torstai 21. heinäkuuta 2016

115. Helppo vadelma-suklaa mukikakku


Eilen pitkästä aikaan sain päähänpistoksen että voisin yrittää kerrankin tehdä onnistuneen mukikakun...
Monta kertaa olen yrittänyt mutta aina olen onnistunut saamaan siitä kivikovan ja ylipaistuneen tai sitten aivan raa'an keskeltä mutta ylikypsän pohjasta. Sitä voi sitten miettiä miten olen tässä onnistunut noin kymmenen kertaa peräkkäin..
Päätin kuitenkin eilen rohkaistua ja suuntasin googleen etsimään mukikakkujen ohjeita.
En ole ikinä löytänyt vielä toimivaa ohjetta näihin joten päätin tehdä aivan oman ohjeen soveltaen. Sain loppujenlopuksi parin yrityksen ja korjailun jälkeen tämän toimimaan!Ainekset:                                                      
2rkl rypsiöljyä
3rkl jauhoa
2.5 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0.5 tl leivinjauhetta
1rkl maitoa
0.5dl vadelmaa


Todella helppo vaihe, lisää kaikki ainekset kuppiin ( kannatan sekoittamista toisessa astiassa kuin muissa sillä muuten reunukset menevät aivan sotkuisiksi...)  mutta muista säästää hieman vadelmia koristeluun, sekoita ne ja lopuksi laita ne mikroon. Mikrossa mukikakku tulisi olla suunnilleen minuutin täydellä teholla! Kypsentämistä kannattaa vahtia huolella, mikrosta riippuen mukikakku saattaa valmistua nopeammin tai hitaammin.
Tämäkin yksilö pääsi hieman ylipaistumaan, mutta kun lisäsi hieman kermavaahtoa ja vadelmia päälle niin ei tämäkään haitannut!

2 kommenttia:

 1. Ihana ohje!
  Anteeksi kovasti siitä, että en ole kommentoinut, saatikka lukenut postauksiasi, mutta jostain syystä syystä en ole saanut tietoo sun blogin uusista postauksista edes Bloggerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullekkaan ei ole tullut ilmoituksia sun postauksista, mahtaa olla joku vika bloggerissa...

   Poista