sunnuntai 21. elokuuta 2016

123. Muutoksia mun ratsastuksissa...

Kevyt ratsastus kentällä 7.8

c) Taika

Myös sillon menin Petterillä koulua todella rennosti. Työskentelin lähinnä vaan käynnissä ja ravissa, muutama nosto laukkaa otin niin, että ne sisältyisi tehtävään. Laukkaa ratsastin oikeastaan vain niin että lähdin kääntämään ensiksi käynnissä, myöhemmin ravissa keskihalkaisijaa kohti ja ratsastin siitä pohkeenväistöä takaisin uralle. Heti väistön jälkeen nostin laukan ja laukkasin pääty-ympyrän lyhyeelle sivulle. Siitä jatkoin ravissa seuraavalle väistölle ja niin tehtävä jatkui.
Muuta "järkevää" tehtävää en oikeastaan tehnyt, lähinnä vain ratsastin ponia rennommaksi ja herkemmäksi.
Tehtiin paljon ympyröitä alkuun ravissa, siirtymisiä, väistöjä, pysähdyksiä, peruutuksia sekä kolmikaaristi. Petteri oli sillonkin astetta laiskempi ja jäykempi, mutta meni oikeastaan tosi hyvin ja rennosti loppua kohden.

Kokeilukerta Kostilla 9.8

c) Taika

Jännittävää jännittävää... Niin kuin otsikosta voi päätellä tännekkin on tulemassa uusi hevosystävä! Nimittäin Ghost Gun, tutummin "Kosti".
Tulikin sitten palattua Snettanssille, tällä kertaa ei kyllä kisoihin... Pääsin kokeilemaan mulle uutta tuttavuutta, 151cm korkeaata Kostia. Kostista tulee siis minun toinen vuokrahevonen Petterin lisäksi! Koko ratsastus oli lähinnä vaan pelkkää sähläilyä ja kokeilua...

c) Taika

 Saatiin kyllä hyviäkin pätkiä välillä! Ratsastin oikeastaan kaikkea mahdollista. Avoa, sulkua, pohkeenväistöä, pari laukanvaihtoakin tuli kokeiltua, ravi väistöt, kaikki mikä tuli mieleen.
Kosti oli kyllä mun makuun tosi kiva heppa, alkuun se oli melko laiska mutta liikkeelle kun sen sai  se lähtikin kulkemaan ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi.
Aika kauheelta se meno kyllä välillä tuntu mutta kai se siitä... Kostista ei nyt ole mitään kuvia mutta lupaan niitäkin saada, heti kun alan vuokraamaan Kostia (1.9.2016).

Pitkä tallipäivä 10.8


Tänään pääsin tosiaankin menemään pikkuisella n. 130cm korkealla shettisristeytyksellä, Ninalla Petterin sijasta. Aivan uusi tuttavuus mulle! Siitäkään ei löydy kuvia nyt...
Alussa autettin ja talutettiin kerholaisia ja illemmalla ratsastin Ninan jonka jälkeen lähdimme Tiitin kanssa autamaan Annaa Soukkaan, hyppärille.
Ninalla menin ensimmäistä kertaa ja menikin oikein hyvin, vaikka välillä ei oltu ihan samaa mieltä kaikesta. Toinen halusi kulkea uran ulkopuolella tai oikoa ympyröiltä..

c) Taika

Tein vähän kaikkea, ravi- ja käyntiväistöä, avoa myös käynnissä ja ravissa, ravattiin ja laukattiin pääty-ympyröillä, siirtymisiä ja temponvaihteluja ja lopuksi myös kolmikaarista.
Nina oli oikeastaan todella kiva ratsastaa, aika helppo mutta kuitenkin haastavemmissä tehtävissä löytyi tekemistä että sai ponin kulkemaan miten haluaa sekä tietysti keskittyä oman istunnan korjaamiseen...
Jos selaa pari postausta alaspäin, sieltä löytyy tallipäivästä MyDay!

