torstai 26. toukokuuta 2016

102. Ihanassa säässä, ilman satulaa 25.5


Keskiviikkona kävin Petterillä taas ratsastamassa, Haha aloitan varmaan jokaisen ratsastuspostauksen näin :D. Laitumelle tullessa hakemaan Petraa, Petteriä ja Texasia vierähtikin tovi, Texas olikin käynnyt makuulle puoliksi nukkumaan ja saatiinkin poni herätessä ihania kuvia! Ponit talutettuamme pihaan harjasin pihkaisen ja likaisen Petterin kuntoon ratsastusta varten. Menin Petterillä ihan vain rennosti koulua mutta saatiin todella hyviä pätkiä jotka näyttivätkin ihan ratsastukselta! Suitset laitettua poneillemme lähdimme kenttää kohti tällä kertaa maastakäsin.

 ♥
Kentälle päästyämme päästin Petterin kävelemään pitkät alkukäynnit, lämpöä kuitenkin oli sen 27 astetta. Alkukäyntien jälkeen aloitin ravaamalla vasemmassa kierroksessa mikä on meille helpompi ratsastaa. Verkkailin Petteriä aluksi pääty-ympyröillä, Petteri vertyi todella hyvin ja alkoikin heti rentoutua ja päätin kunnialla vaihtaa suunnan kokorataleikkaalla. Verryttely vasemmassa kierroksessa kostautuikin huonoksi päätökseksi. Olisi pitänyt verrytellä Petteri ensimmäisenä oikeassa kierroksessa mutta ei voi mitään.Petteri ei yhtään taipunut niin miten halusin, vaan heitti pään pystyyn ja lähti menemään. Tuhansien puolipidätteiden jälkeen pääsinkin vihdoin ratsastamaan Petteriä. Petteri rentotuikin ja pääsin ratsastamaan sitä kunnolla pohkeella eikä enimmäkseen ohjalla tai Petteri juoksisi totaalisesti altani. Lopuksi sainkin sen kulkemaan hyvin ja vaihdoin tehtävääni. Ratsastin Petteriä kolmikaarisella jotta saisin ratsastettua molemmat suunnat yhtä hyvin. Kolmikaarinen auttoi Petteriäkin ryhdistäytymään ja minua keskittymään kunnolla kun jouduin ratsastaa Petteriä aika täydestä pohkeilla jotta kaarteet onnistuisi ja linjat pysyisi suorana.


Ravissa halusin vielä jatkaa hetken kun alkoikin sujumaan. Aloitin tekemällä temponvaihteluita vaihtelemalla hitaasta ravista pitkillä sivuilla. Lyhyeen sivun keskeltä siirsin Petterin takaosaa hieman ulos jsa jatkoin siitä pääty-ympyrälle ratsastamaan väistöä. Alussa Petteri hidasteli todella paljon ja suurin tavoite oli saada poni edes liikkuman. Monien yritysten jälkeen sainPetterin väistättämään takaosaansa ja kulkemaan keskireipasta käyntiä mikä oli juuri sopiva tehtävälle. Tehtävä oli muutenkin hyvä tukipilari seuraavaa tehtävääni varten joka sujuikin paljon paremmin!Tempon vaihtelutkin sujui melko hyvin, kuumuuden takia Petterikään ei ihan jaksanut aina ja välillä hidas ravi siirtyikin käyntiin kun taas nopea ei edennyt tarpeaaksi eteenpäin. Onnistuneidrn pätkien jälkeen tein vielä parit avot ja sulut pitkillä sivuilla jotka meni ihan supermakeesti! Hyvin mielin päästin Petterin kävelemään välikäyntejä rankan työn jälkeen.   Käyntien jälkeen ravailin hetken pääty-ympyröillä herätellen Petteriä jonka jälkeen laukkasin.


Aloitin laukkaamisen pääty-ympyröillä. Laukassa Petteri oli todella kiva ratsastaa, sopivan energinen ja rento. Laukkaa oisi voinnut ratsastaa "näyttävämmäksi" mutta mentiin kuitenkin vain ilman satulaa niin en viitsinyt. Ratsastettuani molempiin suuntiin hyvät pätkät laukkaa siirryin uralle tekemään käynnistä nostoja. Tarkoitus oli lähinnä saada Petteri enemmän kuulolle ja ratsastaa sitä "kasaan". Laukat alussa ei yhtään noussut mikä saattoi kyllä johtua siitä etten jaksanut ratsastaa kengät jalassa ja osittain siitä että oli aivam järkyttävän kuuma ulkona!
Vähitellen laukat rupesi nousemaan ja pyörimään hyvin ja pidin sitä hyvänä hetkenä lopettaa laukkaaminen ja siirtyä ravailemaan pääty-ympyröillä loppuravit ja lopuksi käynnit.


Tunti onnistui todella hyvin jos mietitään että tavoitteita ei juurikaan ollut, vain saada hyvä fiilis ratsastuksesta ennen lauantain viimeisiä treenejä ennen kisoja! En olekkaan varmaan kertonut kisoista täällä mutta lähdemme taas Petterin kanssa kisailemaan 29.5! En muista nyt tallin nimeä mutta hypätään Petterin kanssa 40cm johon myös Tiiti tulee hyppäämään pikkuisella Texasilla! Petteri pääseekin vielä hyppäämään toisen luokan, 60cm Heidin kanssa.


6 kommenttia: