torstai 14. heinäkuuta 2016

113. Runsaasti ratsastuksia

c) Ada Stjernvall

Ratsastus postaukset ovat jäänneet pois viimeaikoina postausten seasta. Jotkut ehkä sattuu minua seuraamaan instagramissa minun hevoskäyttäjää, siellä yleensä päivittelen lyhyeesti joka ratsastuskerrasta eli siellä minua kannattaa seurata jos kiinnostaa! Käyttäjäni siellä on team.ep
Ajattelin nyt kirjoittaa koostepostauksen missä kerron lyhyeesti parin viikon ratsastuksista. Jatkan vielä toisessa osassa :)

Estetunti Petterillä 15.6


Keskiviikkona meillä oli viimeinen estetunti ennen Snettanssin kisoja! Kisat osuivat siinä mielessä huonoon kohtaan että olin Ypäjällä rippileirillä eli en ehtinyt muistaakseni ratsastaa kuin vaan sen kerran ennen kisoja! Tunnilta päästiin pois ristiriitaisin fiiliksin tunti meni muuten hyvin mutta, juuri nyt sen piti tapahtua..
Verkattiin ravissa pääty-ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla molempiin suuntiin tietenkin. Laukassa verkkailtiin vielä ympyröillä aika itsenäisesti. Hypättiin pari kertaa vielä yksi este mikä meni todella hyvin! Petterikin oli ihan innoissaan vaikka kesällä se yleensä ei ole :D.
Jatkettiin hyppäämällä viiden esteen rata jossa ei ollut ongelmia. Välillä lähin ennen ponia hyppyyn mutta ei sen kummempaa. Viimeisen radan ensimmäisellä esteellä (okserilla) päätettiin sitten Petterin kanssa käydä kerrankin oikein yhdessä maistamassa hiekkaa! Petteri ei keskittynyt täysin radalla ja esteen jälkeen sekoitti jalkansa sen verran pahasti että kaaduttiin sitten tyylikkäästi molemmat.. Onneksi ei käynnyt pahemmin! Itselläni oli vain kyljessä mustelma ja käsi aivan ruvella, ponilla oli myös joku pieni haava kainalossa.
Tapaturman jälkeen hyppäsin vielä pari estettä ja Petteri oli huomattavasti varovaisempi mikä loppua kohti häipyi! Loppuverkattiin vielä ponit ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla.
Snettanssin estekisat Petterillä 18.6


Päästiin tällä kertaa lähitallille pikkukisoihin hyppäämään ristikkoluokka mutta myös meidän ensimmäinen 50-60cm! Verkassa poni oli todella hyvä ratsastaa mutta jännittynyt kanssaratsukoiden pukitteluista ja muista pienistä temppuiluista :D Ristikko luokka meni siksi enemmän vain esteitten tutustumiseen ja koittaen saada poni ratsastettua kunnollisille teille.. Päästiin kuitnkin puhdas rata ja arvosteluna oli vain Clear round.
50-60cm luokkaan rata muuttui hieman lisäen erikoisesteitä iloksemme... Selvittiin koko perusrata toiseksi viimeiselle esteelle. Viimeiselle perusradan esteelle ratsastin vähän huonosti enkä ratsastanut pohkeella loppuun saakka niin siihen sitten tuli kielto. Este oli siis punainen portti mitä meillä ei kotona olekkaan. Kisoihin olen kuitenkin tyytyväinen ja tietenkin Petteriin!
Itsenäistä koulutuuppailua Petterillä 22.6

c) Ada Stjernvall

Muistelin kyllä suurimmaksi osaksi vain miten sillä Petterillä ratsastettiinkaan Ypäjän hevosten jälkeen. Käynnissä aloitin verkkailun avoilla, volteilla kulmissa ja pysähdyksillä. Avot sujuivat todella hyvin nyt kun sain hyviä ohjeita Ypäjältä mukaan Petterin ratsastukseen.
Ravissa jatkoin pääty-ympyröillä, kolmikaarisella ja kahdeksikolla. Petteri oli todella jäykkä ja väsyneen oloinen ympyröillä niimpä päätin ottaa laukat mahdollisimman nopeasti. Laukassa ratsastin pääty-ympyröillä puolet kierroksesta laukassa ja toinen puolikas ravissa tai käynnissä. Lähinnä keskityttiin nostoihin. Otin vielä pari pidempää laukkapätkää keskiympyrällä jonka jälkeen verkkailtiin ravissa ympyröillä ja kahdeksikolla jonka jälkeen siirryin käyntiin. Ponit myös vaihtoivat laidunta rehevämpään paikkaan!
Ilmansatulaa rennosti Petterillä 29.6

Jaajaa olenkohan mä mennytkään muilla kun Petterillä... Ratsastin kuitenkin rennosti käynnissä avoja, takaosakäännöksiä ja sulkuja. Jatkoin ravissa pääty-ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla. Petteri oli mukavan energinen vaikka olikin todella kuuma taas! Ratsastin vielä laukkaa keskiympyrällä hetken.
Legendaarinen hetki tapahtui, ensimmäistä kertaa vuoteen uskalsin pitää oikein hauskaa siellä selässä ja koitettiin Petterin kanssa muun muossa ratsastaa naisten satulassa ja tehtiin pari maailmanympärys matkaa! Aika hurjaa eikö vain :D Ravailin loppuravit ja kävelin vielä hetken.
Koulutuuppailua Petterillä 30.6

Minun oli tarkoitus mennä vain rennosti puolisen tuntia kun oli melko kuuma (23 astetta). Yksin tuuppailu koko kentällä kuulosti kuitenkin liian houkuttelevalta ja päätinkin että nyt sitten tuuppaillaan koulua ja kunnolla! Verkkailin paljon siirtymisillä, avoilla ja tietenkin pääty-ympyröillä. Petteri tuntui todella hyvältä ratsastaa mutta se myös oli todella reippaalla päällä. Tässä välissä Petteri sai kävellä välikäynnit.
Aloitin laukassa tekemällä parit nostot uralla. Nostot meni vaihtelevasti, välillä Petteri pysyi edes jotenkin koottuna ja välillä pikkunen esitteli taas miten pukitellaan :D2 kommenttia: