keskiviikko 19. lokakuuta 2016

134. Lauantaina lisäyksiä 15.10


Astetta viisaampana suuntasin lauantaina Kostin sijasta ratsastamaan Petterin. Perjantain kouluvalmennuksen jälkeen oli tosi mukavaa lähteä tallille ratsastamaan, tuntui että oikeasti osaakin ratsastaa eikä vain matkustele siellä hevosen selässä.


Kouluvalmennuksen jälkeen pitkän mietiskelyn jälken alkaa taas tuntua siltä että löytyy taas motivaatio tähän lajiin ja aktiiviseen treenaamiseen. Esimerkiksi aloitin uudestaan "muistiinpanojen" tekemisen tuntien jälkeen. Kirjoitin sinne kolme asiaa mitkä meni hyvin tunnilla ja kolme asiaa mitkä menivät huonosti ja joita on treenattava. Lisäksi kirjoitin vielä parit valmentajan kommentit alas, positiivisiä ja negatiivisiä kommentteja.Aloitin kävelemällä erityisen pitkät alkukäynnit. Alukäynneistä asti Petteri oli todella laiskan ja jäykän oloinen. Vähitellen keräsin ohjat käteen ja aloitin ratsastamisen käynnissä. Petterillä tein samoja juttuja, kuin Sannan kouluvalmennuksessa. Ratsastin sen kuulolle tekemällä paljon siirtymisiä, pysähdyksiä, peruutuksia ja pientä väistöä. Petteri oli todella rennon tuntuinen eikä ollut mitenkään kaatumassa etupainoiseen "muotoon". Vähän laiska se edelleenkin oli, tehtäviä tehdessä se kuitenkin heräsi hyvin!


Ratsastin väistöjä pienissä pätkissä, uralta pois ja takaisin. Todella hyvä harjoitus minulle jonka kädet ja jalat seikkailee millon missäkin, aikamoinen kontrolliharjoitus minulle ainakin. Siirtymisiä harjoitin samalla tavalla miten tehtiin Sannan tunnilla, mahdollisimman pienillä avuilla ratsastaa pysähdykset, peruutukset, liikkeelle lähdöt, oikeastaan kaikki pitäisi tehdä mahdollisimman kevyeesti ja huomaamattomasti.. Peruutuksissa huomasin Petterin olevan vähän etupainoiseen suuntaan, eteenkin myös itse pysähdyksessä tuntui siltä kun poni lähtisi kaatumaan eteenpäin.Pienen mutta huolellisen käyntityöskentelyn jälkeen aloitettiin ravityöskentely. Ravissa verkkailin vain ympyröillä ja kahdeksikolla. Petteri rentoutui siinä entistä enemmän ja löytyi taas enemmän ratsastettavuutta verkkaa myöten. Sitä paitsi Petteriei ollut yhtään jäykkä, päin vastoin! Oli niin helppo ratsastaa sillä kun ei tarvitse koko tuntia tapella siitä mihinn suuntaann taivutetaan.
Onnistuneen raviverryttelyn jälkeen laukkasin keskiympyrällä hetken pidemmässä muodossa. Hain laukkaan enemmän rentoutta ja hallintaa, ilman että Petteri jää etupainoisesti laahustamaan maata pitkin.. Haastavaa, haastavaa! Petteri ei anna mitään ilmaiseksi. Laukannostotkaan ei menneet yhtään hyvin, joko se tarjosi syvempää muotoa tai lähti kiihdyttämään ravia.Verryttelyn jälken aloitimme tehtävän. Tehtävä alkoi keskeltä lyhyttä sivua pysähdyksellä ja kolmen askeleen peruutuksella. Suoraan peruutuksesta siirryimme harjoitusraviin ja käännyttiin siitä diagonaalille. Diagonaalilla tuli ravin lisäys kevyeessä ravissa. Kokorataleikkaan jälkeen nostetaan laukka ja laukataan kokoajan samassa laukassa loivan kiemurauran ja tämän jälkeen alkaa tehtävä uusiksi. Petterin sain todella hyvin siinä kuulolle ja ponikin innoistui esittämään pari loikkaa ravilisäyksen seassa..


Ravinlisäyksissä Petteri oli aivan upea! Ravin tempo ei vain muuttunut, jalkojen liikehdintäin muuttui suuremmaksi, erityisesti takaosa pääsi kunnolla työskentelyn makuun! Tehtävää ratsastinkin uusiksi ja uusiksi koko lopputunnin ajan.
Loppuravien aika koitti, ratsastin loppuravit ympyrällä sekä kolmikaarisella päästäen Petterinn pidempään muotoon. Petteri rentoutui todella hyvin vähän pidemmälläkin ohjalla ja sain kaikki avut todella helposti ratsastettua läpi!

Positiivisellä mielellä pystyy nousta alas selästä, taputtaa hikistä ponia ja todeta että osaakin oikeasti ratsastaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti