lauantai 2. tammikuuta 2016

61. Vauhtihirmu 29.12

Eilen minulla oli Petterin vuokraus, sillä vaihdoimme päivät Heidin kanssa vain tämän vuokrauskerran. Tallille mukaani sain Frejan joka kuvasi ratsastustani, erityisesti videoita. Heti kun ehdin muokkaan videon julkaisukelpoiseksi tännekkin!
Haimme Petterin tarhasta ja harjasimme sen pihalla. Varustimme Petterin, nousin selkään ja lähdimme kävelemään kohti lumista kenttää.
Kiitos kuvaajille Mellille ja Freijalle!


Tälläkin kerralla meillä oli isompi puoli kentästä käytössä. Kävelin alkukäynnit uraa pitkin ohjin. Otin ohjat, tein loivia kiemurauria toiselle pitkälle sivulle, toiselle väistöä lyhyeen sivun keskeltä alkaen, lyhyeelle sivulle pysähdys ja toiseen päätyyn voltit molempiin kulmiin.
Petterillä oli selvästi energiaa tänään, pysähdys meni aikalailla vastustellen ja poni välillä halusi ottaa pari raviaskelta.


Siirryin raviin. Tehtäväksi käytin aivan uutta tehtävää! Aloitetaan tekemällä kokonainen melko suuri voltti päätyyn. Kun saapuu aloituskohdalle jatketaan vielä puoli kierrosta voltilla ja tästä käännytään toiseen suuntaan uudelle voltille. Samanlailla jatketaan koko kentän läpi niin monta volttia kun mahtuu. Itse menin ravissa kahta volttia mutta myös neljää. Kahdessa voltissa hyvä asia on se että suunta aina tulee vaihtumaan uralle tullessa. Tehtävä meni hyvin mutta alussa Petteri oli jatkamassa uralle ja minä voltille... Petteri taipui myös hyvin mutta välillä toisella voltilla Petteri lähti kiihdyttelemään.
Tuossa alla vielä tämä voltti/ympyrätehtävä!
Tehtävä oli todella hyvää harjoitusta, kokoajan piti olla hereillä sillä piti jatkaa seuraavalle voltille, muuten jos poni puskisi ulos toisesta voltista tulisi todella pieni voltti toiseen "pätyyn"
Petteri yleensä on todella innoissaan raviväistöistä ja myös tekee parhaansa vaikka ei ehkä ole parhaimpia puolia Petteristä. Käännyin lyhyeensivun keskeltä suoraan. Ravasin neljä askela ja aloitin väistättämisen. Koitin pitää vauhdin aika hitaana ja keskittyä suurempiin väistöaskeleisiin kun yleensä jää aika paljon kipittämiseksi. Väistöt meni todella todella hyvin! En ole  ikinä nähnyt Petteriä noin hienosti väistämässä ainakaan minulla :D Vaikka Petterillä olikin todella paljon vauhtia väistössä poni aina kuuntelee super hyvin apuja!


Siirryin keskiympyrälle ravissa. Koitin ravata ponin rennoksi ja kuuliaaksi jotta laukan nosto sujuisi ilman kiito ravia välissä. Ponin rentoutuessa nostin laukan. Alussa laukka oli todella hidasta ja jouduin moneen otteeseen huomauttaa Petteriä pohkeella ja tämän jälkeen raipalla. Yllättäen puskassa hiipi kaksi kissaa jotka siellä hyppi ja oli niin kauheaan pelottavia että piti oikein hypätä sivulle ja siitä lähteä laukkaamaan tuhatta ja sataaa. Petterin onneks saa suht helposti hidastamaan.

MITEN MÄ ISTUN OIKEEN TOSSA!?

Päätin että siirtäisin Petterin raviin ja siitä suoraan käyntiin josta pysäytin ponin ja aloitin alusta.
Monet sanovat että pitäisi antaa ponin vain jatkaa laukata vaikka säikähtäisi, mutta itse olen sitä mieltä että jos poni säikähtää kannattaa viedä se takaisin kävelemään hetken ja näyttää että ei enään ole mitään pelättävää ja tämän jälkeen nostaa vaikka käynnistä rauhallisen laukan ja tietty taputtaa ja kehua ponia kiitokseksi!


Näin tein ja poni toimi taas kuin unelma! Välillä on myös ihmetelty sitä että teen vain pari eri tehtävää jokaisessa askel lajissa. Minusta on parempi tehdä paria tehtävää ja keskittyä niihin kuin että tekisi monia tehtäviä vain pari kertaa läpi.
Jos tekee vain paria tehtävää voi koittaa muunnella niitä esimerkiksi mahdollisuuksien mukaan lisätä puomeja tai tötteröitä.


Menin vielä uralle. Pitkillä sivuilla nostin käynnistä rauhallisen ja rennon laukan laukkasin koko pitkän sivun ja ravasin lyhyeen sivun ja ennen laukan nostoa siirsin Petterin käyntiin.  Petteri lähti helposti kiihdyttämään ravia ja välillä oli pakko tehdä voltti saadakseen Petteri käyntiin ennen laukkaa.
Meidän piti ottaa söpöjä yhteiskuvia mutta....
...Petteri oli sitä mieltä että Rebeckan kypärän piti sitten syödä :D

Siirsin Petterin käyntiin ja tein vähän voltteja päätyihin ja taivuttelin sitä pienillä volteilla molempiin suuntiin. Siirryin takaisin raviin, ravaamaan loppuraveja. Ravasin aluksi isolla kwskiympyrällä ja sieltä siirryin tekemään päätyympyröitä ja samaa ympyrätehtävää mitä alussa tunnista.
Siirryin käyntiin ja annoin ponille pitkät ohjat!

2 kommenttia: