lauantai 14. toukokuuta 2016

91. Ei toivoakaan 11.5


Keskiviikkona menin taas vuokraamaan Petteriä. Tänään tosiaankaan mikään ei oikein sujunut, toivotaan että perjantaina sujuisi (sujui) kun pääsin hyppäämään Petterillä. Alotin verkkailemalla Petteriä ensiksi pitkin ohjin käynnissä. Petteri tuntui melko laiskalta käynnissä eikä oikein lähtenyt eteen pohkeesta. Verkkailin Petteriä käynnissä volteilla ja pohkeenväistöillä. Petteri ei tosiaankaan pohkeenävistöstä ollut innoissaan. Ponista tuli niin vaihdikas siinä etten saannut sitä kunnolla sivulle ja jouduin ottaman puolipidätteitä todella paljon ulkoaata. Petteri ei ollut saamaa mieltä siitä ja lähtikin siinä peruuttamaan ja pyörimään ja eteenpäin käsky ei mennyt läpi ilman että heitin ohjat pitkiksi.


Otin ohjat takaisin tuntumalle ja Petteri päätti heittäytyä vaikeaaksi. Petteri alkoi tällä kertaa taas temppuilla samanlailla. Tällä kertaa en jaksanut pelleillä Petterin kanssa ja käskin sitä suoraan eteenpäin. Mitään reaktiota ei tapahtunut ja kerran potkasin sitä eteenpäin mikä ei auttanut asiaa. Ohjia en tosiaankaan enään ole päästämässä joten huomautin sitä raipalla vielä ja pohkeella kerran jonka jälkeen se lähtikin liikkeelle. Petteri  on kyllä niin tyypillinen poni, välillä se on maailman kiltein ja ihanin poni ja välillä se koittaa parhaansa mukaan päästä sieltä mistä "aita on matalin"...


Parin onnistumisen jälkeen siirryin työskentelemään raviin. Ravissa aloitin vasemmassa suunnassa ratsastamaan  Petteriä. Ratsastin Petteriä ympyröillä ja volteilla kunnes Petteri tuntui hyvältä ratsastaa tässä suunnassa. Vaihdoinkin pian suuntaa jossa meillä heti esiintyi tämä minun ranteen vääntö ongelma. Petteristä tuli todella todella jäykkä kun en taivuttanut muuta kun omaa rannettani niin tietenkin Petteristäkin tuli jäykkä eikä taipunut... Onneksi Anna havaitsi tämän ongelman mitä olen pitkään miettinyt mistä se johtuu että Petteri on aina jäykkä tuohon suuntaan mutta nyt sekin tiedetään sitten ja osataan korjaa asiaa!


Petteri ei tuntunut vielä vertyneen hyvin ja verryttelin sitä vielä parilla ympyrällä, kolmikaarisella ja raviväistöllä. Ympyrät toisessa suunnassa menivät taas ihan hyvin mutta toinen suunta meni aivan metsään. Petteri ei taipunut yhtään sisään vaan puski vain ulos kun taivutus ei onnistunut. Tämäkin johtui varmaan siitä että asetan vain omaa rannettani enkä itse Petteriä. Jos joku tietää jonkun hyvän kikan miten suoristaa raanteet ratsastaessa kertokaa!


Petteri sai kävellä hetken välikäynnit ennen tehtävän aloittamista. Tehtävänä toimi tällä kertaa kahdeksikko. Laukkasin itse "ympyrät" jonka jälkeen linjalle tultuani vaihdoin laukan käynnin kautta ja jatkoin laukkaamista seuraavalle "ympyrälle". Petterillä laukkasin ennen tehtävää vielä hetken aikaa ympyrällä jotta saisin sitten hallitumman laukan tehtävää varten. Kahdeksikolla kaaret laukassa meni hyvin mutta käynnin kautta laukanvaihto ei sujunut ainakaan niin kuin strömsössä. Petteri lähti taas tekemään samaa temppuiluaan kun mitä väistössä mutta tällä kertaa se jatkui vain käynnissä.


Petteri siis pysähtyi käynnin sijasta, lähti juoksemaan sivuttain, pomppi siinä jotain outoa ja koitti suoraan siitä kiitää täyteen laukkaan. Pidätteet ei ollut ratkaisu asiaan kun sillon vain pomppiminen jatkui niinpä laukkasin sitten ponia eteen aivan kunnolla mutta jatkettiin tehtävää ongelmien jälkeen. Laukkasin ympyrän todella lyhyeessä laukassa uskossa että menisi paremmin, mniin tosiaankin meni mutta käyntiin asti Petteri ei millään vittinyt suostua vaan piti tikittää eteenpäin ravissa. Pysähtyminen olisi taas johtanut samankaltaiseen steppailuun niinpä päätin että aivan sama, vaihdetaan se käynti raviin että sujuisi.

Meillä olikin Petterillä hieman erimielisyyksiä tästä rauhallisesta kunniakierroksesta :D
Laukkatehtävä niin että laukka vaihtui ravin kautta sujuikin aika hyvin mutta pieniä vaikeuksia vaihdossa tulikin. Laukkaa en viitsinyt tai jaksanut tapella enempää Petterin kanssa ja jäin työskentelemään raviin! Ravissa työskentelin kolmikaarisellakimurauralla. Petteristä tuli oikein kiva ratsataa mikä saattoi johtua sitä että ratsastin hetken pätkiä niin että minulla oli raippa poikittain käsissä. Tämä saattoi auttaa siihen minun ranteen vääntööni ainakin vähän kun Petteri alkoikin asteittain taipua paremmin.


Ravailin vielä vähän loppuraveja keskiympyrällä että päätyympyröillä. Taas ongelmat jatkui... Päästin Petteriä ravaamaan pidemmilä ohjilla mikä johti taas siihen että en taivuttanut sitä. Käänsin vaan rannettani johtuen siitä että ohjat pitenivät liikaa ja koitin pidättää ja taivuttaa sitä taivuttamalla rannettani  mikä ei tietenkään toiminut. Lyhensin hieman ohjia ja alkoi taas toimimaan homma. Aika tyydyttävän tunnin jälkeen päästin hikisen Petterin kävelemään loppukäyntejä.
En ollut hirveään tyytyväinen ratsastukseen. Petteri olisi tahtonut mennä sieltä mistä aita oli matalin ja minä taas mokasin niin pieniä juttuja jotka johtivat ongelmaan...

6 kommenttia:

 1. Mulla ei ole kyllä ainuttakaan kikkaa tuohon ranteiden suoristamiseen, mutta jos kokeilet eri päähänpistoja, niin kai niistä joku toimii :D

  Mutta vaikka tämä tunti ei ilmeisesti mikään paras ollut, niin hyvän kattavaa tekstiä silti onnistuit kirjoittamaan ♥ Se on tosi kiva asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, no ei aina vaan onnistu :D

   Poista
 2. Mullakin on ollut vaikka kuinka paljon ongelmia käsien kanssa ja ranteiden taipumiseen mä olen saanut kaksi vinkkiä: lyhyet ohjat ja mieleen ajatus cokistölkeistä, jos kääntää ranteet cokis valuu pois purkista :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lyhyeet ohjat annakin sano mut kun mulla esteilläki menee enkä voi lyhentää ohjii niskaan saakka :D tota toista pitää sit kokeilla!

   Poista
 3. Hei! Liityin juuri blogisi lukijaksi. Todella kivan oloinen blogi ja kirjoitat tosi tarkasti, saan blogistasi hyviä ideoita omaankin ratsastukseeni. Sitten vielä asiasta toiseen... mistä tuo ihana ratsastuskypäräsi on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ratsastuskypäräni ostin varmaan neljä vuotta sitten Hevosmerestä, en kylläkään ole varma onko se kauppa enään toiminnassa mutta ainakin Hipposportissa näkynyt samanlaisia! Tervetuloa tänne!

   Poista