sunnuntai 22. toukokuuta 2016

99. Aivan eri poni!


On se jännää kuinka paljon hevosen ratsastamiseen voi vaikuttaa pienillä asioilla! Tänään tämä tosiaankin huomattiin. Petteriä olen yleensä ratsastanut melko lyhyeillä ja kireillä ohjilla mutta tänään muutinkin kokonaan asiaa. "Soukan matkalla" Anna kertoi kuinka hienosti Petteri oli mennyt tuntilaisellaansa ja siitä sainkin hyviä vinkkejä minun ja Petterin ratsastukseen! Kiitos kuvista Mallalle!


Aloitin Petterillä kävelemällä pitkät alkukäynnit. Ulkona oli todella kuuma ja päätin verrytellä melko pitkään pitkin ohjin kävellen. Kun Petteri tuntui vertyneen hyvin siirryin suoraan raviin ilman mitään käyntityöskentelyä välissä, siksi kävelinkin pidemmät alkukäynnit. Ravissa työskentelin alussa pitkään pääty-ympyröillä (haha muistin ?väliviivan?), Anna sanoikin että mitä parempi verryttely, sitä parempi poni koko tunnin läpi! Se saattaakin olla se mikä on ollut meidän ongelma, ennen aloitin aina ensiksi alkukäynneillä, sitten käyntiverkkailu, raviympyröitä jne, laukka... Mikä tarkoittaa ettei Petteri ole selvästikkään saannut vertyä tarpeaaksi ennen. Nyt poni oli todella rento alusta lähtien ja taipui paljon paremmin jopa vaikeaaseen kierrokseen!Pitkästä aikaan poni tuntui oikeaasti todella hyvältä ratsastaa ja innostuin työskentelemään sillä harjoitusravissa. Mentiin Petterin kanssa kolmikaarista ja loivia kiemurauria. Pari hölmöä ravinlisäystä liittyi joukkoon kun ponikin oli energisellä päällä! Kolmikaarista oli todella helppoa ratsastaa Petterillä kerrankin kun poni oli niin rento ja miten sanottaisiin jotain notkea ja löysän välillä. Todella hyvän raviverkkailun jälkeen Petteri pääsi kävelemään välikäyntejä.


Välikäyntien jälkeen aloitin vasta varsinaisen työskentelyn. tein pitkille sivuille avoja että sulkuja. Päädyissä voltti/pääty-ympyrä harjoitusravissa ja takaisin tehtävään. Petteri toimi todella hyvin avossa kun oli raviverkkailuissa saannut kunnolla energiat tuhlattua niin koko avo ja sulku ei mennyt pidättelemiseen. Tein avot ja sulut ekana uran sisäpuolella mutta totesin että siitä ei tule mitään kun Petteri vain puski ja puski kohti uraa niimpä päätin  mennä sitten uralle tekemään avot ja sulut mitkä menivät yllättävän hyvin!Tehtävää en halunut muokata liikaa laukkaa varten ja päätin että teen pitkät sivut avossa ja sulussa, uralle palattuani nostan laukan ja laukkaan päätyympyrän. Tätä oltiinkin toivottu että joku päivä loksahtaisi paikoilleen, nimittäin muoto ja rentous laukassa! Yleensä Petterin kanssa meillä on tapana mennä aivan hallitsematonta laukkaa pää pilvissä mutta päätettiin siirtyä kouluratsukon puolelle ja pikkuhiljaa osata ratsastaa laukassakin. Muoto ja rentous tietenkin pysyi alkuun vain hetkittäin mutta tiukalla treenillä se kyllä korjaantuu!Tein samat tehtävät vielä toiseen suuntaan mikä oli huomattavasti vaikeempaa Petterille mutta saatiin siinäkin hyviä ja rentoja laukkapätkiä! Aikaa olikin laukkaamisen jälkeen melko vähän ja ravailin heti loppuraveja ympyrällä ja kahdeksikolla jossa Petteri sai venyttää itseään eteen ja alas. Loppukäyntien jälkeen lähdettiin tallia kohti. Tämmöisiä ratsastuksia ehdottomasti lisää! Niin hyvä fiilis ratsastuksen jälkeen sekä ratsastajalla että hikisellä ja hörisevällä toverilla!


2 kommenttia:

  1. Teidän menokin näyttää nyt ihan erilaiselta, hyvä te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! On se vaan niin että rentous on avain kaikkeen, kiitos :)

      Poista