Yksin kentällä 11.8

c) Taika

Petteri oli tosi laiska ja jännittynyt alkuun, mikä kuitenkin loppua kohden parani vähitellen. Verkkailin Petterin ensimmäiseksi pitkillä alkukäynneillä, jonka jälkeen verkkasin sitä ravissa pääty-ympyröillä sekä kolmikaarisella.
Petteri siinä rentoutui vähän mutta yhtäkkiä se ei mitenkään tahtonut mennä toiseen päähän.
Ei se kuitenkaan säikähtänyt siellä mitään se vaan protestoi menemistä sinne...

c) Taika

Hyppäsin sitten selästä alas ja talutin sen sinnekkin kulmaan saakka. Kulmassa Petteri säikähtikin ja hyppäsikin ison loikan sivuun. Mitä siellä kulmassa/päädyssä oli selvisikin seuraavalla yrityksellä, puun takaata aivan kentän laidalla seiso kauris!! Jatkettiin tuuppailuja sitten ihan suosiolla toisessa päässä.. Lopputunnista tein paljon väistöjä, laukan nostoja sekä ravityöskentelyä ympyrällä ja väistöllä sekä ympyrällä että normaalisti keskihalkaisijalta uralle.
Loppua kohden poni taas rentoutui ja saatiin todella hyviä pätkiä!

Esteitä "itsenäisesti" 13.8

c) Taika

Alunperin meidän piti hypätä kunnolla tunnilla, mutta sillä satoi ja tuuli melko paljon hypättiin vain vähän Annan silmän alla tietenkin.
Kentälle tultua rakennettiin pari helppoa estettä diagonaalille ja suorille.
Verkkailtiin ponit ravissa kolmikaarisella, pääty-ympyröillä sekä välillä kahdeksikolla.
Ennen hyppäämistä nostin parit laukat suorilla ja ympyröillä missä Petteri rentoutuikin kivasti.
Verkkailun jälkeen lähinnä hypättiin rata pari kertaa, mikä meni minun osalta hyvin vaikka välillä reilusti tulikin oikaistua pelottavaa metsäpäätyä..
Loppuverkkasin Petterin melko samalla tavalla mitä alussakin. Sen jälkeen kävelin loppukäynnit.

Kaksi ratsua 14.7


Pääsinkin pitkästä aikaa myös Kentin selkään!
Ensiksi ratsastin Petterin aika kevyeesti jumppaillen sitä paljon pääty-ympyrällä ja kolmikaarisella. Ravailun jälkeen kävelin nopeat välikäynnit ja rupesin laukkaamaan.
Laukka pyöri tällä kertaa aika hyvin, vaikkei poni rentoutunutkaan niin hyvin..
Laukkasin ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla. Lopuksi kokeiltiin parit laukanvaihdot diagonaalilla käynnin kautta sekä vähän vastalaukkaa.
Loppuravit hoitu kahdeksikolla ja ympyröiden sijasta kolmikaarisella.

Nina♡ c) Viivi

Pitkät loppukäynnit, ponilta varusteet pois ja laitumelle jonka jälkeen pääsin Kentillä ratsastamaan.
Kentillä mun ei alunperin pitänyt mennä, mutta kun olin juuri sopivaan aikaan tallilla, eikä Anna itse ollut ehtinyt ratsastaa Repeä ja Kenttiä aamulla niimpä se ratsasti ne nyt myöhemmin kanssani. Kentillä jatkoin aikalailla perusjuttuja kun ei koulutuuppailua viitsi esteherralle tarjota hirveästi.. Toisen inhokki asioita on esimerkiksi harjoitusravi ja taakse nojaaminen... se varmaan kertoo jo paljon :D

c) Essi

Tein paljon ympyröitä ja kahdeksikkoa ravissa ja laukassa, käynnissä kokeiltiin parit pohkeenväistöt mutta sitä ei sitten sen enempää kommentoida...
Laukassa tein kahdeksikkoa aluksi niin että vaihdoin laukan aina käynnin kautta mutta loppujenlopuksi se ei aina ihan onnistuntut kun toinen aina suoraan halusi laukat vaihtaa..
Laukkasin vielä ympyrällä vähän, laukkasin eteen pätkän, pätkän normaalia laukkaa ja pätkän hidasta/koottua laukkaa.
Siinä Kent vähän heräsi alkuhitaudesta sekä herkistyi enemmän avuille ja saatiinkin tehtävä todella hyvin suoritettua! Ravattiin vielä loppuravit ja käveltiin tietysti loppukäynnit.


Kent sekä Petteri oli kyllä todella kivoja molemmat tänään! Kentillä en tosiaan mene hirveän useasti ja siksi alku on aina melko hidasta ja jäykkää menoa.. Loppua kohden kuitenkin meno parani todella paljon Petterillä sekä Kentillä♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti