maanantai 18. huhtikuuta 2016

70. Kolmikaarista kiemurauraa 17.4


Sunnuntaina menin taas normaalisti Petteriä vuokraamaan. Petteri oli todella väsyneen oloinen ja laiskahko ratsastaa mikä saattoi johtua siitä että Petterillä oli hypätty lauantaina. Petteri oli muuten todella kivan tuntuinen ja melko helppo ratsastaa sen jälkeen kun sain sen ratsastettua rennoksi!Aloitin taas kävelemällä alkukäynnit pitkin ohjin. Annoin Petterin kävellä vähän normaalia pidempään, poni ei tuntunut alussa niin hyvältä ratsastaa niin päätin antaa ponin vertyä ihan rauhassa. Keräsin pikkuhiljaa ohjat, aloitin työskentelemällä aika perus tehtäviä kunnes saisin Petterin rennommaksi ja hyväksi ratsastaa. Tein voltit joka kulmaan jossa lähinnä koitin taivutella sitä kunnolla ennen raviverkkailuja. Petteri vaikutti todella jäykältä ratsastaa ja pidensin taas käunti verryttelyä. Tein pitkille sivuille loivan kiemurauran, kulmiin kymmenen metrin voltit ja lyhyeen sivun keskelle pysähdyksen ja 4 askeleen peruutuksen.


En edes jaksanut koittaa ratsastaa Petteriä muotoon, koitin vaan keskittyä ponin rennoksi ja notkeaksi saamiseen. Siirryin vielä työstämään Petteriä kolmikaariselle. Petterille oli ehdottomasti paljon helpommat vaseempaan kääntyvät kaarteet. Aloitin kolmikaarisen niin että suorilla pätkillä ravasin ja kaarteet kävelin aluksi. Petteri lähti hyvin rentoutumaan ja kuunteli pohjetta paljon paremmin kuin mitä alussa. Pikkuhiljaa kun kolmikaarinen kiemuraura sujui hyvin käyntikaarteitten avulla aloin ravaamaan koko kiemurauran. Käynnin avulla viime tehtävässä saatiin Petterin kanssa taivuteltua todella hyvin rennossa ravissa kaarteet vaikka poni olikin todella jäykkä alussa.

Petteri lähti taipumaan tosi kivasti ja päätin haastaa meitä vielä enemmän! Joka kaarteen sisälle lisäsin pienen voltin. Voltti auttoi meitä saamaan hyvän kaaren eikä vain kiirehtiä kaaren läpi vaan oikeasti taivuttamaan karteen kunnolla. Petterikin taisi ymmärtää idean ja lähti rentoutumaan hyvin. Ravasin pari kertaa kolmikaarisen kiemurauran kokonaan ilman voltteja ja Petterikin keskittyi huomattavasti paremmin kaarteisiin!
Päästin Petterin kävelemään pienet välikäynnit. Vihdoin kun pääsen kokokentällä ratsastamaan päätin hyödyntää tilannetta ja päätin laukata myös vähän kolmikaarisella. Laukkasin melko vähän sillä Petteri oli niin jäykkä aina kun siirryttiin uuteen askellajiin ja meni vain aikalailla säädöksi. Laukassa Petteri tuntui kuitenkin todella hyvältä ratsastaa! Laukkasin kaarteet ja suoralle tullessa siirsin Petterin käyntiin ja vaihdoin laukan. Alussa meille oli tosi vaikeaa siirtyä laukasta käyntiin ja tuli paljon raviaskelia väliin. Lyhensin laukkaa aika radikaalisesti ja pikkuhiljaa saatiin laukasta siirtyminen suoraan käyntiin!
Aikaa oli vielä runsaasti vaikka tuntui että joka tehtävässä kului ikuisuus. Päätin että käännyn lyhyeen sivun keskeltä ja väistätän Petterin uralle jonka jälkeen siirrän Petterin raviin ja ravaan pitkälle sivulle saakka. Nostin sivulla vastalaukan mikä ei ekalla kerralla nousuut vastalaukaksi. Vastalaukka alkoi sujumaan ja niin myös pohkeenväistö mitä ollaan treenattu niin paljon viimeaikoina!
Poni oli ihan super vaikka alussa tuntui ihan järkyttävän huonolta ja jäykältä ratsastaa! Myös raipan poisotto hetkeksi auttoi muo löytämään hyvät paikat käsille. Tästä lähtien ainakin parit kerrat ajattelin käyttää esteraippaa pitkän kouluraipan sijasta niin saan käteni paremmalle paikalle.
Ravasin vielä loppuravit ympyröillä ja kolmikaarisilla päästäen puuskuttavan ponin eteen alas muotoon. Kävelin vielä pitkät loppukäynnit rankan ratsastuksen jälkeen. Näistä kuvista nyt näkee puhumastani selkäongelmasta.
Ylpeä ratsastaja ponistaan suuntasi hymy suullaan kohti tallia! Poni kyllä oli enemmän innoissaan Annasta ja heinäkärryistä mutta ihan miten vaan :D Keskiviikkona pääsenkin tutustumaan uuteen poniherraan mutta valitettavasti sillon en saa kuvaajaa :(

7 kommenttia:

 1. Vau, ihan sairaan hyvin ratsastat Petterillä ♥

  VastaaPoista
 2. Sinun ratsastuksesi näyttää todella hienolta, osaat kyllä todella hyvin ratsastaa Petterillä! :)

  VastaaPoista
 3. Matzu: eikä poistin vahingossa sun kommentin :( kiitos paljon kuitenkin♡

  VastaaPoista
 4. Todella ihanan väriset suitset tällä ponilla, joka on kaiken lisäksi todella ihanan värinenkin! Pakko kysyä, että tiedätkö, mistä nuo suitset ovat? :D Tää oli mahtava postaus!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mitään hajua mistä ovat mutta netistä ainakin kaverini tilasi saman tapaiset!
   Kiva blogi sullakin, liityin :)

   Poista