lauantai 27. elokuuta 2016

124. Kolmen hevosen ratsastuksia

Rentoa tuuppailua 15.8


Petterille pidin todella rennon ja kevyeen päivän. Tällä kertaa kuitenkin otettiin satulakin mukaan, ilman en jaksanut mennä.. 
Verkkailin Petteriä tietysti pitkillä alkukäynneillä sekä tämän jälkeen ravissa pääty-ympyröillä sekä loivilla kiemuraurilla. Alkuverryttelyissä Petteri oli aika hidas pohkeelle eikä oikein meinannut rentoutua kunnolla. Ravissa jatkettiin vielä hetken ennen laukkaamista, ettei laukastakin tule "ongelma" meille. Parit väistöt, kolmikaariset ja kahdeksikot ja ponista tuli todella rento ja pyrkimystä eteenkin alkoi löytyä!


Kävelin vielä hetken välikäynnit ennen laukkaamista.
Laukkaa työstin pelkästään ympyrällä sekä pitkillä sivuilla. Laukka ei pyörinyt yhtään alkuun ja siksi laukkasin parit pität sivut kevyeessä istunnassa. Kun laukka saatiin pyörimään se meni todella kivasti ja rennosti enkä tarvinnut montaa kertaa huomautella Petteriä eteen!
Ravailtiin rennosti todella pikin ohjin pääty-ympyröitä ja vain uraa pitkin. Paljoaa muuta ei tehtykkään, loppukäynnit ja tallia kohti!

Vielä paremmin, mutta ei hyvin 16.8Jos olette lukeneet viimeisimmät ratsastuspostaukset, tiedätte että kävin aikaisemmin kokeilemassa erästä Kostia. Kostin sukupostista löytyy joitain vanhoja kuvia siitä, minulla ei vielä ole kuvia siitä.
Menin vielä toisen kerran kokeilemaan Kostia, ensimmäinen kerta oli lähinnä niin hirveäätä säätöä ja tutustumista ettei siitä oikein voinnut arvioida mitään. Kostilla jatkettiin perus asioilla, ympyröitä, kolmikaarista, loivaa kiemurauraa ja loppuun kokeiltiin vähän avoa ja sulkua!
Ravissa ja käynnissä Kosti oli tosi hyvä mutta laukkaa en ympyrällä osannut yhtään ratsastaa, sillä Kosti tarvitsee TODELLA tarkan/kovan ulkotuen jota en vaan saannut toimimaan mitenkään. Treeniä, treeniä...


Pari päivää kokeilun jälkeen kävimme äitini kanssa tekemässä vuokrasopimus! Kosti ilmestyy tänne aivan pian, virallinen vuokraaminen alkaa 1.9 lähtien. Koitan saada jonkun kuvaamaan mahdollisimman pian niin saadaan kunnon postaus ja esittelysivut uusittua Petterille ja tehtyä Kostille!
 Kostilla tulen käymään 2-3 kertaa viikossa (riippuen siitä käykö ratsuttaja vielä säännöllisesti sillä) ja Petterillä ainakin alkuun 1-2 kertaa. Ratsastuspostauksia siis paljon tiedossa jos vain motivaatio bloggaamiseen heräisi henkiin...

Kaksi super hienoa hevosta 17.8


Tänään pääsin taas vaihteeksi ratsastamaan kahdet hevoset! Petteri oli tänään todella hyvä ratsastaa, ei ole pitkään ollut noin kivaa Petteriä ratsastettavana!
Alkuverkkana ravailin loivaa kiemurauraa ja pääty-ympyröitä melko pitkään. Verkan jälkeen otin ensimmäiset laukat ns. verkka laukkoina. Laukkasin ponia lähinnä vain eteen ensin uralla ja sitten ympyrällä. Petteri taipui todella mukavasti siinä ja lähti rentoutumaan todella hyvin!
Työskentelin ravissa pitkään erinlaisilla kuvioilla jonka jälkeen kävelin välikäynnit. Välikäyntien jälkeen siirryin ympyrälle työstämään laukkaa molempiin suuntiin melko pitkään.
Oikea kierros oli todella paljon helpompi ja parempi, toinen taas oli aivan vastakohta mutta pikkuhiljaa sekin alkoi toimimaan.


Ravissa loppuverkkailin kahdeksikolla ja pääty-ympyröillä jossa Petteri pääsi venyttämään itseään eteen ja alas.
Niin kuin sanoinkin, en ole varmaan ikinä ratsastanut Petteriä noin hyvänä! Laukkakin sujui mikä on vaikeaa meille ainakin yleensä.. Ravityöskentelykin meni todella hyvin!
Käveltiin pitkät loppukäynnit jonka jälkeen siirryttiin seuraavaan heppaan, Kenttiin.


Toisena menin siis Kentin, joka oli tietysti tosi hyvä ratsastaa💕 Mentiin aika perus juttuja edelleen, sillä kentällä oli samaan aikaa myös estetunti. Mun istunta Kentillä oli kyllä aika järkyttävä kun en olekkaan päässyt pitkään isommilla hevosilla.
Tehtiin kolmikaarista, loivaa kiemurauraa, pääty-ympyröitä jne.
Laukassa erityisesti sain ratsastettua Kentin rennoksi ja laukkakin pääsi pyörimään hyvin!

