajaa. Eteenkin Shettisratsukoiden kesken näkee aivan liian pitkiä ratsastajia, ei tosiaankaan kaikki!


Mielipide Suomenhevosista?
Ei ehkä aivan minunb tyylisiä. Jotkut suokit ovat olleet ehdottomia suosikkeja kun taas jotkut ovat olleet todella ärsyttäviä ja voimakkaita. Riippuu paljon hevosesta mutta yleisesti kyllä ratsastan niillä mielellään, vaikka ei olekkaan aivan mun tyylisiä.

Mielipide aloittelijoista?
Ratsastajia niin kuin muutkin. Kaikki ratsastajat ovat joskus olleet aloittelijoita, jostain kaikki pitää alkaa! Parasta on nähdä/kuulla ratsastajista joka inspiroitui just minun ratsastuksesta.Mielipide ratsastuskouluista? 
Helppo paikka missä aloittaa ratsastus. Laadukas opetus ja luotettavat hevoset. Ratsastuskouluissa on yleensä hyvät mahdollisuudet kaiken tasoisille ratsastajille, on se sitten aloittelija tai 15-vuotta ratsastanut. Itse en enään haluaisi palata ratsastuskouluin, laadukasta opetusta saa muillakin tavoilla ja vielä halvemmalla. Suosittelen kuitenkin aloittaa ratsastuksen ratsastuskoulussa ja myöhemmin siirtyä vaikka vuokra hevoseen tai omaan hevoseen.


Mielipide pilttuut?
Itse en yhtään tykkää pilttuista, vaikka ratsastinkin Kilossa, missä oli pilttuut suurimmalla osalla hevosista. Hevoset kuuluu karsinaan tai pihattoon, ei kiinni sidottuna kaulanarulla seinään, niin se vain on. En usko että se on hevosten kannalta mukavaa seisoa pilttuussa ainakin 7h päivässä niin että pystyy liikkua vain eteen ja taakse ja vähän sivuille. Vaikka hevoset yleensä voi suhteellisen hyvin pilttuissakin, en suostuisi laittamaan omaa hevosta pilttuuseen mistään hinnasta.

Mielipide ratsutila Wikneristä?
Itse en ole siellä käynnyt, hienot tilat ja kivan näköisiä hevosia siellä on, kuvista sekä videoista päätellen!


Mielipide varsoista?
Hurmaavan suloisia kavereita! Kahden varsan taivalta nuoresta pitäen olen saannut seurata, pian kolmattakin. Capo lähtee harmillisesti lauantaina vieroitukseen Ypäjälle ja palaa sieltä vuoden päästä, onneksi! Välillä todella ärsyttäviä, aina pitää vetäistä rallisuoritus ennen kiinni ottoa tarhasta tai laitumelta, tai sitten pitää napata kiinni vaatteista ja mutustella niitä.. 


Mielipide kouluraipasta estetunnilla?
Jotkut hevoset tarvitsevat kouluraipan esteilläkin eikä siinä mielestäni mitään vikaa ole. Yleensä itse käytän esteraippaa aina esteillä.

Mielipide Primus tallista?
Olen käynnyt siellä kerran kuvaamassa
Heidin tuntia. Puitteet oli aivan sairaan hienot! Maneesikin oli todella iso ja hieno. Hevoset asu "avonaisissa" karsinoissa mikä mielestäni on todella hyvä juttu!

4 kommenttia:

 1. meksikolaiset ei myöskään paina poskihermoja ja on useille hevosille mukavemmat kun englantilaiset tämän takia :) kiva postaus ja uskalsit kertoa avoimesti kaikesta mielipiteen, mutta mielestäni olisit voinut vielä vähän syvällisemmin ja laajemmin kertoa mielipiteesi! :) ja tämä ei siis mitenkään pahalla, vaan ihan jatkoa varten parannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen siis taas vähän viisaampi näissä suitsi asioissa :D Itsekkin pidän pidemmistä ja yhden aiheen mielipidepostauksista mutta ei ole oikein tullut vastaan aihetta mistä oikeasti osaisin kirjoittaa laajemmin. Halusin kuitenkin jakaa vähän mielipiteitä ei niin laajasti. Jatkossa kyllä tulossa pidempiä mielipidepostauksia jos keksin aiheen :) Kiitos!

   Poista
 2. Meksikolaisia käytetään usein estehevosilla, tai muuten vähän kuumemmilla tapauksilla. Nuorilla hevosilla käytetään myös joskus meksikolaisia, koska silloin hampaisiin ja poskiin ei kohdistu niin paljoa painetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei kiitos! Tuota vähän epäilinkin mutta en ollut aivan varma :D

   Poista