maanantai 11. huhtikuuta 2016

66. Pomppuja Petterillä 9.4


Lauantaina pääsin taas pitkästä aikaan hyppäämään Petterillä! Kenttä on myös vihdoin kuivunut kokonaan niin päästään taas ratsastamaan koko kentällä. Viimeaikoina Petterilläkin on ollut järkyttävän paljon energiaa ja tunnitkin on ollut aika ravi-laukka painotteisia kun poni ei meinaa pysyä "housuissaan" käyntityöskentelyssä :D Kiitos Katrille kuvista!

Aloittime verkkailemalla ponit ekana vain käynnissä pitkin ohjin ja seuraavaksi ravissa volteilla ja ympyröillä. Hetken verkkailun jälkeen saimme tehtäväksi tulla kahta puomia linjalla. Tehtiin tehtävää molempiin suuntiin, mutta vasen kierros oli paljon helpompi ratsastaa.
Puomit piti tulla kevyeessä ravissa ja laskea askeleet. Askeleet puomien välissä piti aina pysyä samana eli piti löytää sama ravi jokaisella kierroksella. Petterillä askelia tuli aina joko 19 askelta tai 18 askelta, Petterillä piti olla 19 askelta puomien välissä. Tehtävästä huomasi myös omassa ratsastuksessa että oli pakko keskittyä todella tarkkaan sillä pienestäkin pohkeella koskemisesta saatto vauhti kiihtyä ja askelia tulla liian vähän. Tehtävä oli mielestäni tosi hyvä sillä askelien laskemisessa huomasi hyvin pienet omat virheet ratsastajana ja sai keskittymään entistä paremmin!

Petterillä tehtävä meni melkoisen hyvin, ratsastaja ei kylläkään aina ollut kartalla askeleitten laskemisessä... Noh tekemällä oppii!


Nostettiin laukka ja tultiin puomit laukassa. Tällä kertaa Anna antoi vielä tehtäväksi laskea toisen ratsukon askeleet niin oman ratsastuksen askel laskeminen helppottuisi.
Petterillä piti tulla laukassa kahdeksan askelta puomien väliin. Välillä tuli seitsemän askelta ja välillä taas yhdeksän. Laukkaa oli huomattavasti vaikeampi hahmottaa  mikä oli se nopeus mikä pitäisi pitää että pääsisi puomit kahdeksalla askeleella. Petteri oli melko innoissaan laukka puomeilla kun ei pitkään olla hypätty Petterillä.

Päästettiin ponit kävelemään hetkeksi ennen hyppäämistä. Otettiin takas ohjat ja tultiin laukassa kaksi pientä ristikkoa verryttely hyppynä jotka olivat suunnilleen 40-50cm?
Muut ponit hyppäsivät pari kertaa radan ja sillä aikaa Petteri pääsi kävelemään ja odottelemaan että esteet nostettaisiin meille. Herättelin Petteriä ennen rataa hetken ravissa ja laukassa ympyröllä kun Petteri oli joutunut odottamaan niin pitkään ennen rataa.Tultiin kuuden esteen rataa josta osa pystyjä ja osa ristikkoja. Esteet oli n.50-75cm
Radat meni Petterillä melko hyvin. Jotkut paikat ratsastin huonosti ja poni joutu lähtemään hyppyyn pitkältä. Toisella kerralla kun tulin radan ratsastin kiellon 4. esteelle mikä oli kyllä täysin mun moka. Petteri "hyökkäsi" 3. esteelle melko pitkältä jonka seurauksena lähdin hyppyyn oudosti joka taas johti siihen etten saannut vaihettua laukkaa ajoissa. Sen seurauksena tultiin liian pieni tie ja kiellettiin 4.
Aloitettiin rata alusta ja nyt meni huomattavasti paremmin sillä tultiin linja oikeassa laukassa ja niin myös tie pääsi suurenemaan! Loppurata meni todella hyvin mutta viimeiselle esteelle näin että askeleet ei sopisi ja lyhensin hieman laukkaa että Petteri pääsisi hyvään paikkaan.
Mutta ei... Petteri lähti viimeisellä askeleella pidentämään laukkaa hieman ja hyppäsi kaukaa esteen jonka seurauksena hyppäsin kaulalle kesken hässäkän.


Jatkoin laukassa vielä pari kertaa viimeisen esteen ja lopuksi sekin meni hyvin!
Tässä rata jota hyppäsimme vikana!


6 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla ♥ Onpas söpö poni, ja ratsastat ihan sairaan hyvin :) Liityn :)

  Jos sua kiinnostaa, niin tuossa on mun blogin osoite:
  rakkaudestahevonenpotkii.blogspot. fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Petteri on♡ Käyn kattomassa blogiasi! Kiitos :)

   Poista
 2. Kivan oloinen blogi sulla, liityin lukijaksi seurailemaan:) Ratsastat muuten hyvin, Petteri vaikuttaa ihanalta ponilta:)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienon näköistä menoa! :) Petteri näytttää kyllä ihanalta ponilta! ♥

  Aivan ihana blogi sinulla, liityn ehdottomasti! :)

  VastaaPoista