tiistai 3. toukokuuta 2016

79. Ystäväni ympyrät 24.4


Sunnuntaina menin taas normaalisti ratsastamaan Petterillä. Tällä kertaa minulla ei ollut kuvaajaa joten saatte tyytyä vanhoihin ratsastuskuviin! Mutaisen ja likaisen ponin huolella harjattuani, varustin Petterin ja ratsastin kentälle. Kentälle päästyäni päästin Petterin kävelemään pitkät alkukäynnt Pitkin ohjin. Alkukäyntien jälkeen aloitin verkkaamisen ravissa ympyröillä.
Petteri oli melko hidas mutta tuntui hyvältä ratsastaa.


Verkassa tein paljon erikokoisia ympyröitä, kaaria, ympyrätehtäviä ja temponmuutoksia hitaan, reippaan ja normaalin ravin välillä. Verkassa mulla oli tavoitteena saada poni rennommaksi ja saada Petteri ravaamaan eteenpäin kun poni oli melko hidas tänään.

 Verkan edetessä Petteristä rupesi tullakkin melko mukavaksi ratsastaa, tahti pysyi sopivana ja pysyi hyvin kuulolla. Petterin hitaus saattoi johtua siitä että minulla ei ollut tarpeksi pitkiä ohjia käytössä ja jäin suuhun kiinni melko paljon. Jossain vaiheessa huomasin että minun vasen käsi seilaili omiaan hieman kaulan toisella puolella käännöksissä, mitä olinkin kuullut monta kertaa ennenkin vanhalta opettajaltani.

Päätin korjatakseni asian ratsastaa raippa poikittain käsissä niin että tuntumasta tulisi tasainen, käteni ei seilaailisi kaulan toisella puolella ja Petterikin lähtisi rentoutumaan paremmin.

Raviverryttelyn jälkeen kävelin hetken pitkillä ohjin sillä poni tuntui melko väsyneeltä enkä suoraan perään viitsinyt laukkaa. Palasin takaisin keskiympyrälle käynnissä, sitten ravissa ja pian nostin laukan kun petteri tuntui hyvältä.

Aivan väsyneeltä tuntunut poni kaahasikin kuin mikäkin Ferrari laukassa mutta parilla ulkoohjan pidätteellä sain ponin raúhoittumaan ja laukkaamaan hyvin kiltisti ja rauhallisesti. Siirryin takaisin uralle jossa kävelin lyhyeet sivut. Pitkät sivut laukkasin loivalla kiemurauralla. Tällä kertaa koitinsaada Petterin laukkaamaan samaa laukkaa koko karteen samassa laukassa ilman raviin rikkomista ennen uralle tuloa.

Petteri keskittyi todella kivasti tehtävään ja sainkin Petterin ratsastettua astetta lyhyeempään muotoon joka auttoi itseänikin ratsastuksessa ja sain kädet pidettyä ylhäällä ja oikealla puolella kaulasta.
En ollut pitkään työskennellyt Petterillä harjoitusravissa ja päätinkin ratsastaa Petteriä erityisesti harjoitusravissa missä oma istuntanikin pääsi koetukselle vaikka ponilla onkin maailman ihanimmat ja pehmeimmät askeleet istua!

Ravissa koitin ratsastaa Petterillä pari askeleenpidennystä jotka sujuivat todella hyvin kunnes poni innostui vähän turhan paljon rokotuksien jälkeen. Petteri innostui ravista niin paljon että päättikin tehdä pari ilopukkia jonka jälkeen jätin tehtävän sikseen kerran hyvän askeleen pidennyksen jälkeen pukkien jälkeen.
Ravailin vielä rauhallisessa harjoitusravissa kiemurauria ja suuria ympyröitä jotta Petteri rauhoittuisi niin laukkakin sujuisi ilman rallitteluja..

Työskentelin hetken ennen laukkaamista käynnissä sillä tuntui että Petteri ei ollut  mitenkään hyvinhallinnassa. Käynnissä ten paljon pysähdyksiä ja peruutuksia jotka sujuikin todella hyvin vaihteeksi kun peruutukset ovat yleensä vaikeita meille. Jotta tehtävä ei jäisi liian tylsäksi maustoin sitä parilla volteilla kulmiin ja kiemuraurilla.


Laukkasin vielä keskiympyrällä toiseenkin suuntaan hetken kunnes sain Petterin ratsastettua hyvin kuulolle. Petteri koitti taas alussa kiihdytellä Ferrarin tahtiin mutta saain pikkuhiljaa Petterin rauhoittumaan vaikka laukkakin olisi ollut Petterin mielestä todella kivaa!

Ratsastin vielä melko pitkät loppuravit Petterillä tehden ympyröitä ja kiemurauria molempiin suuntiin. Kävelin vielä hetken loppukäyntejä jonka jälkeen lähdimme innokkaasti tallia kohden melkoisella vauhdilla. Kummasti se Petterikin osaa yllättää! Alkuun ponin vauhti oli etanan mallista ja loppuun kohden ponista tuli oikea Ferrari :D6 kommenttia:

 1. Ympyrät on tosiaankin hyviä työkaluja ponin/hevosen ratsastukseen, itsekin käytän niitä paljon ratsastaessani!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Varsinkin jäykempien heppojen kanssa! Kiitos nyt löysin takaisin blogiisi, jotenkin oli kaonnut lukulistaltani mutta nyt löydän sen!:)

   Poista
 2. Hieno Petteri kyllä on, hienon näkösitä ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Onhan se hieno sillon kuin ratsastaja on kartalla:D

   Poista