maanantai 8. elokuuta 2016

119. Rentoa tuuppailua

Tuuppailua reippaalla Petterillä 3.7

c) Taika

Petterillä menin vähän rennomman tunnin koulua. Poni oli alussa todella jäykkä ja laiska joten jäin paljon pyörimään ympyröillä ja muilla kaarevilla teillä. Esimerkiksi kolmikaarisella ja loivalla kiemurauralla jotta Petteri rentoutuisi edes vähän... Tunnin puolessa välissä Harry ja tämän ratsastaja lähtivät kentältä ja siitä Petteri vähän hätääntyi mutta reipastui samalla kivasti!
Sen ansiosta pääsin kivasti ratsastamaan pyörivää laukkaa keskiympyrällä. Petteri olisi voinnut mennä paremmin jos kuskikin olisi ollut hereillä..
Laitumella myös odotti lähinnä muo vähän järkyttävämpi näky kun kauris oli ilmestynyt ponien sekaan laitumelle :D

Estetunti Petterillä 6.7

c) Taika
Ensimmäistä kertaa pääsin Petterillä hyppäämään ilman satulaa Viivin ja Tiitin seurassa! Meille ei harmillisesti tullut kuvaajaa eli ei myöskään saatu uusia kuvia siltä tunnilta mikä on vähän harmi kun tuskin pääsen uusiksi hyppäämään ilman satulaa Petterillä..
Kuitenkin hypättiin aika pientä, korkeimmat olivat ehkä n. 70cm. Verkkailtiin ponit ravissa ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla.
Jatkettiin verkkailua ravissa pääty-ympyröillä sekä pitkän sivussa piti nostaa laukka ja laukata pitkän sivun. Ponia sai laukassa tosiaankin herätellä mutta loppujenlopuksi se pysyi läpi koko ratsastuksen todella rentona. Jatkettiin hyppäämällä pari verkkaestettä molempiin suuntiin diagonaalilla jonka jälken hypättiin pieni viiden esteen rata missä esteet oli 40-70cm.
Petteri oli ihan super koko tunnin läpi mutta kerran itse mokasin ja meinasin maistella hiekkaa...
Super-Petteri! 8.7

c) Taika
Petterillä pääsin taas ratsastamaan torstaina. Pitkästä aikaa poni kulki oikeasti todella hyvin sekä oli mukavan reipas koko tunnin! Ratsastin aika helppoja juttuja meille vaikka ilmenikin välillä ettei ne ollutkaan niin helppoja kun ratsastaja nukkuu siellä selässä... Tein avotaivutusta, vastalaukkoja, siirtymisiä ja pohkeenväistöä.
Alkuun Petteri oli aika tahmea mutta parani paljon loppua kohden vaikka olikin edelleen vähän jäykkä ja hidas pohkelle!
Laiskalla ratsulla 10.7

c) Taika

Tallille menin tänään Viivin ja Taikan kanssa. Suunnitelmana oli lähinnä vain ratsastaa poni läpi kaikissa askellajeissa eli ei mitään kummempaa tuuppailua. Petteri oli melko laiskalla päällä mutta siitä huolimatta se ei ollut yhtään jäykkä tai tahmea! Ratsastin alussa käynnissä siirtymisiä, peruutuksia, pysähdyksiä ja vähän ravia.
Ravissa jatkoin pääty-ympyrälle pyörimään missä ratsastin ponia myötä ja vasta asetuksessa sekä käynnissä ja pääosin ravissa. Poni rentoutui ja reipastui siinä sopivasti ja päätin siihen väliin ratsastaa parit onnistuneet pohkeenväistöt ja tämän jälkeen pitää välikäynnit.
Käynnin jälkeen laukkasin Petteriä eteen keskiympyrällä jonka jälkeen kokeilin tehdä laukanvaihtoja käynnin kautta kahdeksikolla.
Tietysti aina laukkaamisen jälkeen ravailen loppuravit ja käynnitkin tulee käveltyä.
Rentous puuttuu 11.7

c) Taika

Ratsastin vain rennosti Petterin taivuttelen sitä ravissa ja käynnissä ympyröillä ja kolmikaarisilla. Laiskuuden takia tein paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita ponilla alkuverkkojen jälkeen. Petteri oli edelleen todella laiskalla päällä mutta pysyi kuitenkin alusta loppuun hyvänä ratsastaa paitsi että se rentoutuminen/muoto puuttui..
Ratsastin parit pohkeenväistöt käynnissä ja ravissa jonka jälkeen laukkasin vielä pienen pätkän keskiympyrällä. Laukka ei ehkä pyörinyt hirveän hyvin mutta tuli siellä välissä aina todella hyviä pätkiä! Loppuravit ravailin vaihteluksi kahdeksikolla jonka jälkeen kävelin pitkät loppukäynnit.

Vuosipäivän ratsastelut 12.7

c) Taika

Tosiaankin Petterin kanssa tuli sillon vuosi täyteen! Alkuverkkailut meni todella hyvin vaikka poni oli tosi laiska. Ravailin alkuverkaksi pääty-ympyröillä molmpiin päätyihin ja pitkille sivuille tulikin tuttu loiva kiemuraura. Yleensä en pitkiä sivuja verkkaile hirveän tarkasti mutta viime aikoina Petteri on ollut niin hidas vertymään että oli pakko keksiä "lisäapua". Petteri tunti todella hyvältä ratsastaa ja niimpä poni sai kävellä välikäynnit.
Laukan hoidin keskiympyrällä. Petteri oli alusta saakka todella epävarma ja rikkoi helposti raviin noston jälkeen. Laukkasin siksi Petterillä pari  kertaa kunnolla eteen suoralla. Petra ja Texas kuitenkin lähti kentältä tässä vaiheessa ja siitä pikkuinen tietenkin hätääntyi ja lähti juoksemaan tuhatta ja sataa ympärin kenttää vaikka kuinka koitettiin sitä rauhoitella uusilla välikäynneilläkin. Laukkaa en siitä sitten jatkanut mutta sen sijasta työskentelin vain ravissa helpoilla tehtävillä. Petteri rentoutui siinä hyvin jonka jälkeen päästin sen kävelemään loppukäyntejä.
Kentällä alkoi sitten tietysti kamala tuuli ja Petteri sitä useaasti säikähtikin. Lopulta olin tulossa alas selästä kun poni säikähti jotain ja lähti täysiä laukkaamaan kohti kentän toista puolta. Onneksi Petteri on sen verran kiltti että pari kertaa kun sitä kiltisti kutsui se ravaili takaisin luokseni korvat hörössä...♥

c) Taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti