perjantai 27. toukokuuta 2016

103. Kysymyspostaus osa 5.


1. Mikä on sinulle vaikeaa ratsastuksessa?
Ehdottomasti ensimmäisenä tulee mieleen laukassa istuminen, sen vaan onnistu pitkiä pätkiä istumaan saatulassa vaikka 100% yrittäisin. Kai joku sisäinen esteratsastajani herää eikä päästä minua jatkamaan kouluiluani? Toisena varmaan se että väännän ja käännän nilkkojani ja ranteitani ratastaessa maailman oudoimpiin asentoihin ja sitten kävelenkin "puujalalla" seuraavat kaksi päivää :D

2. Mikä on sinulle helpointa ratsastuksessa?
Helpoimmaksi en luokittele oikeastaan mitään, paitsi tietenkin joitain ak-juttuja esim ohjien kerääminen, käyntiin siirtyminen jne. Mutta jos ajatellaan minun tasoltani haluaisin sanoa että harjoitusravi! Se onkin ainoa askellaji missä istun kun liimattuna aivan sama mikä hevonen allani on. Toisena asiana pitäisin avotaivutusta, en ole mestari siinä mutta se luonnistuu minulta yleensä aika hyvin hevosesta riippuen.


3. Oletko enemmän koulu- vai esteratsastaja?
Kouluratsastaja! kuulostaa varmaan oudolta mutta kisamielessä esteet on enemmän juttuni, en ole ikinä tykännt siitä että ratastustani arvioidaan numeroilla ja vielä kommentoidaan. Ahdistaa jo ajatus että joku kokoajan seuraa ratsastustasi täydellä silmällä. Esteratsastuksessa onkin hieman vapaampaa menoa, ketään ei taida kiinnostaa onko laukka täydellisesti koottua tai kulkeeko hevonen muodossa, ainakaan näin seurakisoissa ja 1-tason kisoissa.

4. Parhaat muistot Kilosta?
Vaikea valinta, monia tässä voisin tarinoida. Yksi ehdottomasti kaikki ihanat ihmiset jotka autto muo koko matkan, tuki muo kun meni huonosti ja muutenkin vaan oli seurana tallilla! Yksi parhaista varmaan oli kun sain tietää että "vanha ystäväni" Karpalo muuttaisi Kiloon. Ehdoton toinen lemppari on varmaan kaikki meidän kauppareissut ja tietenkin kaikki onnistuneet ratsastustunnit kilossa. Mitään ehdotonta en keksi ainakaan tällä hetkellä.


5. Isoimmat saavutukset hevosten kanssa?
Hmm.. Leirikisoissa 80cm rata mikä siihen aikaan oli aika suuri saavutus. Mitään niin suurta ei tule nyt mieleen, varmaan joku laukkaväistö joka on mennyt ihan superisti, mutta en sanoisi sitä suurimmaksi saavutukseksi kuitenkaan.

6. Lemppariponi/ hevonen (ei Petteri)?
Harry ehdottomasti! Harry oli melko omituinen ratsastaa, enemmänkin ex-ravurin tyylinen arvioisin. Harry oli kuitenkin jotenkin edes sopivan kokoinen minulle ja melko osaava, vaikka ei ehkä osaakkaan mitään gp-tason juttuja.


7. Lemppariharjoitus?
Ratsastuksessa ehdottomasti kolmikaarinen, siinä saa ratsastettua läpi molemmat suunnat ja muunnella tehtävää ympyröillä, väistöillä ja vaikka millä!

8. Mistä sinun ratsastuskypäräsi on ostettu?
Tätä kysytään todella usein mutta se on ostettu varmaan kolme tai neljä vuotta sitten Hevosmerestä. Itse en ole nähnyt näitä Hevosmeressä hetkeen mutta Hipposportissa ainakin olen viimeaikoina nähnyt näitä!

9. Lempi hevonen/poni Petterin tallilta jos Petteriä ei lasketa?
Sanoin jo Harryn aikaisemmin joten sanoisin että Kent on kyllä tällä hetkellä ehdoton lempihevoseni! Kentillä haluaisinkin päästä menemään useammin mutta tällä hetkellä  en usko.


10. Koulu, esteet vai maasto?
Oikeastaan kaikki, Kisoissa ehdottomasti esteet on paljon kivemmat, itsenäisellä treenauksella kouluratsastus ehdottomasti. Maastokin on välillä todella rentouttavaa puuhaa monen päivän tuuppailujen jälkeen.

11. Montako kertaa olet tippunut?
En ole nyt varma mutta sanoisin että kahdeksan tai yhdeksän mutta puolet kerroista ole vaan liukunut selästä vahingosta :D

12. Mitä yleensä teet vapaa-ajallasi?
Yleensä tietenkin käyn tallilla ratastamassa melko usein. Muuten tykkään tietenkin kirjoittaa blogiin, soittaa pianoa ja piirrellä jotain turhaa.


13. Kerro joku sinun pahe?
Ensimmäisenä tulee mieleen se että aina tehdessäni jotain ruokaa käytän vain puolet siitä ja jätän loput homehtumaan kaappiin, esimerkiksi  iltapalaa tehdessä käytän vain puolikkaan mangon smoothieen ja heitän toisen puolikkaan jääkaappiin.

14. Mikä on bloggaamisessa parhainta?
Varmaan se kun kirjoitit omasta mielestä huonon ja tylsän postauksen mutta saat siihen aivan järkyttävän määrän postiviivisiä kommentteja ja satoja lukukertoja! Tosiaankin piristää päivää, ja paljon!

15. Mikä on bloggaamisessa inhottavinta?
Aika vaikea kysymys, varmaan se kun olet kirjoittanut todella pitkän, panostetun ja hyvän postauksen blogiin mutta julkaiset sen niin myöhään illalla että postaus saa suunnilleen 20 näyttökertaa eikä tule mitään hyvää palautetta. Tietenkin ikävät kommentit on pahinta mutta niitä minä en olekkaan saannut pitkään mistä olen todella iloinen!


8 kommenttia: