lauantai 30. heinäkuuta 2016

117. Etsinnässä Ratsastuskoulu - Palmun RatsutalliTiistaina olimme Rebeckan kanssa kokeilemassa Palmun Ratsutallia, joka sijaitsee Kirkkonummen Kylmälässä. Tallilta löytyy karsinapaikkoja reilulle 20 hevoselle sekä poneille pari pienempää karsinaa. Tallilta löytyy myös laadukas pihatto, iso vesikarsina, satulahuone, kuivaushuone, rehuvarasto, pieni kumirouhepohjainen maneesi peileineen, taukohuone, WC, suihku, jääkaappi sekä mikro. Eli kaikki tarvittava löytyy hevosten sekä ihmisten hyvinvointiin. Tallilta löytyy myös 12 sorapohjaista ja tilavaa tarhaa, yksi putkitarha ja pari "sairastarhaa" löytyvät myös. Suuret laitumet löytyvät myös aivan tallin lähettyviltä! Tallilta luonnollisesti löytyy myös suuri kenttä n. 60x80 metriä, missä löytyy myös laadukas estekalusto mikä sisältää erikoisesteitäkin.
Palmulla meidät otettiin hyvin ystävällisesti että auttavasti vastaan. Meille esiteltiin heti mistä löydämme ratsumme tavarat, minne voimme jättää tavaramme, sekä mistä löydämme itse hevosemme. Meille kerrottiin myös vähän hevosista ja annettiin mahdollisuus vaihtaa hevonen. Varusteet oli helppo löytää ilman apuakin sillä varustehuoneen ovessa oli lista numeroista missä luki mitkä tavarat kuului millekkin hevoselle. Kaikki tavarat tallissa oli helposti löydettävissä ja apuakin sai tarvittaessa sekä opettajalta että tallin hoitajilta ja muulta henkilökunnalta. Hevosten varusteet olivat melko hyvässä kunnossa sekä olivat mielyttävät myös ratsastajalle käyttää!
Ratsunani toimi Szamot, tutummin Sami. Rebeckan ratsuna toimi Papanatas, tutummin Hiiri.
Sami on 2003 vuonna syntynyt puolalainen ruuna. Sami on hyvin kiltti ratsastaa sekä hoitaa. Ratsastaessa Sami oli hieman laiskempi tapaus mutta ratsastajan ollessa napakka Samista sai oikein mukavan reippaan! Sami oli juuri sopivan kokoinen minulle, säkä 155cm. Samilla on hypätty yksittäisenä 110cm. Sami on harmillisesti menettänyt vasemman silmänsä mutta siitä huolimatta toimii aivan normaalisti! Rebeckan ratsu oli 2009  vuonna syntynyt melko pieni, mutta potentiaalinen hevonen! Nuoresta iästään huolimatta sillä on hypätty yksittäisenä jopa metriä.


Harjattiin ja varustettiin hevosemme tallissa. Suuntasimme kahdestaan kenttää kohti minne opettajamme sekä yksi tallin omistajista, Mari oli rakentanut pienen radan meille. Noustiin selkään kentällä ja säädettiin jalustimet ja kiristettiin satulavyö.
Meidän tuntimme pidettiin tietenkin ulkokentällä ja tunnilla meitä oli vain kaksi, otimme siis paritunnin. Tähän väliin on kyllä pakko sanoa että tuntien hinta laatusuhde oli kyllä enemmän kuin kohdillaan! Tämän paritunnin hinta oli vain 40 euroa mikä on todella vähän jos miettii että täällä meillä päin "pääkaupunkiseudulla" maksaa helposti 60-70 euroa.


Heti kentälle mentyä sain vähän lisäohjeita Samin ratsastukseen. Yksi ehkä yksinkertaisimmista mutta hyödyllisimmistä ohjeista sain heti tunnin alussa. En ole miettinyt tätä ennen, opettajamme kehoitti meitä pitämään hevoset kunnolla liikkeessä alkukäynneistä lähtien ettei käy niin että ravi ja laukka jatkuu samanlaisella tallustelulla. Toinen myös superhyvä ohje oli että mitä enemmän pohkeella kokoajan painostaa sitä hitaammaksi hevonen tulee. Ensiksi tulisi huomauttaa kevyeesti pohkeella ja jos tämä ei toimi huomauttaa vähän napakammin avuin pohkeella sekä raipalla tarvittaessa. Tunnin alussa opettajamme myös kyseli vähän meidän ratsastuskokemuksesta. Virheisiin puututtiin hyvin ja korjaus ohjeita sekä vinkkejä sain hyvin!


Verryttelyn jälkeen tulimme viittä puomia linjalla eri tavoin. Puomit oli aseteltu niin että ensiksi oli kolme puomia jonka jälkeen tuli n. neljän laukan väli ja tämän jälkeen toiset kaksi puomia. Tultiin puomeja hetken ravissa molempiin suuntiin vähän eri tavoilla. Normaalissa kevyeessä istunnassa niin että piti viedä kädet pitkälle kaulaa ja tuoda takaisin tuntumalle, seisoen suoraan vain jalustimilla, kevyeessä istunnassa niin että piti olla melkein kiinni satulassa ja vain nojaamalla eteen. Eli tehtiin monipuolisesti tasapainoharjoituksia. Harjoitukset olivat kaikki todella hyödyllisiä minulle,  juuri minun heikkouteni on kevyt istunta ravissa mutta nyt saatiin hyviä ideoita treeniin vaikka Petterillä kehittääkseen istuntaa eteenkin ravissa!


Jatkettiin ratsastamalla puomit laukassa laskemalla askeleet mitkä tuli kahden puomi "sarjan" väliin. Meillä niitä tuli muistaakseni juuri neljä mutta esteillä tulikín sitten ongelmia siinä askelmäärässä. Verkkaesteenä hypättiin pari kertaa pieni keltainen ristikko mikä meni ihan hyvin, olisin  voinnut ratsastaa Samia enemmän eteen.

Verkkahyppyjen jälkeen hypättiin pieni viiden esteen rata mikä meni vaihtelevasti. Laukkaa en saannut tarpeaksi ratsastettua eteen ja siinä syntyikin ongelmia varsinkinb sarjan välissä kun neljän laukan sijasta pääsi tulemaan viisi laukkaa ja hyppy tuli tosi lähelle.. Viimeiset radat meni kuitenkin hyvin meidän osalta, Rebeckan "kohtalosta" saatte lukea sitten hänen blogistaan!
Ravattiin tietenkin loppuravit pidemmin ohjin pääty-ympyröillä.


Voisin kyllä hyvinkin suositella Palmun Ratsutallia muillekkin! Laadukkaat hevoset sekä laadukas opetus. Ennen kaikkea myös hinta-laatusuhde kohdillaan, se kun yleensä pääsee rajoittamaan tätä harrastusta.. Lisää tietoa Palmun Ratsutallista löytyy painamalla tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti