torstai 2. kesäkuuta 2016

110. Minun kouluvuoteni

Pian koulu loppuu ja voimme kaikki kävellä ylpeinä ulos koulusta mekko leijuen tuulessa hyvän todistuksen kera! Ainakin toivottavasti.
Kouluun liittyen en ole tehnytkään yhtäkään postausta joten nyt olisi hyvä aika tehdä sellaisen!  Ajattelin laskea/tilastoida mitä kaikkia tehtäviä olemme tehneet kuinka paljon/monta. Itselläni ainakin tuntuu että tehtäviä on aivan liikaa koulussa mutta loppujenlopuksi ei niitä niin paljoaa ollutkaan. Laskin nyt vihoista, papereista ja tietokoneelta kuinka monta mitäkin olen kirjoittanut, laskenut tai tehnyt. Eli kaikkia ei todellakaan ole mutta suurin osa! Enään pari päivää niin kahdeksas luokka on paketissa♡


Matikkaa onkin koko vuoden aikana ollut kaksi tai kolme kertaa viikossa, paitsi viimeisessä jaksossa kun meillä on minun koulussani projektijakso eli ei pidetä normaaleja tuntejaa! Matikantehtäviä kerääntyikin huimat 1056 kappaletta! (a,b,c) tehtäviä kerääntyikin 3984.
Matikka on tänä vuotena ollut melko kiva aine myös minun mielestä. Käytiin läpi lähinnä vanhoja juttuja mutta vaikeempina versioina. Esimerkiksi vuoteen kuului tutut prosentti tehtävät, pythagooran lause ja yhtälöt.


Kemiaa meillä ei ollut jokaisessa  jaksossa ja siksi tehtäviäkin tuli tehtyä vai 156 kappaletta. Kemiassa käytiin läpi miten käytetään alkuaineitten jaksollista järjestelmää ja niihin kuuluvien aineitten tietoja, molekyylien rakennetta, happoja ja emäksiä. Kemia ei ole innostanut tänä vuonna hirveästi, aiheet ovat olleet melko tylsiä mielestäni. Parit jutut ovst kuitenkin olleet todella mieleen painuvia. Esimerkiksi kerran teimme itse salmiakkia mikä kyllä maistui aika kauhealta sokeritta :D


Englannissa ei ollut mitään erityisen kiinnostavaa tunneilla luimme oikeastaan vain kappaleita kirjasta ja tehtiin tehtäviä 538 kappaletta. Aiheet ovat liittyneet Lontooseen, Englantiin, Irlantiin ja  Skotlantiin. Parit esitelmät tehtiin esimerkiksi tunnetuista paikoista tai rakennuksista Englannista mitkä meni minun osaltani melko hyvin.


Fysiikkaa minulla oli vain parissa jaksossa jonka aikana ehdimme käydä läpi esimerkiksi Newtonin lait, paineen-, työn-, nopeuden ja painon/massan laskemisen. Fysiikassa teimme suuren osan töistä itsenäisien tehtävien avulla ja siksi tehtäviä kertyikin 175 kappaletta vaikka meillä oli vain kahdessa tai kolmessa jaksossa fysiikkaa.


Suomenkielessä kävimme läpi paljon kielioppia niin kuin esimerkiksi Verbioppia, Konditionaalia, Potentiaalia, Imperatiiviä, kaikki infinitiivit ja lopuksi viimeisillä viikoilla kuvasimme ryhmittäin uutislähetyksen. Uutislähetys projekti oli ihan mukavaa vaihtelua vaikka  ryhmät ei ollut ehkä parhaat mahtavat.

Uskonnossa kävimme läpi eri kirkkoja mitä maailmassa on, eli priaatteessa kävimme läpi koko kirkkohistorian. Kokeetkin oli todella helppoja ja lyhyeitä koalueita ja sainkin arvosanoja 9-10- väliltä mikä onkin aika harvinaista minulle ainakin uskonnossa. Tehtäviä ei uskonnossa tullut thtyä kun vain 109 kappaletta!


Historiassa kävimme läpi suurimmaksi osaksi sotia. Euroopassa olleet sodat, Hitlerin teorioita, toinen maailmansota ja myös hieman Suomeen liittyneistä sodista ja poliittisista "kriiseistä". Historian tunnit menikin keskustellessa asioita liittyen aiheisiin ja 140 tehtävän tekoon.

Maantiedossa ja biologiassa kävimme läpi metsiä ja eri metsätyyppejä. Kävimme läpi avaruuteen liittyviä asioita, eteenkin kuuhun ja aurinkoon, kallioiden ja vuorien eri lajeja ja maatyyppejä. Viimeisimpänä kävimme vielä läpi Eurooppaa, Euroopan ja maailman kehitystä ja köyhien maiden kulttuuria ja miten siellä eletään. Tehtäviä tuli tehtyä 186 kappaletta!


Hauskana loppuhuipennuksena pidin kirjoitettujen sanojen laskemista (vain kouluasioista) papereista, kirjoista, kokeista, kuulusteluista, palautustehtävistäm esitelmistä jne. Monen päivän laskujen jälkeen tulin tulokseen että sanoja on tullut kirjoitettua 31158 kappaletta :D Olisin luullut aluksi että sanoja olisi kertynyt enemmän mutta ei ollutkaan!


Kokeita ja kuulusteluita olen varmaankin hukannut ja palauttanut joitain mutta wilman laskujen mukaan niitä olisi ollut suunnilleen 49 kappaletta mikä on aika vähän minun mielestä.

Mitä mieltä olitte tämän tapaisesta postausideasta? Ajattelin että tästä olisu tullut mielenkiintoisempi mutta en keksinyt mitään lisää "kategorioita" mistä kirjoittaa. Postausideoita saa ehdottomasti laittaa jos keksii, niin ehdin toteuttamaan niitä valmiiksi ennen Ypäjälle lähtöä niin saatte postauksia myös leirini ajan :)


6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, oli helppoo lukea kokonaan, sillä kirjoitit niin hyvin! :)

  VastaaPoista
 2. Haha hapot ja emäkset :DDD Mutta hyi kemia, ihan mun ehdoton inhokkiaine! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah :DD hei kiitti viel pelastuksest siihe projektii ja tähänki❤ Kemia ei tosiaankaan ole mikään lemppariaine mutta kyllä se siitä kai sujuu :D

   Poista