tiistai 12. tammikuuta 2016

63. Kolmikaarista 10.1


Aluksi mä kävelin tietysti kunnon alkukäynnit, minkä jälkeen otin ohjat tuntumalle ja ratsastin pikkuhetken käyntiä
Yllätys yllätys taaskaan en ollut taaskaan suunnitellut yhtään mitä tekisin. En ollut pitkään mennyt kolmikaarisella kiemurauralla joten päätin että voisin tänään mennä kolmikaarisella kiemurauralla paria tehtävää. Petteri oli heti alusta asti melko kivan oloinen, se oli myös todella reippaalla päällä.


Ravasin alkuun todella paljon keskiympyrällä ja päätyympyröillä, myös kolmikaarista mahtui mukaan. Nostin uralla laukan ja siirryin keskiympyrälle laukkaamaan. Laukka oli todella hyvä ja reipas tänään, joten laukkasin melko pitkään. Laukkaamisen jälkeen poni ansaitsi pienet välikäynnit uralla.


Välikäyntien jälkeen minä jatkoin käynnissä ja kokeilin tehdä muutamia avoja. Poni oli melko reipas ja avoa onnistui muutamia askelia ennenkuin poni lähti kiemurtelemaan melko paljon. Avoja tein molempiin suuntiin mutta jossain vaiheessa vaihdoin tehtävää ja tein pohkeenväistöä käynnissä että ravissa.


Ennen laukkatehtävää menimme kolmikaarisellakiemurauralla johon lisäsin voltteja itse kaarteisiin, ja myös jokaisesta kolmesta kiemurasta muodostui ympyrä. Tehtävä meni siis niin että keskeltä lyhyttä sivua aletaan kääntämään pienlle päätyympyrälle. Kun olet ratsastanut päätyympyrällä takaisin aloituskohtaan jatkat vielä puoli kierrosta ympyrällä josta lähdet kääntymään toiseen suuntaan kuin mitä tekisit jos jatkaisit ympyrällä. Toiseen suuntaan jatkaessa teet samanlailla ja kolmen ympyrän jälkeen jatketaan uralle. Tein vuorotellen niin että lisäsin voltin kaarteeseen/kaarteisiin tai tein tehtävän kolmella suurella ympyrällä.
Tehtävä meni hyvin, poni taipui hyvin ja ravasi samaa vauhtia kokoajan.


Kokeilin pitkästä aikaan vastalaukkaa sillä tätä ei olla pitkään tehty. Ohjasin ponin lyhyen sivulta ensimmäiseksi käynnissä, asetin ponia vastakkaiseen suuntaan ja nostin vastalaukan. Ensimmäisellä kerralla Petteri nosti väärän ja jatkoin käynnissä "pitkänsivun" loppuun. Toisella kerralla Petteri rikkoi vastalaukan ravista käyntiin kun en ollut tarpeeksi hereillä pohkeen kanssa... Kolmannella kerralla Petteri nosti kiltisti vastalaukan, eikä enään yhtäkään raviin rikkomista tai väärää laukkaa tullut!.


Kolmikaarisen kaariin tein taas voltteja ja ympyröitä ja suoristuskohtiin tein käyntisiirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Tehtävät sujuivat melko hyvin ja pian mä aloin tekemään suoristuskohtiin pysähdyksiä ja välillä myös peruutuksia. Voltit välillä tuppasi pienentymään suuresti sillä ulkoohja oli aika hukassa.


Ravityöskentelyn jälkeen nostin laukan ja ratsastin Petteriä jo laukassa vähän pidemmälle kaulalle ja eteen-alas. Pienen hetken rennon laukkaamisen jälkeen mä ravasin sitten loppuravit eteen-alas ja kävelin loppukäynnit.
Monet näistä kuvista on kesältä sillä näillä pakkasilla ei kuvaajaa heti saa :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti