maanantai 9. toukokuuta 2016

86. Harjoitusraviin hurahtanut


Eilen minulla oli taas Petterin ratsastus joka oikeastaan meni todella hyvin! Petteri vain oli todella vauhdikkaalla päällä joten kaikki tehtävät ei välttämättä ollut petterin mieleen. Eilen jouduin menemään kirkkoon päivällä riparijuttujen takia ja ratsastus venyikin vasta kolmeen saakka. Kirkosta vihdoin päästyäni haimme Taikan juna-asemalta ja lähdimme tallia kohti! Haimme Petran ja Petterin tarhasta harjattavaksi. Varustettuamme ponit lähdimme kohti kenttää. Ulkona oli melko kuuma joten en yhtään kadu että mentiin myöhemmin niin kentällä oli edes vähän varjoa.
Kiitos superpaljon Taikalle kisakuvista!


Nousin selkään jo tallin pihassa joten selkään en kentällä tarvinnut nousta niinpä pääsin heti alkukäyntien pariin. Pitkin ohjin kävelin melko pitkään sillä mittarissa oli liki 25 astetta lämmintä!
Ohjat otettua aloitin verkkaamaan Petteriä käynnissä. Kävelin ensimmäisenä taas kierroksen niin että käynti oli niin reipasta että Petteri melkein ravasi mutta ei kuitenkaan ravnnut. Petteri kuunteli todella hyvin apujani ja tällä kertaa ymmärsikin idean heti! Verkkailin ponia vielä volteilla, pysähdyksillä, peruutuksilla ja väistöillä niin kuin varmaan aina teen saadakseni poni kuulolle.


Väistöt meni alussa todella huonosti jotenkin. Petteri tahtoi melko pitkät ohjat väistääkseen eikä tuossa kuumuudessa jaksanut kantaa itseään. Pikkuhiljaa väistöt kuitenkin rupesi sujumaan. Minun piti vain muistaa pitää ulkoohja kädessä ja asettaa Petteriä kunnolla väistössä, sillon meni huomattavasti paremmin! Petterillä pysähdykset oli hieman hankalia kun poni ei olisi halunut pysähtyä. Peruutukset pysähdyksen jälkeen oli vielä vaikeaammat. Petteri lähti kaahaamaan taaksepäin eikä kuunnellut yhtään pohjetta eteenpäin ja siinä taisteltiin sitten peruutusten suunnasta ja vauhdista. Jossain vaiheessa peruutin Petterin vain sisäpohkeen ja puolipidätteiden avulla, mikä toimikin.


Pikkuhiljaa aloitin ravityöskentelyn. Petteri oli todella reippaalla päällä eikä lämpö sitä näyttänyt haittaavan yhtään. Takaisin tullessa tarhaan poni kyllä seisoi juomassa pitkään :D
Aloitin ravissa tekemällä päätyympyröitä jossa asetin ensiksi sisäänpäin ja sitten välillä ratsastin ulospäin, vastataivutusta siis. Vastataivutus saikin Petterin rentoutumaan ja myötäämään niskasta joka olikin hyvä niin sain pidettyä kädet hyvin ylhäällä ja hallittua paremmin ja nyt koittaessani peruutuksia ne toimivatkin todella hyvin.


Kokeilin tehdä pari raviväistöä jotka menivät todella hyvin. En tiedä tuntuuko se vain minusta mutta Petterillä toimii paljon paremmin väistöt ravissa kun mitä käynnissä. Minustakin tuntuu että omat apuni ovat raviväistössä herkemmät enkä jää tökkimään Petteriä jalalla liikaa. Tein vielä pari kolmikaarista kiemurauraa harjoitusravissa kun poni tuntui niin hyvältä ja kentällä oli sopivasti jätetty tötsiä sen merkiksi niin miksi ei hyödyntää niitä! Pitkän raviverryttelyn jälkeen otin Petterillä lyhyeet välikäynnit ennen laukkaamista.


Välikäyntien jälkeen Petteri tuntui todella jäykältä ja jumppailin sitä vielä hieman käynnissä ja ravissa. Väistätin Petteriä kulmasta kulmaan diagonaalilla reippaassa käynnissä ja hieman rauhallisemmassa ravissa käyntiväistön sujuttua hyvin. Taivuttelin Petteriä vielä harjoitusravissa ympyröillä ja kolmikaarisella. Kolmikaarisella Petteri puski todella paljon sisäänpäin ja siksi ratsastin ensiksi vastataivutuksessa kuviota kunnes alkoi sujumaan ja pääsin taivuttamaan sitä oikeeseen suuntaan.


