lauantai 28. toukokuuta 2016

104. Viimeinen kisatreeni reippaalla Petterillä


Viimeiset kisatreenit onkin nyt takana ja huomenna suuntaamme Petterin ja Texasin kanssa kisoja kohti Rauhalan tallille. Tänään sainkin aivan uusia ratasastuskuvia postaukseen sillä ratsastimme kahdessa vuorossa Tiitin, Viivin ja Taikan kanssa.
Haettiin ensimmäiseksi Petra ja Petteri ratsastukseen. Harjasimme ja varustimme ponit jonka jälkeen lähdimme kenttää kohti! Kentälle tullessa halusin vielä lyhentää jalustimia reijällä jotta en hetken hyppäämistauon jälkeen kisapaikalla järkyttyisi jalustimien pituudesta.Säädettyäni valmiiksi aloitin Petterillä ratsastuksen pitkin ohjin käynnissä. Petteri oli alusta todella hidas ja mietin että mitä tästä tulee, tarvitsen reippaan Petterin huomenna esteille! Keräsin Petterillä ohjat ja tein vielä parit voltit ja väistöt että saisin Petterin liikkumaan. Volteilla Petteri hidastuikin entisestään ja ratsastus menikin raipalla napauttelemiseen kun pohkeet ei Petteriä kiinnostanut! Petterillä väistöt menee paremmin hitaassa käynnissä joten päätin ottaa tilaisuuden hyötyyn ja ratsastaa pohkeenväistöjä. Pohkeenväistöt menikin melko hyvin, väistettiin sivulle hyvin pitkin askelin mutta myös eteen ettei jääty paikalle väistää.Käyntiverkkailun jälkeen siirsinkin raviin. Ravissa Petteri ei yhtään käyttänyt itseään ja laahasi vain jalkojaan pitkin maata todella hitaasti. Napakan pohkeen ja raipan avulla Petteri saikin yhtäkkiä vaikka kuinka paljon energiaa! On se kyllä niin tyypillinen poni, voisi tehdä vaikka mitä mutta aina pitää mennä sieltä missä aita on matalin...
Ravailin Petterillä pääty-ympyröitä, voltteja ja kolmikaarisia. Oikea suunta oli edelleenkin paljon vaikeampi ratsastaa, Petteri ei rentoutunut eikä taipunut kunnolla. Joko minä en osaa yhtään ratsastaa oikeaan suuntaan tai sitten ponille on oikeasti vaikea tämä suunta. Jotenkin veikkaisin että ensimmäinen vaihtoehto...
Petterillä raviverkkailut vasempaan suuntaan menivätkin todella hyvin! Poni ravasi sopivan nopeasti eteenpäin ja rentoutuikin todella hyvin. Seuraavaksi olikin oikeaassa suunnassa laukkaaminen vuorossa.. Aloitin nostamalla oikean laukan pitkällä sivulta jossa korjailin laukkaa paremmaksi. Lyhyelle sivulle saapuessa siirryin ratsastamaan laukkaa pääty-ympyrälle. Itselläni on paljon helpompi ratsastaa ponia pääty-ympyrällä kun keskiympyrällä, itsellekkin tulee enemmän tekemistä jotta pääty-ympyrä pysyisi samankokoisena. Laukka meni todella hyvin vaikka tahti muuttuikin kokoajan mun  virheistä. Jäin liikaa ohjaan kiinni ja välillä taas pohkeilla ja sen takia laukka ei pysynyt yhtään tasaisena.Laukan jälkeen kävelin hetken välikäynnit pitkin ohjin.
Käynnin jälkeen jatkoin varsinaista tehtävää. Olimme laittaneet puomin pituus-suunnassa melkein keskihalkaisijalle ja siitä varmaan arvaattekin jo tehtävän! Puomin puoliselta sivun kulmasta lähdin väistättämään Petteriä käynnissä kohti puomin keskiosaa. Puomin keskiosalla suoristin Petterin ja lähdin väistättämään Petteriä takaisin kulmaa kohti. Tehtävä meni alussa todella huonosti väistättäessä Petteriä takaisin kulmaan, tarpeaksi kasattuna se kuitenkin loppujen lopuksi meni todella hyvin ja Petterikin rentoutui ja myötäsi.Onnistuneen työskentelyn jälkeen laukkasin toiseen suuntaan myös pääty-ympyröillä. Laukka meni huomattavasti paremmin ja kivemmin tähän suuntaan ja Petterikin ilmaisi sitä parilla tyhmällä loikalla :D Laukasta en paljoo muuta keksinyt kertoa kun kerrankin sujui! Ravasin loppuravit vielä pääty-ympyröillä ja kolmikaarisella. Päästin Petterin ravaamaan eteen-alas muotoon ja siitä kävelemään loppukäynnit!


Tällä kertaa lähdemme siis todella hyvin mielin kisaamaan, vaikka ei kahteen viikkoon ollakkaan päästy hyppäämään!

6 kommenttia: