perjantai 6. toukokuuta 2016

82. Kunniakierrokselle Petterillä!

Eilen meillä oli Petterin kanssa kisat soukassa, mistä aikaisemmin puhuinkin! Kisaamuna saavuimme tallille vähän ennen yhdeksää haettuamme Tiitin ja Taikan juna-asemalta, Texasin ja Petran vuokraajat. Tällä kertaa Taika tuli vain kuvaamaan joten tooodella iso kiitos kaikista kuvista Taikalle!
Kisaamaan lähti myös mun ja Petterin lisäksi Heidi, Petterillä ja Tiiti Texasilla. Tallille saavuttuamme menimme hakemaan satulan ja suitset ja laitoimme ne kisakuntoon. Heidin tullessa tallille haimme ponit harjattavaksi. Auttelin lähinnä Texasin letityksessä kun sovimme Heidin kanssa että hän hoitaa ponin ennen kisoja ja minä jälkeen kun minun luokkani oli vasta viimeisenä. Pakkasimme auton, lastattiin ponit ja lähdimme. Olimme kisapaikalla vähän ennen yhtätoista. Kisapaikalla auttelin Petterin varustuksessa jonka jälkeen Heidi pääsi verkkailemaan Petteriä ennen luokan alkua!
Heidin hypättyä luokkansa menimme takaisin hevos-autolle niin kauan kun Heidi käveli hetken Petterin kanssa. Varustimme Texasin ja kävelimme vielä pienen matkan laitumien ympärin ennen minun verryttelyäni. Verryttelykentälle tultuamme hyppäsin Petterin selkään ja kävelin vielä hetken pitkin ohjin. Verryttely kentällä oli todella monta hevosta/ponia ja päätimme että verryttelisimme kunnolla vasta kun edes pari ratsukkoa oli poistunut.
Aloitin ravaamalla Petteriä päätyympyröillä ja volteilla. Petteri tuntui todella laiskalta mutta tuntui kuitenkin hyvältä ratsastaa. Anna sanoi että minun ei kannata verrytellä Petteriä liikaa ettei se väsyisi radalle joten hypättiin vain pari kertaa. Vähän ennen esteen linjaa Petteri lähti kiihdyttämään ja jouduin pidättämään aika paljon jottei kävisi niin kuin estetunnilla. Kiellot sillon johtui siis siksi että Petteri lähti kiihdyttämään eikä ohjaus ollut aivan 100%. Verkkahyppyjen jälkeen kävelin hetken ennen minun vuoroani.

 Heidin ja Petterin radan jälkeen olin melko varuillani radalle päästyäni, jos Petteri pääsisi liian kovaa esteelle menisimme suoraan ohi esteen. Anna sanoi juuri ennen lähtövihellystä että jos se kiihdyttää liikaa otan sen raviin ja siitä nostan uuden laukan. Tervehdittyäni tuomaria nostin laukan joka jostain syystä oli väärä ja jouduin nostamaan uuden laukan juuri ennen estettä.
Ensimmäinen este oli vihreä "erikoiseste" siinä oli siis vesimaton tapaiset puomit esteen alla mutta hyvin siitä yli päästiin.
Toiselle esteelle oli tilaa suunnilleen puolen kentän verran ja päätin hyödyntää koko tilan suureen tiehen ja laukan korjaamiseen sillä luokka ei ollut aikaluokka vain arvostelu oli vaan Clear Round. Toiselle esteelle sain Petterin todella hallitusti ennen kaarretta kun jäin liikaa ratsastamaan Petteriä pohkeella ja Petteri lähtikin leikkimään Ferraria kunnes olin todella hirveä Petterin mielestä ja siirsin sen nopeasti ravin kautta laukkaan jotta tilanne pysyisi hallussa ja päästiinkin todella hyvin toisenkin esteen.
Kolmannelle esteelle oli taas hyvin tilaa ja korjasin laukkaa hyvään rytmiin jotta esteestä päästäisiin yli. Kolmannelle esteelle uskalsin päästää Petterin laukkaamaan vähän enemmän eteen kun este oli ?puoliksi? pysty. Kolmanteen hyppyyn tulin todella hyvin ja siitä päästiinkin ongelmitta. Se olikin ainoa hyppy mihin olen aivan tyytyväinen laukan ja hypyn suhteen!
Neljännelle  esteelle oli samanlainen tie kun mitä estetunnillamme jolle kiellettiinkin pari kertaa. Se oli oikeastaan ainoa este jota pelkäsin yli kaiken kun piti kääntää esteelle melkein seuraavalle esteelle ja vähänkään liian nopeassa laukassa saattaisi käydä hullummin. Lähestyin esteelle todella hitaassa tempossa jotta kaare varmasti onnistuisi. Kaarre onnistui hyvin mutta vauhti oli aika hiipumassa ja hypättiin kaukaata enkä pysynyt hypyssä mukana.
Viides este oli samalla linjalla kun nelonen mutta Petteri tuntui todella epävarmalta esteen suhteen joten lyhensin ohjia ja laukkasin Petteriä kunnolla eteen jotta ohimeneminen ei tulisi mieleenkään.
Hyppy olisi voinnut olla parempi ja olisin voinnut myödätä enemmän mutta pidin ohjat kädessä vain varmuuden vuoksi kun Petteri on viimeaijoilla mennyt todella helposti esteen ohi ratsastajan huolimattomuuden takia.
Kuudes este oli sarja a ja b osalla. Kuudennelle tuli melko pieni tie ja linjan b osa meni vinosti. Hyppyihin olin tyytyväinen mutta laukka olisi voinnut olla tahdikkampi. Seitsemännelle tein suuren tien kolmannen esteen ympäriltä ja sainkin hyvän tien ja hyvän hypyn. Viimeiselle esteelle ratsastin aivan liikaa eteen mutta tarkalla ohjauksella päästiin siitäkin yli!
Olin kyllä tyytyväinen rataan siihen verrattuna sunnuntain treeneihin ja siihen että ne kuitenkin olivat minun ja petterin ensimmäiset kisat! Tyytyväinen poni ja ratsastaja suuntasivat sitten palkintojen jakoon ja kunniakierrokselle!
on se vaan paras poni

12 kommenttia:

 1. Kivaa, kun sulla meni kisat noin hyvin! Onnea! Ja huomasin, että sulla ei oo niin notkoa selkää näissä kuvissa, näyttää sairaan hienolta! Terkkuja Petterille, hyvin menty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon♡! Olen tosiaankin koittanut keskittyä 100% ratsastamiseen viimeaikoina ja näkyy selvästikkin tuloksissa!

   Poista
 2. Tosi hyvin meet Petterillä, oot taas kehittynyt hirmuisesti ratsastajana! Hurjan isot onnittelut sulle hyvästä suorituksesta, Wow❤

  VastaaPoista
 3. Hyvä työ! Kyllähän se siitä lähtikin ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja kuvia!
  Hienoa, että teillä meni noin hyvin! Paljon onnea hienosta suorituksesta molemmille :)

  (mylittleponyys.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran, liityin myös blogiisi!

   Poista
 5. Tosi kivoja kuvia!
  Hienoa, että teillä meni noin hyvin! Paljon onnea hienosta suorituksesta molemmille :)

  (mylittleponyys.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Käyn kurkkaamassa sunkin blogia :)

   Poista