sunnuntai 15. toukokuuta 2016

92. Extempore Tallipäivä


Tänään minun piti mennä normaalisti ratsastamaan Petteriä myöhemmin kun minulla oli aamulla kirkko ja muita riparijuttuja. Niin ei kuitenkaan käynnyt! Muutama minuutti ennen kirkolle saapumista Anna laittoi minulle viestiä että pääsisinkö auttamaan sitä myöhemmin päivällä kun Kent ja Repe olivat lähdössä hyppärille soukkaan. Kiireisesti vastasin että tietenkin pääsisin ja siinä menikin koko tallipäivä uusiksi.


Kirkosta vihdoin päästyäni kiirutin kotiin hakemaan ratsastustarvikkeeni ja syömässä nopeasti tietenkin! Tallille pääsin juuri sopivasti ja heti tultuani tallille nappasin kypärän mukaan ja lastattiin Kent ja Repe, ja lähdimme kohti soukkaa. Soukkaan tultuamme varustimme hepat ja pääsinkin siinä samalla kävelemään alkukäynnit Kentillä. Pääsin vielä kävelemäään loppukäynnit jonka jälkeen lähdimmekin takaisin kotiin. Tallille päästyämme harjattiin hepat ja kävin sitten hakemassa Petterin harjattavaksi laitumelta.


Varustin Petterin ja lähdimme kohti kenttää. Kentällä päästin Petterin kävelemään alkukäyntejä uraa pitkin. Petteri tuntui todella reippaalta alusta lähtien mikä oli todella hyvä niin ei tarvinnut pohkeella painostaa sitä eteenpäin! Otin ohjat käteen ja aloin työskentelemään Petterillä käynnissä. 


Tein paljon väistöjä, avotaivutuksia ja voltteja jossa hyvin sai kasattua Petteriä. Petteri oli aluksi aika tahmea väistöissä ja meidän meno oli aiklailla samanlaista kun mitä keskiviikkona. Pikkuhiljaa väistöt rupesivat sujumaan monien pysähdyksien avulla askelien välissä! Viimeinen pätkä oli aivan super! Petteri toimi juuri niin kuin halusinkin, väisti sivulle mutta pääsi myös kulkemaan eteenpäin. Avotaivutukset toimivat suht hyvin, välillä karattiin Petterin kanssa uralta mutta semmoista käy kokeneemmillekkin, aina ei tarvitse tuuppailla vakavissaan :D Rento ja kiva ratsastus olikin kuitenkin tavoitteena pitkän, melkein 7 tuntisen tallipäivän jälken!

Kivojen käyntiverkkailujen jälkeen siirryin raviin. Ravissa alotin kuuluisien päätyympyröiden tekemisellä. Tällä kertaa oikein liiottelin ohjien lyhyyttä niin että pääsisin ratsastamaan Petteriä eika omaa rannettani. Alotin myös ratsastuksen meille vaikeaammassa kierroksessa mikä sai minut myös keskittymään kun ei tiennyt yhtään millä päällä Petteri tänään olisi. Ympyröidem jälkeen tein vielä pari onnistunutta raviväistöä molemmissa suunnissa.


 Kävelimme hetken välikäynnit ennen laukkaamista. Laukassa työskentelin lähinmä ympyröillä vahtiessa ettei ranteeni mene mutkalle ja selkä notkolle. Ympyrällä laukkaaminen todellakin pelasti tilanteen ja Petterikin lähti rentoutumaan kun ratsastajalla kerrankin oli hanskat kädessä eikä hukassa! Onnistuneitten ja pitkien laukkailujen jälkeen työskentelin Petterillä ravissa kolmikaarisella että kahdeksikolla ilman jalustimia että meno ei varmasti olisi liian vakavaa!Tunti olikin mennyt ympyrällä pyörimiseen ja loppuminuuteilla verkkailin Petteriä ravissa ympyröillä ja loivilla kiemuraurilla. Hikinen Petteri pääsi kävelemään loppukäyntejä kun ratsastaja tuumaili kuinka paljon helpommin ja onnisuneesti ratsastus menee kun vain ottaa iisisti ja korjaa pikkuvikoja!


4 kommenttia:

 1. Oi, kun sun ratsastaminen vaikuttaa hyvältä! Nää postaukset on sillä tavalla hyödyllisiä lukiallekin, että esimerkiksi minä voin kiinnittää huomiotani notkoon selkään ja ranteisiin ratsastaessani :) Tämä postaus oli superhyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuota en edes ole ajatellut, totta sinänsä :)

   Poista
 2. Ihana postaus, meet tosi hyvin Petterillä :D

  VastaaPoista