sunnuntai 8. toukokuuta 2016

85. Viimeinen kisatreeni 4.5


Niin kuin varmaan olettekin jo lukeneet kisapostauksestani olimme Helatorstaina Petterin kanssa kisoissa soukassa ja onnistuimmekin selvittämään radan ja saatiin ruusuke! Keskiviikkona päivää ennen kisoja minulla oli Petterin viimeinen vuokrauskerta ennen kisoja. Koitin keskiviikkona ratsastaa poni hyväksi Torstain kisoja varten! Kisat menikin hyvin minun osaltani ja myös Tiitin ja pikku-Texasin osalta! Heidillä ja Petterillä ei mennyt ihan yhtä hyvin, Petterillä oli liikaa vauhtia esteille jotka johti kieltoihin ja siitä tulikin todella harmillisesti hylätty rata :( Luokka oli kuitenkin 70cm niin siinä oli melko paljon haastetta myös Petterille.
 Iso kiitos taas Taikalle kisakuvista!


Todella vanha kuva minusta ja Petteristä, tähän kun vertaa nykyisiä kuvia niin huomaa kyllä selvän kehityksen!
Keskiviikkona olimme tallilla noin 15:20 jonka jälkeen haimme ponit tarhasta Tiitin ja Taikan kanssa. Harjasimme ja varustimme ponimme ja suuntasimme kenttää kohti.
Aloitin kävelemällä alkukäynnit pitkin ohjin uran sisäpuolella vaihteeksi uralla kävelemiseen. Aloitin käynnissä verkkaamisen tekemällä pohkeenväistöjä niin että toisella lyhyeellä sivulla käännyin keskeltä kohti keskihalkasijaa ja väistätäin uraa kohden vasemmalle. Toisella puolella kävelin tempoa vaihdellen tolpittain. Jokatoisen tolpan välillä hidastin käyntiä ja jokatoisella pidensin käyntiä niin että Petteri melkein ravasi.


Luin joskus Kyra Kyrklundin kirjasta että kun pitää ohjat tuntumalla käynnissä ja laittaa ponin kävelemään niin että se melkain ravaa sen on pakko kantaa itseään ja niin sen lihakset myös kehittyvät. Tehtävä toimi todella hyvin ja meinaan ehdottomasti harjoittaa tätä tehtävää Petterillä nin ponikin pysyy hyvin kuulolla jatkossa! Pohkeenväistötkin menivät todella hyvin vaikka minulla olikin vain lyhyt raipp käytössä. Petteri oli todella jäykkä oikealle aluksi mutta ratsastaessa poni todella huolellisesti ponikin pehmeni ja oli todella rento ja kiva ratsastaa!


Pitkän ja huolellisen käyntiverkkailun jälkeen siirryin kevyeeseen raviin verkkaileman Petteriä. Asetin Petteriä molempiin suuntiin suurilla päätyympyröillä jotta Petteristä tulisi mahdollisimman mukava ja rento ratsastaa kisoissa! Ravasin keskiympyrällä asetellen ponia vuorotellen sisään ja ulos. Perus verkkailujen jälkeen siirryin oikeeseen tehtävään jota teinkin käynnissä jo mutta tällä kertaa tein sen ravissa. Väistöt meni aivan superhyvin kerta kerraltaan! Veikkaisin että väistöt menee aina paremmin harjoitusravissa kun käynnissä sillä ravissa pääsen istumaan aivan kiinni satulaan ja saan paremmin pohkeet läpi pienelläkin hipaisulla! Petteri oli todella reipas joten hidas ravi oli tällä kertaa aivan suunnattoman vaikeaata mutta hankaluuksien jälkeen selvittiin myös siitä!Petteri tuntui todella hyvältä ratsastaa ja odotinkin innolla tulevaa kisapäivää! Päästin ponin kävelemään ansaitut välikäynnit ennen laukkatyöskentelyä! Laukkasin ainakin alkuun pari kierrosta todella reipasta laukkaa keskiympyrällä jotta Petterin turha energia siirtyisi muille maille. Laukkaaminen sujui todella hyvin ja päätin kokeilla taas jotain uutta tehtävää minkä Anna taisi minulle mainita kauan sitten olevan hyödyksi meille! Tehtävä oli siis alussa ravissa asettaa Petteriä keskiympyrällä ulospäin eli niin sanottua vasta-asetusta! Ravissa tehtävä toimikin todella hyvin ja parin kolmen kierroksen jälkeen Petteri oli paljon pehmeämpi ratsastaa taas oikeassa asetuksessa.


