lauantai 7. toukokuuta 2016

84. Ahkerasti avotaivutusta 27.4


Tällä kertaa keskiviikkona pääsin ratsastamaan Petterillä normaalisti. Viime keskiviikkona pääsin siis ratsastamaan pienellä Harrylla Petterin ja muiden ponien rokotusten takia!
Alkukäyntien jälkeen aloitin verryttelemään Petteriä  käynnissä. Huomasin aika heti että tänään pystyisin keksiä jotain ehkä vähän vaikeampaa tehtävää minulle ja Petterille sillä se tuntui todella hyvältä ratsastaa ja yritti kovasti vaikka ratsastaja ehkä ei ihan osannut. Alotin tällä kertaa väistättämällä Petteriä diagonaalilla niin että väistätin sitä periatteessa avotaivutus asennossa diagonaalia pitkin.


Diagonaalilla väistö meni todella hyvin, Petteri pääsi myös hyvin väistämään sivulle eikä vain eteen ja vähän sivulle. Ratsastin hetken ympyröitä kulmiin ja paljon pysähdyksiä ja peruutuksia. Tällä kerralla peruutukset ei todellakaan ollut meidän laji ja päätin palata pysähdyksiin myöhemmin. Petteristä tuli todella  levoton edestä pysähdyksien ja peruutusten jälkeen ja heilutti paljon päätä ja välillä hyppikin jotain omituisia loikkia. Muoto oli hyvin epätasainen, välillä roikuttiin aivan luotilinjan alla ja välillä taas muoto oli kun estehevosen eli muoto oli hyvin epätasainen ja siksi meno ei tuntunut yhtään hyvältä istua kun mitä yleensä Petterin askelissa.


Ravissa aloitin verryttelemällä Petteriä ensimmäiseksi ravaamalla Petteriä kunnolla eteen pari kierrosta jonka jälkeen aloitin varsinaisen tehtävän. Tein niin että lyhyeelle sivulle ratsastin pääty-ympyrän jonka jälkeen heti uralle palattuani pysäytin Petterin ja jatkoin avotaivutusta käynnissä pitkällä sivulla. Tehtävä kävi pian aika helpoksi ja koitin pari kertaa aivan hiipivässä ravissa ratsastaa. Aluksi minulla ei ollut yhtään sisäpohjetta kuulolla enkä saannut Petteriä pidettyä ihan uralla ja karattiin monta kertaa pois uralta kun sisäpohkeeni petti. Lopuksi kuitenkin saatiin yksi aivan super avotaivutus-suora!


Petteri oli vielä ravinkin jälkeen todella epätasainen ratsastaa. Koitin pari kertaa myödätä sisäkädellä kunnolla kulmissa mutta pitää ulkoohja jotta Petteri pikkuhiljaa rentoutuisi ja pääsisin ratsastamaan sitä tasaisemmaksi. Kävelin vielä hetken välikäynnit ennen laukkaamista. Halusin jatkaa tehtävääni myös laukassa joten lisäsin päätyympyröillä laukkaa ja pitkät sivut tein avotaivutusat ravissa että käynnissä. Petteristä tuli tehtävän aikana todella kuuliainen laukka-käynti siirtymisien takia ja siitä huomasi että se oli vertynyt toyvin kun ei enään ollut niin jäykkä kun mitä alussa!


Petteri oli alussa todella tahmea laukkojen kanssa mutta pikkuhiljaa kun poniherra tajusi tehtävän idean se lähti todella kuuliaasti nostamaan laukkoja! Vaihdoin tehtävän suunnan laukkaamalla kokorataleikkaan ja kuvion keskellä vaihdoin laukan käynnin kautta joka menikin todella sujuvasti tänään! Diagonaalilla poni kuitenkin innostui niin kuin yleensä ja alkoi pomppia melko oudosti laukassa.


Siirryin hetkeksi työskentelemään ravissa väistöillä ympyröillä ja pienillä temponvaihteluilla. Jatkoin keskiympyrälle tekemään temponvaihteluja harjoitiusravissa tällä kertaa! Kasasin ja hidastin Petterin ravia yhdellä puolella ja toisella ravasin vapaammin eteenpäin jotta saataisiin Petteri enemmän käyttämään itseään ja kantamaan itseään kun helposti käy niin että se jää nojaaman mun käden varaan ellen ratsasta sitä kunnolla. Tehtävä auttoi myös minua kantamaan kädet ja pitämään kantapäät alhaalla. Minusta se on niin paljon helpompaa ratsastaa Petteriä


Petteri tuntui vielä todella energiseltä ja tein vielä kunnialla avotehtävääni toiseen suuntaan. Tämän suunta oli Petterille paljon helpompi tai sitten Petteri oli vertynyt tarpeaaksi ennen tämän suunnan tehtävää. Laukan nostot menivät todella hyvin vaikka olisin luullut että Petteri oli niin väsynyt muun treenin jälkeen että olisi ollut haastava. Avotaivutus kyllläkin oli paljon vaikeaampi tähän suuntaan ja jäin liikaa ohjaan kiinni minkä takia Petteri lähti hyvin herkästi peruuttamaan eikä suostunut mennä eteenpäin.


Huomasin että en enään ratsasta niin paljoaa pohkeilla kun ennen ja sillon jään kiinni suuhun jos en saa ponia tekemään mitä tahdon mikä on TODELLA huono tapa. Tehtävän vihdoin onnistuttua ravailin kolmikaarisella ja ympyröillä loppuravit missä Petteri oli todella energinen enkä pystynyt kunnolla päästää sitä pidemmälle ohjalle tai olisimme laukassa loppuravien sijasta. Pikkuhiljaa Petteri rauhoittui ja liikkui todella nätisti!


Päästin Petterin kävelemään vielä loppukäynnit ennen talliin palaamista. Tunnista jäi todella hyvä fiilis kun lopuksi kaikki kuitenkin sujui vaikka aluksi ei vaikuttanut lupaavalta!

4 kommenttia:

  1. Sun ratsastus näyttää ja kuulostaa ihan sairaan hyvältä! Oot kehottynyt huimasti ratsastajana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tosi paljon!♡ Nämäkin vanhoja kuvia mutta kuitenkin :)

      Poista