lauantai 16. huhtikuuta 2016

67. Kouluvääntöä satulatta 10.4

Lauantaina meillä piti olla estetunti sunnuntai vuokrailun sijasta. Anna kuitenkin ehdotti että voisin tulla ratsastamaan ilman satulaa Petterillä Texasin ja Rebeckan seuraksi, sillä ponilla oli aamulla tunti.


Petteri tuntui todella hyvältä ratsastaa alusta saakka niinpä päätin vaihtaa köpöttelyn vähän järkevämpään ratsastukseen.
Aloitin verkkailemalla Petteriä käynnissä pitkin ohjin hetken. Vaihdoin suuntaa vielä ja kävelin pari kierrosta toiseen suuntaan. Otin ohjat tuntumalle ja aloin ratsastamaan Petteriä niin että ravasin rentoa ravia pitkillä sivuilla pari kertaa ennen kunnollisen tehtävän aloitusta. Tehtäväksi päätin valita tehtävän missä saisin Petterin työstettyä kunnolla käynnissä että ravissa. Ravasin pitkät sivut rennossa ravissa, lyhyeen sivun keskeltä käännyin pääty-ympyrälle jossa koitin erityisesti saada aktivoitua Petterin takaosan ja lisätä hieman tempoa. Petteri taipui tosi hyvin ja saatiinkin takaosa kunnolla alle välillä. Pelkät ympyrät tuntui pikkuhiljaa aika turhilta ja helpoilta sillä Petteri taipui tosi hyvin eikä koittanut puskea mihinkään suuntaan ja muutenkin meni todella rennosti.
Pidettiin tehtävät melko samanlaisena, lyhyeen sivun keskeltä käännyttiin keskihalkasialle ja koitettiin pikkuhiljaa väistättää Petteriä pitkää sivua kohden. Ensimmäiset yritykset oli melkoista säätöä ratsastaja oli myöhässä apujen kanssa eikä Petterikään ollut hyvin kuulolla. Poni juoksi mun alta väistössä ja takaosa jäi melkoisesti jälkeen. Pikkuhiljaa västöt sujui paremmin ja paremmin. Pidin ulkoohjan melko tiukkana ja otin paljon puolipidätteitä että poni pysyisi melko suorana niin että takaosa ei jäisi niin paljon jälkeen.
Aina kun poni lähti viemään pysäytin sen ja odotin hetken ennen väistön jatkamista. Pidätteet ulkoohjalla ja pysähtymiset sai lopuksi Petterin lopettamaan kiirehtimisen ja lopuksi päästiinkin pari onnistunutta väistöä! Kokeilin vielä pari väistöä toisessa suunnassa jotka vihdoin meni hyvin. Ravasin Petteriä hetken ympyröillä ja volteilla jonka jälkeen päästin ponin kävelemään välikäynnit. Mun piti tehdä vielä toinen tehtävä minne sisältyi kiemurauria ja avoa mutta näin parhaaksi keskittyä vain väistöihin eikä alkaa säätää jotain uutta.

Välikäyntien jälkeen ravasin päätyympyröitä ja voltteja jonka jälkeen nostin eka pari laukkaa pitkillä sivuilla käynnistä.

Heti ohjat kerättyääni takaisin Petteri nostikin jo laukan ilman pyyntöä innoissaan, mutta sillä laukka ei ollut käskystä siirsin Petterin takaisin käyntiin ja pysäytin sen. Petteri ei ihan pitänyt pysähdyksestäja lähti peruuttamaan ja pohkeesta poni hyökkäsi laukkaan suoraan ja pysäytin sen taas. Siirryin raviin hetken ilman että  kevennän niin poni ei nosta laukkaa heti kun kevennys loppuu. Siirsin Petterin takaisin käyntiin ja kävelin lyhyeen sivun ja pitkälle sivulle tullessa nostin melko rauhallisen ja hallitun laukan.
Käyntiin siirtyminen ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Petteri säikähti kahta kissaa puskissa ja päätti tehdä u-käännöksen ja lähteä laukkaamaan vaikka mitä outoja käännöksiä :D Selässä pysyttiin ja päästiin laukkaamaan hyvin vauhdikkaasti loput laukoista.


Hetken säätöjen jälkeen ja kulman tutkimisien jälkeen laukkasin vielä uusiksi sivun missä Petteri säikähti. Vähän se vielä kyttäili pelottavia kissoja mutta laukkasi kiltsti ohi!
Laukkasin vielä hetken keskiympyröillä joka meni todella hyvin!
Tykkään nykyään koittaa pitää tunnit melko "samanlaisina" eli koitan tehdä samaa tehtävää koko tunnin mutta muokata sitä ympyröillä ja pysähdyksillä. Minulla ainakin tunnit menee huomattavasti paremmin kun keskittyy vain yhteen tehtävään ja korjaa virheet mahdollisimman hyvin.
Tein väistöjä tälläkertaa niin että lähdin pitkänsivunalusta väistämään kohtu keskihalkasijaa. Keskihalkasijalla siirsin takaosaa vähän pois uralta ja jatkoin samanlailla toisella puolella. Tehtävä meni todella hyvin kun ratsastaja ja ponikin jaksoi keskittyä. Välillä kun en keskittynyt Petteri koitti kääntyä pois kun asetin takaosaa ulos.


Ravasin loppuravit ympyröillä ja kolmikaarisella jonka jälkeen päästin Petterin kävelemään pitkät loppukäynnit. Ratsastus meni oikeastaan todella hyvin lukuunottamatta pieniä virheitä. Kotona kun katson näitä kuvia huomaan tosi monessa kuvassa että mun selkä on aivn notkolla!?
Kävin juuri fyssarilla joku kuukausi sitten ja koko mun alaselkä oli todella lukossa ja ihakset ei ollut oikeastaan missään kunnossa. Fyssari ehdotti mulle että mulla saattaa olla selkä notkolla ratsastuksen aikana ja siitä syystä selkä on välillä ihan järkyttävän kipeä jälkeenpäin... No niinhän sitten kävi illalla. Onneksi kentällä on melkein aina toinenkin ratsukko joka voi huomautella notkoselästä ja kantapäistä :D
6 kommenttia:

 1. Meette tosi hienosti Petterin kanssa! Tykkään muuten sun istunnasta ihan järkyttävän paljon, se vaikuttaa tosi eleettömältä ja kauniilta, enkä ite huomaa sulla mitään pahaa notkoselkäisyyttä. Petteri vaikuttaa tosi sympaattiselta ponilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon! Ravissa ja käynnissä Petterillä on ihanan tasaiset askeleet niin siinä on tosi helppo istua! Laukassa taas helposti lähen pomppimaan kun Petterillä tosi iso laukka ja sillä mun selkälihakset on niin heikot muutan sen notkoks. Suurimman osan niistä kuvista jätin myöhemmille postauksille kun aina kuvaajaa ei ole :(

   Poista
 2. Tosi selkeä postaus! Menette superhyvin! Oikein hienon näköistä menoa teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha luulen kai sitten vaan aina että postaukset on tosi sekavia :D

   Poista
 3. Meette kyllä tosi hienosti ♥

  VastaaPoista