Ravissa vasta-asetus sujuikin todella hyvin ja ponikin tajusi selvästi idean joten päätin koittaa tehtävää todella rauhallisessa ja hallitussa laukassa. Asetin askel askeleelta Petteriä ulospäin vähäsen ja poni ei ollut moksiskaan asiasta! Minun vaan pitää muistaa että en voi ohjata poni vaan ohjilla vaan pitää pitää myös pohkeet mukana matkassa niin kaikki sujuu. Kokeilin tehtävää toisessa suunnassa missä taas ravi oli todella hankalaa eikä poni olisi halunut kääntyä ympyrällä vasta-asetuksessa. Laukassa kuitenkin sujui todella hyvin mistä olin yllättynyt sillä laukka on useaasti Petterille vaikeaampi tehtävissä mutta tänään kävi toisinpäin.


Jatkoin keskiympyrällä ratsastamista siirtymällä kolem askellajin välillä, käynti, ravi ja laukka. Asetin taas ponia aluksi ulos ja sitten myöhemmkin sisään kun se näytti aikaisemmin tunnilla toimivan. Molemmissa suunnissa tehtävä sujui hyvin mutta loppukierroksilla poni väsyi mutta oli todella pehmeä ratsastaa. Käynnistä raviin ja ravista laukkaan olisi ollut vähän liian helppoa meille joten tietenkin vedeään täysillä ja otetaan käynnistä suoraan laukkaan ja laukasta käyntiin ja välissä ravailtiin ja käveltiin. tuli taas huomattua että ihan vain perus tehtävät toimivat todella hyvin Petterillä eikä mitään vaikeita juttuja tarvitse siihen että saisi Petterin ratsastettua hyväksi!Laukasta käyntiin oli todella vaikeaa meille ja Petteri tahtosi taas leikkiä Ferraria ja kiihdytellä läpi käyntiin pääsyn mutta lopuksi sekin onnistui ilman raviaskelia välissä.
Parin tuhannen toiston jälkeen tehtävä alkoikin sujua todella mukavasti ja Petteri pääsi kävelemään hetken välikäynnit hyvän työn palkkioksi.
Vaihdoin suuntaa mutta jatkoin samaa tehtävää. Tehtävä oli huomattavasti helpompi tähän suuntaan kun mitä toiseen! Laukka pyöri todella kivasti vaikka asetinkin Petteriä ulos välillä mutta kyllä se pikkuhiljaa alkoi sujua paremmin kierros kierrokselta. Laukasta käyntiin sujui aivan mahtavan hyvin eikä raviaskelia tullut yhtäkään!


Uutena ongelmana minulla onkin ilmeytynyt se että jään liikaa kiinni ohjaan estetunnin jälkeen kun mikään ei sujunut ja jouduin pysyä todella tarkkana. Pohkeetkin sain toimimaan pikkuhiljaa.
Päätin vielä ravata loppuravit keskiympyrällä että päätyympyröillä kun muutenkin tunnin teema on ollut aika ympyrämäinen. Kävelin vielä pitkät loppukäynnit rankan tunnin jälkeen.
Vasta-asetusta aijon ehdottomasti käyttää tulevaisuudessa tehtävissä kun noin hyvin toimi! Pahoittelen vielä että varmaan pari postausta eteenpäin lisäilen melko paljon kisakuvia postauksiin kun en ole saannut hetkeen ketään kuvailemaan ratsastustani.

4 kommenttia:

 1. Ihana Petteri ja sinä ♥ Niin täydellinen pari ♥ Teidän kehitys on kyllä niin upeaa, olette mahtava pari ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikäää kiitos ihan supersupersuper paljon♥

   Poista
 2. Ootte kehittynyt hirmuisesti Petterin kanssa ja sä ratsastat ihan järkyttävän hyvin! Siis oikeesti, miten voit olla noin hyvä?!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tositosi paljon! Enpä tiiä :D Tullut ratsastettua niin pitkään (12.5.2016 10kk) niin oppinut tuntea ponia niin hyvin mutta on vielä asioita mitä voi parantaa ja opetella ;)

   Poista