torstai 17. maaliskuuta 2016

65. Back in business


Pitkästä aikaa päätin taas palata blogin äärelle. Tauko oikeastaan johtui siitä että motivaatiota ei vain ollut tarpeeksi. Toki olisin pystynyt kirjoittelemaan silti mutta kun motivaatioa ei ollut tekstitkin olisivat sitä luokkaa.


Mitä mulle kuuluu?
Viime postauksesta onkin jo aikaa sitten, yli kuukausi jos oikein muistan. Mitään maailmaa mullistavaa ei oikeastaan ole tapahtunut.
 Blogin puolella en varmaan ole vielä paljastellut mitään rippikouluun liittyen. Olen siis menossa Ypäjän Hevosopistolle riparille. Etsittiin äidin kanssa pitkään hevos/ratsastus painotteista riparia, mutta melkein kaikki oli täynnä. Syy siihen että en mennyt normaalille riparille on oikeastaan melko selvä asia. Hevos/ratsastus painotteisella riparilla saisin yhdistettyä sekä "ratsastsleiri" että rippikoulu.

Ripari ei mitenkään innostanut minua mutta onhan se tärkeä käydä tulevaisuuden kannalta, joten se oli varmaan suurin syy etsiä mulle ratsastus/hevospainotteinen ripari. Googlailtiin tosi pitkään eri hevospainotteisia ripareita mutta monet olivat joko tooooodella kaukana tai sitten täynnä aikoja sitten. Oltiin jo menettämässä toivo googlen ensimmäisten sivujen katselusta mutta päätettiin että jos oikeasti haluaan mennä rippikouluun, hevospainotteiseen niin onhan se ihan pakko löytyä tavalla ta toisella.

Äiti googlaili niitä minulle luovuttamatta, minähän tässä vaiheessa olin luovuttanut. Meillä oli koulussa just alkamassa matikan tunti ja sattumalta päätin avata puhelimen vielä kun opettaja ei vielä tullut. Viesti oli äidiltä ja eka tuli mieleen että no niin nyt se taas kysyy mitä haluaan että se tuo kaupasta... Olin ihan väärässä, äiti oli löytänyt Ypäjältä riparin mulle!

Illalla ilmoittauduin Ypäjälle riparille, sitten vain odotettiin vastausta onko paikkoja enään jäljellä. Kyllä niitä oli ja pääsin ilmoittautumaan sinne!
En tuntenut sieltä vielä ketään mutta päätin ihan vaan huvin vuoksi kysyä Ratsastajat ryhmästä facebookissa jospa joku olisi tulossa sinne. Löytyihän sieltä pari ihmistä jotka oli tulossa Ypäjälle. Yhteensä meitä on tulossa vain kahdeksan mikä on mielestäni hyvä koska liika porukka on liikaa.

Ypäjän Hevosopiston ripari oli myös hyvä siltä kannalta että jos vielä hevosala kiinnostaa peruskoulun jälkeen niin tietää vähän Ypäjästä ja tietää olisiko se sopiva paikka opiskeluun?


Ratsastamassa olen taas käynyt normaaliin tapaan, keskiviikkona ja lauantaina. Hiihtolomalla tuli taas käytyä enemmän ratsastamassa Petteriä kun Heidi oli lomalla eikä päässyt ratsastamaan. Petterillä on taas alkanut menemään todella hyvin ratsastukset. Ratsastusten onnistumiset saattaa myös johtua siitä että olen suunnitellut tunnit aikaisempaa paremmin ja ajoittanut tunnit huolellisesti. Suunnittelen tunnit yleensä puhelimella johon liitän kuvia tehtävistä netistä jos koitan jotain uutta tehtävää. Tunnit säästän aina puhelimelle sillä sitten kun on monta eri tuntia mistä valita voi vaikka joka kertana valita eri tunti niin ei aina tarvitse suunnitella uusi tunti.
Eli jos unohtaa suunnitella tunnin niin mulla on aina varalla n. 10 eri tuntia mistä valita sopiva.

Olen myös pari kertaa käynyt Texasilla ratsastelemassa. Tunnit Texasin kanssa on mennyt todella hyvin. Poni ei enään ole pukittanut tai hölmöillyt muutakaan niin paljon ainakaan muun kanssa. Välillä jos ratsastaja ei ole hereillä Texasin mielestä on todella hauska karata pienemmälle puolelle ja koittaa häipyä portista :D
Texasilla lähinnä olen tehnyt paljon siirtymisiä, temponvaihteluja, ympyrätyöskentelyä ja normaalia pohkeenväistöä.


Hyvän ratsastuksen lähteenä saattaa myös olla se että meillä on aika usein ollut kuvaaja mukana joka  pystyy huomauttelemaan ratsastusta. Minä ainakin kun katson kuvia missä kädet on alhaalla tai jalka jotenkin oudosti jää häiritsemään niin että seuraavalla kerralla keskityn siihen erityisen paljon. Hiihtolomalla pidettiin välillä ratsastukset niin että pikkuset Texas ja Petra meni ensimmäisenä ja minä "opetin" ja korjasin virheitä parhaan mukaan... ja sitten toisinpäin! Esimerkiksi Texasin ratsastajia oli helpompi neuvoa jossain tilanteissa kun itse on mennyt ponilla niin on ehkä löytänyt jonkin toimivan tavan ongelman ratkaisuun. Ja niin toisinpäin ponin ratsastaja voi kertoa mulle jotain hyödyllisiä vinkkejä ja niin samalla myös opettaja oppii ja niin molemmat saa onnistuneen tunnin, ainakin toivottavasti!
Koulussa taas koe "viikot" on vihdoin ohi ja uusi jakso alkoi mutta kokeitten sijaan meillä on melko paljon palautustehtäviä.


Loppuun vielä ajattelin kysyä että minkälaisia postauksia haluisitte nyt kun minulla on taas motivaatioa kirjoittamiseen?

2 kommenttia:

  1. Noista valmiista ratsastustehtävistä tuli mieleen, että sellainen postaus voisi olla kiva, jossa selittäisit (kuvien avulla) jotain lempparitehtäviäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota en ole edes miettinyt, hyvä idea! Pakko toteuttaa jossain vaiheessa :)

      Poista