maanantai 5. syyskuuta 2016

125. Elokuun Suosikit

Suosikki hevonen: Kosti


Kostista en olekkaan puhunut täällä, ainakaan hirveästi. Kosti on aivan uusi tuttavuus mulle!
Kostin vuokraamisen virallisesti aloitin vasta 1.9, ennen sitä kävin sillä kyllä ratsastamassa pariin otteeseen.  
Kostin valinta perustuu lähinnä siihen etten oikeastaan muilla hevosilla ole mennyt kun Kostilla ja Kentillä, Eikä kentin kanssa tullut mitään todella hyviä tai yllättäviä asioita koettua. Kostin kanssa oli myös niin helppo treenata, toinen tiesi tasantarkkaan mitä piti tehä ja miten vaikka todella hukassa kuski olikin... Odotan kyllä innolla mitä tästä tuleekaan kun päästään treenaamaan valkkujen silmien alle!

Suosikki poni: Petteri


Petterillä tuli tässä kuussa todella paljon onnistumisia ja yllätyksiä ponin kyvyissä! Petteri on koko kuukauden ajan ollut miltei aina todella hyvä ja pehmeä ratsastaa eikä ole ollut hirveän jäykkä. Poni on kyllä yllättänyt taidoillaan, (luultavammin ratsastaja itse yllättänyt itsensä...) en muistanutkaan miltä laukkakin tuntuu kun poni oikeasti käyttää takajalkojaan ja selkääkin oikein. Tasapainoakin on tullut kehiteltyä mukavasti kun olen mennyt tavallista enemmän ilman satulaa ja aina olen onnistunut valitsemaan myrskyisimmän tai sateisemman päivän... Hyvä Emma.
Petterin kanssa ei tässä kuussa olla kisoissa oltu, saa nähdä ehdimmekö enään käymään missään ennen maneesikautta. Ehkä ehditään jossain vielä käydä, saa nähdä!

Suosikki varuste: Charles owen YR8 Sparkly ratsastuskypäräOli kyllä todella helppo valinta, valita uusi kypäräni kuukauden lempi varusteeksi! Todella tyylikäs ja mukava kypärä hienoilla yksityiskohdilla. Esim tuo glitteriosio sekä tuo Charles owenin hopeaata hohtava merkki. Takana oleva samantapainen merkki jäi vähän harmittamaan sillä se oli vain ommeltu valkoisella kiinni. Olisin kaivannut jotain vähän tyylikkäämpää tai kenties koko merkin pois takaata. Toinen miinus kyllä se että saa nähdä miltä tuo samettipinta näyttää sateitten jälkeen kun siihen tarttuu kaikki lika tallilta... Tuossa muovisessa liat on vain pystytty pyyhkimään pois.
Hintakaan ei ollut mitenkään mahdoton tuosta kypärästä! Taisi olla n. 200€ pelkästä kypärästä, kypäräpussia ei tullut mukana ainakaan Hipposportin myymässä kypärässä!

Suosikki laji: Kouluratsastus


Elokuussa ei tullut hypättyä kuin pari kertaa ja molemmat menivät aikalailla mönkään. Tuli huonoja paikkoja, kieltoja, huonoja hyppyjä eikä oikein tullut mitään erityisiä onnistumisia. Siksi valitsinkin kouluratsastuksen tähän kuuhun! Petterillä on tullut tässä kuussa paljon onnistumisia niin kuin aikaisemmin mainitsinkin. Petterillä sekä Kostilla ollaa päästy harjoittelemaan "vaativempia" juttuja mitä yleensä ollaan treenailtu. Raviväistöt ja raviavot on ehdottomasti ollut käytössä enemmän tai vähemmän joka treenissä. Laukanvaihtoja ollaan treenailtu taas paljon käynnin kautta, mitkä oikeastaan mennyt ihan hyvin.
Varsinaisiin koulukisoihinkaan ei olla päästy vaikka muutamia mahdollisia onkin ollut. Myös ihan normaaleilla harjoituksilla siirtymisillä, temponvaihteluilla jne. on tullut hyviäkin pätkiä. Perusharjoituksia ei missään nimessä saa unohtaa!

Suosikki oheisliikunta: Kävely


Elokuussa olin aika paljon flunssassa enkä päässyt oikeastaan kunnolliselle lenkille kertaakaan. Kuitenkin olen yrittänyt ainakin kerran viikossa käydä kävelemässä millon missäkin. Välillä metsien poikki välillä vain pieniä hiekkateitä pitkin. Tosi rentouttavaa vaikka olisikin vähän kipeenä, yrittää olla hengästymättä ja laittaa tarpeeksi vaatteita niin hyvinkin pystyy ulos mennä. Tietenkään ei kuumeessa kannata minnekkään mennä! Mielummin pysyy sisällä sillon...


2 kommenttia:

  1. Toi poni (ruskee) ei näytä kyllä kauheen tyytyväiseltä :( Ratsasta enemmän eteen ja pää pois sylistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ekaa kuvaa tarkoitat niin olen aika samoilla linjoilla kyllä. Eteen pitää tosiaankin ratsastaa, takajalat käyttöön ja selkä ylös. Tolla hevosella ei juuri siitä syystä käytetä turpista, ettei menisi niin helposti "virkkuukoukkuna" eli sitä kyllä työstetään... Hevosen selässä vasta kolmatta kertaa olinkin niin odotettavasti pitkä matka edessä asioitten korjaamiseksi :)

      Poista