perjantai 20. toukokuuta 2016

97. Hyötyä vai haittaa?


Kaikki blogia kirjoittavat tai kirjoittaneet varmasti miettivät joka postauksen julkaisessa että oliko tuo varmana hyvin kirjoitettu, kelpaavaa tekstiä julkaistavaksi eikä aivan asiatonta tavaraa?
Blogi kuitenkin saattaa olla hyvä valttikortti monissa tilanteissa! Bloggaajille saatetaan järjestää tapahtumia, bloggaajapassit ja ilmaispääsyt erinlaisiin tapahtumiin, yhteistöitä erinlaisten liikkeitten ja nettikauppojen kanssa ja vaikka mitä muuta! Blogissa olen kuitenkin että itseni ja muiden kohdalla huomannut suuria haittoja joissain tilanteissa.


Haittoina pidän esimerkiksi jos joku aloitti bloggaamisen 10-vuotiaanaa ei kirjoitus ehkä ollut parasta mahdollista ja on ehkä saattanut julkaista jotain noloa tai asiatonta, eli  harkintakyky ei ehkä ollut paras mahdollinen ymmärtääkseen asiat todellisuudessa. En väitä että kaikki 10- vuotiaitten blogit olisi huonoja, tunnen monia bloggaajia siinä ikäluokassa jotka osaavat kirjoittaa todellahyvin ja mielenkiiintoisia tekstejä, ne ovatkin päätyneet heti lukulistalleni! On jotenkin ihana nähdä kun kasvaessa ihmiset kehittyy kirjoittamisessa! Itse kun aloitin blogin puolitoista vuotta taakseppäin (1vuosi 5 kuukautta) olen kehittynyt todella paljon kirjoittamisessa. Vaikka ensimmäiset postaukseni ovat aivan hirveitä tahdon kuitenkin jättää ne muistoiksi jotka vielä ovat jäljellä!


 
Blogia pidän myös etuna koulutöissä, oppii kirjoittamaan asiallisesti ja kirjakielellä! Tällä viikolla minulla oli koulussa projekti joka liittyi fysiikkaan ja kuvaamataiteeseen. Meidän piti luoda tai muokata jonkinlainen kuva tai video liittyen energiaan. Minulla hyötynä olikin se että blogin mukana olen oppinut muokkaamaan, leikkaamaan jne. kuvia joka antoi minulle selvän valttikortin tässä projektissa! Taiteellisuutta piti kuvasta löytyä niimpä päätin tehdä kuvan "liike-energiasta" joita teinkin kaksi kappaletta. Ideana oli että nuo vaaleemmat kädet ja jalat ikään kuin liikkuivat tai ovat liikkuneet, vaikea selittää :D Kameran asetuksetkin oli hyvin tuttua puuhaa minulle ja saatiinkin hieno lopputulos aikaan! Pakko myöntää että ei se helppoa ollut ottaa kuvia omista käsistä eri asennoissa ja itse pääkuva mutta reilun 9h työn jälkeen onnistuttiin...


Työhön hakiessa esimerkiksi toimittajaksi, bloggaajaksi tai samantapaiseen työhön hyvin kirjoitettu blogi on ehdottomasti valttikortti hakijalle!
Vanhempien kanssa en hirveän usein puhu blogistani, välillä he kysyvät olenko saannut lisää lukijoita, tunnenko ne?, Olenko tienannut jotain rahaa mainoksien avulla mutta ei ikinä sen enempää. He aika hyvin luottavat että osaan itse määritellä mitä julkaista ja mitä ei. Vakavemmista aiheista postausta harkitessa saatan kysyä heiltä neuvoja mutta loppujenlopuksi minä päätän julkaisenko postauksen vai en. Välillä selaillessa vanhoja kuvia postauksiin he saattavat liittyä mukaan katsomaan ja muistelemaan niitä mutta heti kirjoitellessa postauksia minut yleensä jätetään rauhaan mikä onkin hyvä minusta niin pystyn keskittymään tekemiseen.


Vanhemmilta välillä saatan tarkistaa kirjoitetaanko joku sana yhteen vai erikseen. Postausten kirjoitusvirheitä korjaa kyllä pääosassa eräs ihana ystäväni välillä muitakin aivan vapaaehtoisesti mistä tosiaankin olen kiitollinen! Pahimpia mokia varmaan ikinä kun olen kirjoittanut jonkun postauksen on ollut "Työskentelin melko paljon kännissä", vaikka siinä oikeaasti piti lukea käynnissä.. Siinä saikin sitten monet nauraa minulle :D Koitan kuitenkin aina ennen julkaisemista lukea postauksen läpi ja jos olen epävarma jostain laitan jollekkin tutulleni kuvalla jonkun lauseen ja kysyn voiko noin kirjoittaa mutta enempää en.


Negatiiviset kommentit ovatkin suurempien blogien huolia yleensä, Itse en ole kun parikertaa kompastunut anonyymien vihakommentteihin blogissa mutta kun ei tiedä kuka niitä on kirjoittanut niin jää aika harmittomaksi teoksi vaikka teko ei olekkaan hyväksyttävä missään nimessä! Kommentitkin ovat aivan parasta postausten kirjoittamisten lisäksi! Saada kuulla että olet onnistunut postauksessa ja siitä tykättiin ovat aivan parhaita kohtia. Myös kritiikki ja palaute joka auttaa minua bloggaamisessa on ihanaa saada. Pystyy parannella asioita ehkä kirjoitella jotain toivepostauksia ja vastailla kysymyksiin. Kommentit pitävätkin minua motivoituneena kirjoittamaan postauksia päivittäin!


Sanoisin että bloggaamisesta on ehdottomasti hyötyä eikä niinkään haittaa. Bloggaamisen avulla voi tutustua uusiin ihmisiin, helpottaa koulutöitä, päästä helpommin töihin ja vaikka mitä muuta!

4 kommenttia:

 1. Oon kyllä samoilla linjoilla sun kanssa! Oot kehittynyt hirmuisesti 👌
  Ja yks virhe, minkä huomaan usein, on sanan pääty-ympyrä kirjoitusasu.sen, minkä olen huomannut, sinulta jää usein tuo väliviiva pois.
  Muuten sun postaukset onkin tosi hyviä, jos tollasta pikkuvirhettä ei lasketa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Haha pitääpä pistää muistiin, hupss :D

   Poista
 2. Aivan mahtava postaus! Oot kyllä kehittynyt, kun oon tässä vähän aikaa lueskellut sun vanhempia postauksia, niin kehitystä huomaa!
  Vau, mitä kuvia!

  VastaaPoista