sunnuntai 9. lokakuuta 2016

130. Bloggaajan Käsikirja - Instagramille Widgetti

Blogia aloittaessa, oli mielestäni  vaikea löytää apuja blogin mukauttamiseen. Löysin monia sivuja googlesta missä oli ohjeita aivan perusjuttuihin, miten lisätä näyttökerrat ja lukijaksi liittymis gadgetit. Kuitenkaan en löytänyt tarkkoja ohjeita asioihin mitä ei kaikista blogeista löydy. Esimerkiksi Instagramin ja muiden erikoisempien gadgettien laittoon en löytänyt hirveän selkeitä ohjeita. Blogissani ajattelin aloittaa sarjan "Bloggaajan Käsikirja" missä tulen opettamaan aina pieniä, hyviä kikkoja blogin mukauttamiseen ja bloggaamiseen liittyen!


1.  Aloita menemällä sivustolle nimeltä  SnapWidget. Sivusto toimii sekä puhelimella että tietokoneella, tietokoneelta on kuitenkin helpompi luoda itse widgetti.
Tietokoneella löytyy oikesta yläkulmasta "Widgets" kohta, klikkaa auki tämä. Puhelimella selaat vain sivua alemmas.


2. Puhelimella klikkaa tämän näköistä "kuvaketta" tai tietooneella paina "Create your free widget". Sinun pitäisi nyt päästä sivulle jonka otsikko on joko "Instagram widget" tai "Instagram Grid".


3. Sivua selatessa alemmas, ilmestyykin vaikka minkä näköisiä numeroita ja täytettäviä kohtia. Ne täytetään alla olevan kuvan näköisesti, ainoa mikä halutessa vaihdetaan on "Layout". Jos kuvat haluaa kolmeen riviin kahdella kuvalla vaihdetaan se 2x3 tai samantapaisesti esim. 3x3 jos haluaa kuvat kolmeen riviin kolmella kuvalla! Tietysti pitää myös kirjoittaa "username" kohtaan oma käyttäjätunnuksensa. Tämän jälkeen avautuu ikkuna mistä kirjautua sisään Instagram tililleen.
Lopuksi painetaan oikeasta alakulmasta "Get widget" nappia.


4. "Get widget" nappia painaessa ilmestyy uusi ikkuna missä on linkki/osoite/koodi widgettiin. Tämän linkin kopioit ja laitat blogiin.


5. Seuraavaksi siirretään Widgetti blogiin. Mene bloggeriin, paina ulkoasu "nappia". Selaa sivua alemmaksi ja paina kohdasta "lisää gadget". Tämän jälkeen avautuu taas uusi ikkuna, paina siitä kohdasta HTML/JavaScriptiä.


6. Avattuasi HTML/JavaScript sivun liität juuri kopioimasi linkin/osoitteen "Sisältö" kohtaan. "Otsikko" kohtaan kirjoitat otsikon widgetille/gadgetille, esimerkiksi "Instagram @team.ep".
Viimeiseksi painat vielä "tallenna".


Näin sinultakin löytyy blogista gadgetti sinun Instagram tilillesi!

6 kommenttia:

 1. Oi kiva postaus, vois joskus koittaa jaksaa asentaa tän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitti! Asenna ihmees, ei ees ollu vaikeet sit ku ymmärs miten saa sen layoutin niille kuville kivaks :D

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus,selkeytti paljon!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että vihdoin löysin ohjeen josta saa oikeasti jotain selkoa! 😍

  VastaaPoista