Ravi ja käyntityöskentelyn jälkeen pääsin vihdoin laukkaamaan Petterillä. Ravasin hetken kevyttä että harjoitusravia keskiympyrällä jotta saisin Petterin melko lyhyeeksi ja rennoksi ennen laukkaa. Nostin laukan keskiympyrällä joka nousi aivan järkyttävän kiitoravin kautta niinpä siirsin Petterin käyntiin ja nostin käynnistä rauhallisen ja hallitun laukan. Laukka sujui paljon paremmin nyt, minun piti vain muistaa puolipidätteet ulkoaata ja ratsastaa pohkeella eteen. Pahaksi tavaksi on nimittäin muuttunut käyttää ääniapuja laukannostossa mikä varmaan on osa siitä miksi Petteri lähti kiihdyttämään ravissa laukan sijasta.


Hetken laukkailun jälkeen siirryin uralle tekemään tehtävää. Laukkasin tehden loivan kiemurauran pitkille sivuille niin että Petteri pysyisi samassa laukassa kokoajan eikä lähtisi keskellä raviin tai vaihtamaan laukkaa. Ensimmäisillä kerroilla Petteri lähti vaihtamaan laukkaa itsestään kun ratsastin Petteriä liian vauhdiklaasti enkä lyhentänyt laukkaa tarpeaaksi. Pari kertaa Petteri lähti rikkomaan raviin keskellä mutta parin korjauksen jälkeen saatiin täysin puhdas suoritus.


Työskentelin Petterillä ravissa välissä ennen kuin jatkoin seuraavaa tehtävää. Tehtävässä väistätin Petteriä lyhyeen sivun keskeltä ravissa uralle ja seuraavalle pitkälle sivulle päästyäni nostin uran sisäpuolella vastalaukan. Vastalaukka ei ensiksi noussut ja Petteri nosti oikeaata laukkaa. Osittain väärän laukan nosto tuli varmaan siitä etten asettanut Petteriä tarpeaaksi vastalaukan suuntaan mutta myös siksi etten uskaltanut liikaa käyttää pohjetta ettei kiihdyteltäisi taas kun Ferrari.


Petteristä huomasi että pikkuhiljaa se rupesi väsymään ja hyvien vastalaukka ja väistöpätkien jälkeen päätin että nyt olisi hyvä hetki loppuraveille. Ravasin Petteriä ympyröillä ja volteilla. Poni alkoi rentoutua entistä enemmän ja päästin sitä pidemmälle ohjalle. Ympyrät tuntui jokakertaiselta harjoitukselta ja päätin vaihtaa ympyrät kolmikaariseen. Ratsastin pari kertaa kolmikaarisen harjoitusravissa kun Petteri tuntui puskevan niin paljon niin itsellenikin oli helpointa ratsastaa harjoitusravissa etten poti sitä joka suuntaan kevyeessä ravissa. Alkoi sujumaan ja keventelin vielä viimeiset kerrat kolmikaarisen läpi jonka jälkeen Petteri pääsi kävelemään  loppukäyntejä pitkin ohjin.

9 kommenttia:

 1. Petteri on kyllä niin suloinen ♥
  Hyvin osaat ratsastaa, voi vain ihailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niin se on❤ Kiitos tosi paljon!

   Poista
 2. Mäkin tykkään harjoitusravista! :) Sun ratsastus on kyllä parantunut superisti, pakko sanoa! Siis aivak upean näköistä, ihailu ei jää alakynteen!

  Ootte Petterin kaa superkaksikko ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Todella hyvä harjoitus vatsa&selkälihaksille ja muutenkin pääsee lähemmäksi ratsuaan!
   Eikää voi kiitos superpaljon❤ hurjasti piristi tämäkin kommentti kokeisiin lukua :D

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Harjoitusravi on kyllä munkin ehdoton lemppari!
  Oot järkyttävän hyvä ratsastaja ja sulla on tosi kiva istunta, eleetön ja suora! Ite kippaan eteen ja könötän, mutta sun istunta... Wau! Oot kehittyny tosi paljon Petterin kanssa ja ylipäätään ratsastajana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä voi kiiiitoos❤🙌 minulla taas käy samanlailla heti laukassa jos hevonen on reippaampi ja siinä jään lyhentämään heppaa liikaa sitten ja sit lähden taas taakse nojaamaam :D Vinkkinä vielä sun ratsastukseen että kannattaa joka/jokatoinen kerta ratsastuksessa jos on mahdollista ratsastaa 5-10min ilman jalkkareita niin pikkuhiljaa lähtee huima kehitys nousemaan kun tasapaino ja lihakset kehittyy, mitä parempi kehonhallinta sitä parempi istunta! Kokeiltu todella toimivaksi omalla kohdalla ;)

   Poista
 5. Olit kirjoittanut tänne Kyran neuvon, oliko se nyt tämä vai jokin muu postaus. Täytyy kyllä sanoa, että Kyran neuvot todellakin tuottavat hedelmää! Ainakin jos osaa oikein niitä käyttää :D Mutta lähinnä tulin tänne kertoon, että sullakin on tosi kiva blogi! Kirjotat selkeästi ja mukavan yksityiskohtaisesti. Jään ehdottomasti lukijaksi :)

  ~Flying With Friesian~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekkään ole nyt varma mihin postaukseen sen laitoin :D Kiitos! Kiva että viihdyt täällä :)

   Poista