keskiviikko 4. toukokuuta 2016

80. Metsään mennyt estetunti 1.5.

Tämä oli juuri se kerta, kun pitäisi vain parantaa kaikki viime silausta kohti mutta kaikki menee aivan pieleen...
Noh tunti menikin hermojen menetykseen, jumalattomaan ärsyyntymiseen, huonoihin teihin, kieltoihin ja pariin tuurilla saadulla onnistumiseen.. Paras juttuhan tässä on että minulla ja Petterillä on kisat torstaina soukassa... Hypätään onneksi vain ristikkoluokka niin ehkä selvitäänkin :D
Aloitettiin tunti kävelemällä alkukäynnit pitkin ohjin. Petteri tosiaan oli eri mieltä käynnistä ja aina välillä me eksyttiin ravaamaan. Kerättiin ohjat ja tehtiin parit voltit jonka jälkeen siirryimme raviin. Ravasimme toiselle puolelle kenttää kaksi melko pientä volttia linja-esteiden ympärille. Toisella pitkällä sivulla tehtiin loivakiemuraura. Kaarteessa piti vaihtaa kevennys aina oikeaaksi mikä tällä kertaa sujui mainiosti. Petterillä oli kyllä taas semmoinen meno päällä että jarruja oli vakea löytää.

Tehtävän jälkeen käveltiin hetken jonka jälkeen hypättiin yksi este pari kertaa verryttely esteenä jonka jälkeen hyppäsimme yhdeksän esteen radan. Verryttelyesteet sujuivat todella hyvin, välillä askel ei ihan sopinut ja tuli pitkä hyppy mutta tässä vaiheessa meni vielä hyvin.
Aloitin radan melko hyvällä tiellä ensimmäiselle ja toiselle esteelle. Toiselle esteelle Petteri lähti hyppyyn liian kaukaata kun laukkasin Petteriä eteen kahden pienen askeleen sijastamikä ei ollut niin hyvä päätös. Lähdimme sitten kiitämään kolmoiselle eikä saatu hyvää kaarta kolmannelle esteelle.

Huonon kaarteen takia tein liian pienen tien neloselle ja hyppy tuli melko lähelle esteelle. Vitoiselle saatiin hyvä tie mutta esteelle tultiin melko vauhdikkaasti ja tie kutos esteelle jäi todella tiukaksi. Seitsemännelle esteelle tein liian pienen tien ja askelkaan ei sopinut niimpä Petteri päätti pysähtyä esteelle ja kääntyä sitä ohi ja lensin kaulalle. 

Petteri olisi päässyt siitä ristikosta kylläkin mutta virhe oli avian mun syytä niin kielto oli sillä tavalla myös opettavainen mulle että niin käy kun en keskittynyt ja ratsastanut huolellista tietä esteelle saakka vaan viimeisillä askelilla luotin että päästiin hyvä tie esteellee jota Petterikin lähti hyödyntämään lähtemällä ohi seuraavallakin kerralla..

Tulin uudestaan molemmat valkoiset esteet ja tällä kertaa keskityin huomattavan paljon paremmin tiehen ja päästiin hyvin yli. Loivakiemuraura esteitten välissä kyllä oli todella kehittävä tehtävä mutta myös helposti mokattava tehtävä mikä sai minutkin pikkuhiljaa keskittymään. 


Jatkoin valkoselta kiemurauralta kahdeksannelle ja yhdeksännelle esteelle joka oli linja. Linja meni hyvin mutta toisessa välissä ratsastin Petteriä liian hitaasti ja hyppy tuli todella oudosti. Hyvän linjan jälkeen Anna kehotti minua tulemaan loivakiemuraura uudestaan suoraan linjan perään. Linjan jälkeen Petteri tietenkin lähti kiihdyttelemään ja jäätiin vähän jälkeen kaaresta ennen estettä mutta päästiin yli puhtaasti.


Toinen este olikin aivan toinen asia... tulin taas liian pienen tien/käänsin liian aikaisin eikä päästy suoraa linjaa esteelle ja Petteri ei tietenkään hypännyt siitä mikä oli aivan oikein siinä mielessä että se oli mun virheitä TAAS. Anna pyysi vielä hyppäämään kerran esteen jota ei päästy puhtaasti ja nyt päästiinkin yli kun minulla oli aikaa keskittyä vain yhteen esteeseen!
 Hyppäsin vielä kerran hyvällä tiellä kiemurauran esteen aivan ongelmitta! Päästin Petterin hetkeksi kävelemään jonka jälkeen hyppäsin koko radan uusiksi joka onnistuikin todella hyvin verrattuna alkutunnin menoa. Linjalla Petteri hidastui ja hyppy vikalle tuli melko oudoksi enkä päässyt hyppyyn mukaan kunnolla! 
Tunnin fiilis oli vähän haikea kun niin monta kertaa tein virheitä jotka oisin voinnut korjata mutta en tehnyt mitään ajoissa ja niin siitä tulikin pari kieltoa ja ohimenoa mikä ärsyttää ihan suunnattomasti!  Kuitenkin viimeinen rata sai paremman fiiliksen huomisen kisoihin lähtöön! (5.5)

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti kisoissa menee paremmin! :) Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 2. Oih, harmi etteivät treenit menneet hyvin. Mutta nyt tietää missä pitää parantaa ja on kisoissa sitten tarkka. Kyllä se siitä lähtee :)
  Tsemppiä kisoihin!

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kisoista kirjotan vielä erillisen postauksen heti kun saan kuvatjoten en viitsi kertoa nyt mitään niistä :D Olin jo liittynyt blogiisi!

   Poista
 3. Kyllä te siitä vielä nousette, hyvillä ja rennoilla mielin vaan kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!Jep sitä "opettajanikin" sanoi tunnin jälkeen ja näytti toimivan!

   Poista