Ongelmallinen ratsastus 20.8


Käveltiin aluksi pitkät alkukäynnit. Viivi tuli samaan aikaan ratsastamaan Harrylla niin ei oltu aivan yksin kentällä! Ratsastin alkuun meidän normi verkan ravissa, pääty-ympyröitä ja loivaa kiemurauraa ja tietysti paljon siirtymisiä. Petteri oli alkuun todella hyvä ratsastaa, vaikkei se ollut mikään Petteri paras päivä selvästikkään.
Kävelin hetken välikäynnit. Välikäyntien jälkeen päästiin laukkaamaan! Alkuun ratsastin laukkaa vain eteen pitkillä sivuilla, vähän uran sisäpuolelta. Siinä Petteri heräsikin kivasti ja ympyrällä laukkatyöskentely kävikin helposti ja rennosti.
 Ravissa ehdinkin työskennellä hetken ennenkun Harry päätti rupea "hieman" hankalaksi.. Hyppäsin siinä alas selästä auttamaan.


Poni siis kieltäyty liikkumasta ja lähti peruuttamaan pohkeesta josta joko lähti ylöspäin nousemaan... tai pukitti. Tämä jatkui aika pitkään jonka jälkeen paras vaihtoehto oli käydä hakemassa liina tallista ja juoksutettiin Harrya hetken molempiin suuntiin. Siinä se meni oikeastaan aika kivasti mutta kun selkään takaisin yritti, se jatkoi samaa pukittelua/pystyyn pomppimista. Pyydettiin sitten Anna auttamaan kun selvästi sitä ei nyt kiinnostanut oikein mikään kuritus... Ponia juoksutettiin vielä hetken jossa se vähän pelleili ja lopulta päästikin ratsastajan selkään ilman ongelmia👌 Petteriä talutin vielä loppukäyntien ajan ja siitä lähdettiin talliin. Ratsastus meidän molempien osalta kävi aika lyhyeeksi mutta pääsin kuitenkin ratsastamaan hyvin läpi kaikki askellajit!

Estetunti 21.8


Niin kuin kuvista voi päätellä päästiimme hyppäämään Viivin, Taikan ja Tiitin kanssa!
Aloitettiin tunti kävelemällä pitkät alkukäynnit. Alkukäyntien jälkeen aloitettiin itsenäisesti verkkailemaan poneja. Petterillä tein paljon pääty-ympyröitä ja voltteja sekä loivia kiemurauria.
Petteri tuntui alkuverkassa todella hyvältä ratsastaa, sopivan reipas mutta kuitenkin vähän jäykempi.
Alkuverkkailujen jälkeen nostettiin parit laukat molempiin suuntiin. Laukassa tein Petterillä paljon ympyröitä. Laukka pyöri aika hyvin alkuongelmien jälkeen.


Laukkaamisen jälkeen alettiin tulemaan kolmea puomia keskihalkasijalta ja siitä piti aina kääntää oikealle tai vasemmalle ja tulla yksi puomi joka oli diagonaalilla.
Alussa ei ihan ymmärretty Petterin kanssa tehtävää tai no, minä en taaskaan tiennyt mistä ja millon piti kääntyä minnekkin... Alkusähläysten jälkeen tehtävä meni todella hyvin meidän osalta!
Tehtävää muutettiin niin että saataisiin laukkakin mukaan. Diagonaalille tehtiin puomeista ristikko. Ensiksi piti tulla puomilinja ihan normaalisti ravissa keventäen. Puomien jälkeen piti nostaa laukka ja hypätä diagonaalin este.


Aluksi laukat ei taas noussut heti ja siinä tulikin yksi ohimeno siksi. Loppua kohden ratsastin itsekkin paremmin tiet ja saatiin mukavia hyppyjä! Seuraavaksi puomeille tuli kaksi pientä estettä noin 40cm korkeita ja  diagonaalien puomeista tuli myös saman korkuisia ristikoita.
Melkein sama tehtävä mutta nyt piti tulla kaiken laukassa.
Tämä meni todella hyvin vastalaukkoja lukuunottamatta... meidän teitäkin kehuttiin, kerrankin! Päästettiin ponit kävelemään hetken jonka jälkeen hyppäsimme kuuden esteen radan, missä esteet olivat noin 40-65cm.


Rata meni alkuun aika hyvin mutta viimeiselle esteelle onnistuttiin aina mokaamaan... Ensiksi tultiin todella hidasta laukkaa ja Petteri hyppäsi todella läheltä. Toisella yrityksellä kompastuttiin ja jouduttiin tulemaan uusiksi. Kolmannella yrityksellä melkein onnistuttiin mutta tällä kertaa hypättiin liian kaukaata... Viimeisellä yrityksellä päästiin ainakin yli vaikka tyyli oli mitä oli.
Oli kyllä todella kiva tunti taas! Hypättiin mulle aivan uusia tehtäviä!


2 kommenttia:

  1. Sun blogi on jostain syystä ollut multa hukassa aika kauan, mutta nyt liityn jälkeen hienon blogisi lukijakuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monilla oli toi sama ongelma mun ja muiden blogien kanssa, en tiedä kyllä miksi :( No nyt löysit ainakin takaisin!

      Poista