lauantai 20. elokuuta 2016

122. Ratsastuksia 26.7-6.8

Palmun Ratsutallilla estetunti 26.7


Tästä tein tosiaankin erillisen postauksen! Tästä pääsette siihen postaukseen ellette ole jo lukenut sitä!
Pikkuponilla Aamumaastossa 30.7


Pitkästä aikaa pääsin ratsastamaan pikkuisella Petralla! Tällä kertaa ei ollutkaan mikä normaali koulutuuppailu, sen sijaan lähdimme aamumaastoon Annan ja Kentin seurassa. Menin ilman satulaa sillä Petra onkin jo todella pieni mulle...
Sillä Petterin tallilta ei lähde maastoja suoraan tallilta käveltiin ensiksi pitkin autotietä maastoa kohti. Maastoon päästyä käveltiin hetki teitä pitkin hetken, Petra kyllä joutui välillä ravailemaan kiinni Kentin kun sen verran suuri kokoero niillä että jäätiin vähän väliä jälkeen.
Tarpeaksi pehmeän tien löydyttyä päätettiin kokeilla laukkaamista aika varovasti. Se varovasti ja hitaasti laukkaaminen ei ihan onnistunut kummanaan ratsun puolesta niimpä päätimme kunnialla päästää "pikkuiset" laukkaamaan niin kovaa kun itse haluaa.
Laukattiin vielä pienen kävelyn jälkeen sama suora toisesta suunnasta ja ravailtiin vähän sen jälkeen. Pitkä kotiin saakka kävely oli sitten edessä. Petra ei olisi yhtään malttanut kävelemistä vaan kokoajan oli puskamassa raviin...
Kotiin päästyä hikinen poni ja hevonen pääsi suihkuun ja laitsalle.

Ratsastus Petterillä kaatosateessa 31.7


Jouduttiinkin Petterin kanssa pitkästä aikaan ratsastaa kaatosatessa.. Ei ollut kyllä maailman mukavin kokemus ainakaan. Menin melkein koko tunnin ilman jalustimia. Tehtiin ympyröitää, kolmikaarista, pari väistöä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Poni oli muuten todella mukava muuten mutta saten ropina ja ukkosen jyrinä sai ponin hetkettäin todella jännittyneeksi.
Petteri pari kertaa säikähti vähän pahemmin jotain ja lähti laukkaamaan porttia päin parin pukin kera.. Tilanne kuitenkin niin sanotusti purkaantui heti kun vähän enemmän käskin ponia ei enään tapahtunut muuta kun jotain ihan pientä säpsyilyä.
Ravasin loppuravit vaihteeksi keskiympyrällä tietenkin eteen-alas muotoon.
Lyhyt ja tehokas ratsastus 3.8


Pitkästä aikaan sain taas uusia hienoja kuvia! Ratsastin Petterin vain n. 45minuuttia, en turhaan jaksanut ratsastaa enempää kun kaikki sujui niin hyvin. Käynnissä asettelin tarkasti kulmat, tehtiin parit pysähdykset ja ympyrät käynnissä. Ravailin vielä kahdeksikolla ja pääty-ympyröillä alkuverkat/ravit. Petteri oli todella reippaalla päällä ja päätin heti alkuverkkailujen jälkeen laukata. Laukkasin alussa tietysti vähän uran sisäpuolella eteen Petteriä jonka jälkeen siirryttiin keskiympyrälle laukkaamaan. Työstettiin laukkaa tempon vaihteluilla sekä kokoaamisilla sekä normaalisti nopeampaa laukkaamalla.


Laukan jälkeen ravailin Petteriä keskiympyrällä harjoitusravissa keskittyen mun istuntaan. Laitettiin mulle raippa poikittain käten niin että tuntuma tasoittuisi sekä kädetkin pysyisi ylhäällä.
Mun kädet nimittäin ajautuvat aina todella alas ja siksi tämä olikin oiva harjoitus minulle juuri siksi!
Ravailin vähän loppuraveja ympyrällä ja kävelin loppukäynnit.
Laukassa Petteri oli aika jäykkää mutta ravissa ja käynnissä Petteri oli aivan super!
Talutusratsastusta 4.8


Oltiin tosiaankin taas auttelemassa tallilla kun Annan iltapäiväkerholaiset tulivat tallille talliretkelle! Harjailtiin ja varustettiin ponit lapsien avustuksella jonka jälkeen pikkuiset pääsivät ratsastamaan, talutuksessa tietysti. Lapset vuorottelivat siinä ratsastusta jonka jälkeen ponit pääsi lapsien harjattaviksi sisälle talliin kun oli niin kurja ilma.. Petteri oli aluksi tosi hätääntynyt sillä ponit laitettiin karsinoihin harjattaviksi. Loppujenlopuksi Petterikin käyttäytyi todella hyvin!
Lapsien harjattua ponit pääsimme me ratsastamaan ihan kevyeesti ponit. Menin lähinnä vain todella perus tehtäviä, kolmikaarista ja pääty-ympyröitä.
Loppuun laukkasin vielä vähän jonka jälkeen ravailtiin loppuravit sekä käveltiin loppukäynnit. Petteri oli edelleen tosi hyvä käynnissä ja ravissa mutta laukka oli vielä tosi jäykkää menoa..
Yllättävä ratsastus Petterillä 6.8


Alunperin meidän piti hypätä, mutta sillä Texas ei voi jäädä yksin laitumelle päätin jättää väliin tunnin. Petterillä kuitenkin pääsin tuuppailemaan koulua hyppäämisen sijasta. 
Ratsastin alkuun pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen otin ohjat ja aloitin taivuttelun. Ravissa tein pääty-ympyröitä sekä loivia kiemurauria. Poni oli tosi laiska ja reagoi hitaasti pohkeelle, mikä kyllä saatiin korjattua monien siirtymisien jälkeen. Pari kolmikaarista vielä jumppailtiin jonka jälkeen kävelimme välikäynnit ennen laukkaamista. 
Laukkasin ekana pari kierrosta vähän uran sisäpuolella kunnolla eteen kevyeessä istunnassa, niin että laukka alkaisi pyörimään kunnolla. Seuraavaksi kokeiltiin vähän vastalaukkoja mitkä yleensä ovat Petterin vahvuuksia, mutta ei tänään ollut. 


Nostin laukan lyhyeen sivun keskeltä josta laukkasin uraa pitkin hieman ja sopivasti siitä käänsin ponin loivasti kohti toista sivua. Sen sijaan jatkettiin siitä kaarta vastalaukassa ja siirryttiin takaisin raviin lyhyeelle sivulle ja nostettiin taas uusiksi laukka siitä. Alussa vastalaukka ei millään meinannut pysyä mutta loppuun saatiin parit hyvät pätkät! 


Loppuravit siirryin keskiympyrälle ravaamaan jossa erityisesti keskityttiin mun käsiin, että kokoajan kannan kädet ja pidän kyynerkulman. Hirveään vaikeaa se oli! Ponikin oli jo melko väsynyt ja keskittyminen herpaantui kokoaikaisen pohkeilla huomautteluun. Käynnissä vielä taivuteltiin ja aseteltiin hyvin kulmia jonka jälkeen käveltiin loppukäynnit ja lähdettiin talliin.
Vaikka Petteri oli melko laiska ja itse sähläsin... olen melko tyytyväinen ratsastukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti