keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

72. Yllätysratsu Harry!


Tänään vierähtikin tallilla melkein 5h. Annan iltapäiväkerho tuli jälleen Talliretkelle ja siinä sitten vierähtikin monta tuntia!
Ihmettelette varmaan miksi ihmeessä menin Harrylla kun se ei edes ole Annan poni. Harrylla jouduin menemään sillä Petteri sai aikaisemmin päivällä influenssa ja jäykkäkouristus rokotteet eikä sitä voi ratsastaa hikeen tai puuskuttamaan kolmeen päivään ja Petteri muutenkin pääsi toimimaan talutusratsuna iltapäiväkerholaisille.


Iltapäiväkerholaisille Anna oli rakentanut tehtäväradan joka koostui puomeista ja pujoitteluista. Anna sanoi että voidaan hyvinkin mennä sitä ja käytinkin sitä melko paljon ratsastaessani Harrylla.
Alotin tietenkin pitkillä alkukäynneillä puolipitkillä ohjilla sillä en oikeastaan tuntenut ponia. Toki olen nähnyt muita ratsastavan Harrylla mutta ikinä en itse ole päässyt selkään.Otin ohjat käteen ja aloitin tekemällä voltteja joka kulmiin, ravasin pitkät sivut ja lyhyeen sivun keskelle pysäytin Harryn. Harryn ravi oli todella oudon tuntuista Petterin ravin jälkeen, en osaa kuvailla sitä mutta oli jotenkin todella vaikeaa keventää siinä :D Pysähdykset meni melko hyvin. Välillä poni ei malttanut seisoa paikallaan ja lähti peruuttamaan ja taas välillä se vastusteli viimeiseen saakka. Käynnissä ja ravissa Harry tuntui todella laiskalta mutta kuitenkin hyvältä ratsastaa ja reagoi hyvin pohkeelle.


Kävelin vielä huvin vuoksi pari kertaa puomien yli josta yksi puomi oli ihan järkyttävän hirveä jonka yli ei ekalla kerralla pystytty menemään yli :'D
Jatkoin vielä työskentelyä käynnissä kääntymällä lyhyeen sivun keskeltä ja väistättämään takaisin uralle. Väistöt meni ihan super hyvin! Poni olisi ehkä voinnut taipua vähän enemmän mutta en jaksanut ekalla kerralla väkisin koittaa muuttaa asioita kun meni niin hyvin väistö. Ravasin keskihalkaisijan puomit jonka jälkeen käännyin jokatoinen kerta vasemmalle ja jokatoinen oikealle. Pitkillä sivuilla ideana oli väistättää poni niin kuin mentäisiin loivaa kiemurauraa mutta vain väistössä. Alussa meillä oli todella vaikeaata saada Harry väistämään takaisin toiseen suuntaan kun herra olisi halunut jatkaa väistöään loppuun saakka eikä tyhmälle uralle!


Taivuttelin ponia vielä kahdeksikolla, volteilla ja ympyröillä, tuntui siltä kun poni ei taipuisi yhtään vaan myötäisi vain kaulastaan. Kun olin taivutellut ponin valmiiksi ja verkkaillut sen hyvin päästin sen kävelemään hetken välikäynnit.
Otin ohjat takaisin tuntumalle ja siirryin keskiympyrälle käynnissä. Nostin laukan, laukka lähti alussa vähän pomppimaan todella hitaasti alussa mutta raipan huomautuksella päästiinkin kunnolla laukkaamaan! Harry oli todella hyvä ratsastaa laukassa mutta jotkut kaarteet ympyrällä se rikko raviin ja jouduin nostamaan uusiksi laukan.


Laukkasin molempiin suuntiin keskiympyrällä. En viitsinyt keksiä mitään tehtävää laukkaan kun muutenkin tuntui tarpeaaksi vaikeaalta ratsastaa Harrya laukassa mikä varmaan parin kerran ratsastuksien jälkeen olisi helpompaa.
Innostuin vielä laukkaamaankin puomit kun oli mennyt melko hyvin koko ratsastus! Laukassa ekalla kerralla puomeilla Harry rikko raviin käännöksessä minkä kyllä tein aika jyrkästi ja tein voltin ennen uuden laukan nostoa. Harry oli todella epäröivä lähestyessään puomia ja mutkitteli hieman vasempaan päin mutta pohkeella kerran huomautin sitä vähän napakammin että nyt varmasti mennään yli siitä puomista ja yli päästiin!


Laukkasin puomin vielä pari kertaa. Seuraavalla kerralla Harry oli hyvin innostunut ja ennen puomia mentiinkin sivuttain laukkaa kun poni hyökkäsi aivan järkyttävästi puomille ja sillon se yleensä kieltää loppujen lopuksi.  Tällä kertaa Harry rikkoi raviin keskihalkaisialla ja jouduin nostamaan uuden laukan mikä ei noussut joten huomautin tietenkin sitä raipalla. Raipasta se ei selvästiklään tykännyt ja lähti täyttä laukkaa yli puomin. Viimeisellä kerralla meni kuitenkin todella hyvin ja päästiin laukassa hyvin puomin yli rauhallisesti ja käännyin vielä diagonaalille ylittämään sen puomin joka meni myös hyvin!
Anna ei ollut varma oliko Harry saannut rokotteita aikaisemmin viikolla vai ei niin päätin etten ratsastaisi sitä hikeen jos se sittenkin olisis saannut rokotteet.


Ravailin loppuraveja ympyröillä ja kahdeksikolla jossa olikin se yksi puomi jonka sitten ylitettiin ongelmitta! Taivuttelin vielä Harrya käynnissä volteilla ja kaarilla ja pienillä väistöillä jonka jälkeen päästin ponin kävelemään hetken loppukäyntejä puolipitkin ohjin. Pian hyppäsin selästä korjaamaan radan pois kentältä!
Harrylla menisin kyllä mielellään uusiksi! Poni oli niin erinlainen Petteriin ja muihin verrattuna ratsastaa että tekisi myös hyvää ratsastajalle päästä useammin ratsastamaan monen laisia hevosia!


8 kommenttia:

 1. Hienosti menet Harryllakin, olet tosi hyvä ratsastamaan :)

  VastaaPoista
 2. Meet todella hyvin Harrylla, joka vaikuttaa todella mukavalta ja sympaattiselta ponilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha on se aika sillon kun se tulee kiinni tarhassa eikä koita syödä suo :D

   Poista
  2. Näyttää tosi hienolta ratsastukselta! Menet Harryllakin yhtä hyvin kuin Petterillä! :)

   Poista
  3. Kiitos! Harry olikin mielestäni todella helppo ratsastaa Petteriin verrattu :D

   Poista
 3. Harry näyttää tosi kivalta sun kanssa! oon itse Harryn vuokraaja, mutta ei se mun kanssa mee yhtä hienosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Haha kyllä se pikkuhiljaa lähtee sujumaan, huomasin itse ainakin että Harryn saa todella hyvin kulkemaan kun välillä ottaa pieniä pidätteitä ulkoohjalla!

   Poista